Kako objaviti knjigu ?

schljokica

Zainteresovan član
Poruka
157
Поштовани
Имам питање у вези издаваштва, па ако неко има искуство и жели да га подели самном, хвала му!
Наиме, желим да објавим (покушам) једну малу књижицу, тачније - неку врсту радних листова из математке за основну школу.
Шта треба да урадим?
Да ли директно идем код неког издавача или…?
Колико ми новца треба за такав подухват ?
…..И да ли ми уопште треба ? ( сумњам, овде без пара ништа! )
Пуно вам хвала.

Uh, uh uh, to je malo kompleksnije pitanje od onoga sto smo navikli tako da neces dobiti puno odgovora.

No da probam ja.
Kazes mala knjizica.
E sad pitanje je koliko je ta knjizica potrebna osnovcima i koliko jaku konkurenciju vec ima.
To je ono glavno pitanje.
Od toga zavisi da li ti mozes da nadjes nekog izdavaca koli ce od tebe otkupiti prava na tu knjigu
i on snositi troskove stampanja i publikace a posle toga uzimati pare od zarade.
To je za svakog autora knjige najsrecnije resenje.
Druga varijanta je da ti sama izdas knjigu ali to je posao u koji ja vec ne mogu da se petljam jer znam da bi to bila ogromna procedura i da bi ti trebao lep pocetni kapital.
Treca varijanta je da pitas nekog manje izdavaca kao recimo Mirasoft, da ti oni obezbede papirologiju a ti da da snosis troskove stampanja.
Za to bih ti predlozio da odes na sajt www.uputstva.com pa na forum i da tamo pitas administratora Nesu kako je on izdao jednu takvu slicnu knjizicu.
A ako ti treba i strucna pomoc, mogu da tii ostavim broj moje tetke (ali prvo moram da je pitam da li smem) ona je radila u Savremenoj administraciji, i siguran sam da bi mogla da ti kaze nesto detaljnije o tome.

pozz

P.S. i posle nek neko kaze da loop nije car
secret_smile.gif

Eeee, znas kako.
Imam ja par telefona ljudi koji se bas bave izdavastvom i to bas udzbenicima za skolu, al' mi nisu tu vizit karte, naci cu ih. :wink:
Medjutim, danas na udzbenicima rade timovi strucnjaka. Svaka izdavacka kuca ima svoj tim za odredjeni predmet. Dosta je jaka konkurencija. Ali moguce ako im ponudis i oni to pogledaju i svidi im se, ko zna...
Javnem ti se! :-)

Truman:
Mislim da je trziste prepravljeno tim prirucnicima tako da cisto sumnjam da imas neke sanse.
Ma nema veze, važno je da je danas loop uradio jedno dobro delo, tako da mu se briše jedno loše. Valjda će to da mu cene kada bude umro. ;)
Samo napred loop-e!
Učinite dobro delo onima koji ne mogu da vam uzvrate, tada će te znati da ste dobar čovek.

D. Radović

Pa hvala vam svima, svaka informacja je korisna za mene.
Loopa ne *poznajem*, ali vidim da je ovde ostavio dobar utisak na vecinu i dobio ovacije, bas mi je drago.
Za sad sam na pocetku , videcemo.....javicu vam sta se zbiva i koliko ste mi pomogli.
Pozzzzzzzzz svima

Back