Kako normalno koristiti Windows XP

Meni je xp potreban kao alat koji moze ceo operativni sistem da drzi u ramu , koji hladno sve radi sa virtuelnim diskom i diskovima, koji podrzava sve moguce sisteme ram diskova, i mnogo bolje radi sa njima tj redovno je ogranicen i brz, ne raspistolji se na 3TB swap files ...

Nije mu dobar process share control, to je bilo bolje na win3.11 cak...

Ali za rad sa RAM memorijom je bolji od svih ostalih nastavaka...sta god rekli MS fanovi...

ukljucuje 32 i 64...

Оперативни систем можеш да држиш у RAM-u на Линуксу.
Ако ти баш треба XP можеш да инсталираш било који оперативни систем а да покренеш XP из виртуелне машине.

Може се и даље користити али осакаћено. Постоје нека решења али, лично, не видим сврхунтога па нисам пробао-
Последњи пут сам неки стари нет бук, са оним јадним интеловим атомом, покренуо са ХР али је на крају било боље решење семица стартер.
За њу је још увек била каква таква подршка.

Ок, можда си у праву? Лично мислим да ће већ неко наћи рупу у целој причи. Можда грешим а можда и не грешим?

Па моћи ћеш ти да користиш али нећеш имати надоградње било какве плус друге компаније неће бити у обавези да ти раде софтвер за ту верзију. Што значи за било какву професионалну употребу (ако радиш посао на њему) или gaming Windows 10 више неће моћи да се користи јер неће сваки програм/игра моћи да се инсталира.

Па моћи ћеш ти да користиш али нећеш имати надоградње било какве плус друге компаније неће бити у обавези да ти раде софтвер за ту верзију. Што значи за било какву професионалну употребу или gaming Windows 10 више неће моћи да се користи.
Што се тиче надградње, многи по инсталацији ОС, одмах искључују надградњу. И до сада нико није имао обавезу да ради софтвер за било кога. Постоји само интерес. Ако већина задржи 10 као ОС, интерес ће учинити своје.
Рецимо, имам неколико програма још са почеткам прошле деценије које сам уредно пребацивао са почев од ХР па 7-це, 8.це и сада 10-ке. Раде то што треба да раде и никаква надоградња ми за исте не треба.

Што се тиче надградње, многи по инсталацији ОС, одмах искључују надградњу. И до сада нико није имао обавезу да ради софтвер за било кога. Постоји само интерес. Ако већина задржи 10 као ОС, интерес ће учинити своје.
Рецимо, имам неколико програма још са почеткам прошле деценије које сам уредно пребацивао са почев од ХР па 7-це, 8.це и сада 10-ке. Раде то што треба да раде и никаква надоградња ми за исте не треба.

Не не може, у питању је EOL. Ако зарађујеш било какве паре на рачунару или вршиш новчане трансакције мораш да пређеш на 11.

Neko jednostavno ne moze da preboli nesto za sta je bio vezan duze vreme.Sto se tice 7-ice.Garant bolje radi od 11-ice.
На старим конфигурацијама, 100% тачно. Зато сам и написао, старац на инфузији.
Што се тиче пребољевања, баш је ужитак мучити се због емоција.

На старим конфигурацијама, 100% тачно. Зато сам и написао, старац на инфузији.
Што се тиче пребољевања, баш је ужитак мучити се због емоција.
Meni nije tesko raditi na 7-ici jer je to OS 2. Generacije i radi kao i 10-ka.Imam apdejte,imam sve programe koje ja hocu,a ne da mi kao na 11-ici Microsoft odredjuje sta mogu a sta ne da instaliram.Pored 7-ice i 10-ke imam Mint i Ubuntu.Tako da ne zavisim od Microsofta,ama bas nimalo.

Meni nije tesko raditi na 7-ici jer je to OS 2. Generacije i radi kao i 10-ka.Imam apdejte,imam sve programe koje ja hocu,a ne da mi kao na 11-ici Microsoft odredjuje sta mogu a sta ne da instaliram.Pored 7-ice i 10-ke imam Mint i Ubuntu.Tako da ne zavisim od Microsofta,ama bas nimalo.
Овде је реч о томе како нормално користити ХР а не 7 или остале ОС.

Pa rekao sam.Normalno,a i sve zavisi od prohteva.Proguglaj i videces da jos poprilican broj firmi koristi
То ме ужасава. јака ми фирма која није у стању да промени рачунаре после толико година.
Имао сам прилике то да видим више пута. Купе нове штампаче и не могу да их повежу, нема драјвера. Не могу да исталирају ни нормалан браузер, пошту. Тотални мазохизам.
То ми личи, запослиш деду од 90 година да вози градски аутобус, па шта буде.

То ме ужасава. јака ми фирма која није у стању да промени рачунаре после толико година.
Имао сам прилике то да видим више пута. Купе нове штампаче и не могу да их повежу, нема драјвера. Не могу да исталирају ни нормалан браузер, пошту. Тотални мазохизам.
Nije istina.Moze sve da se uradi.Samo treba znati.Potrebne su neke aplikacije sa Torrenta,koje pokrecu apdejte svih hardvera.
Sad sto to neko ne zna,sat ja tu mogu.Instalisao sam prosle godine bar 5 kompova srednje generacije sa XP SP3 i sve moze da radi.

Имаш неке поприлично озбиљне фирме по Америци које још користе OS/2(ИБМ-ов систем из 90-тих) који је још старији од ХП-а.

Back