Ок. Не уздамо се у наше привреднике, не уздамо се у стране. Сви хоће да нас опљачкају. Не уздамо се у државу, јер не зна.
Тврдимо да знају ови са факултета и САНУ, једино се нешто нису показали. Оно, ако знаш неки рударски пројект у свету данас који су осмислили и спровели стручњаци са наших института или САНУ, демантуј ме, прихватам да грешим.
Ко остаје? Ти? Ја? Ми?
Вршимо процену вредности "нашег богатства" на основу мишњења стране фирме. Откуд знаш да тамо има 13 милијарди нечега? Откуд знаш да нису лагали, да би подигли вредност акција своје компаније и слично? Откуд знаш да тамо уопште има злата? Или, откуд знаш да тамо није не 13, него 130 милијарди?
У суштини, не знаш ништа, али знаш да хоћеш свој део.
Е, па, једино што ми у Србији знамо је то: "Хоћу свој део, нећете да ме преварите"...
И, зато тако и пролазимо.
Изгледа ми да је 12 година
"ми не знамо"
"ми не можемо"
узело маха код неких људи.
Јел ти пало на памет да не желе да учествују у непочинствима кумова и буразера?
И те како имамо врсне стручњаке, који су учествовали у мега рударским пројектима широм света, одличне познаваоце геологије, технологије, инжињере рударства, па напоменуо сам ти да РФ има традицију од 130 година?
Ко је похађао, ко је предавао?
Мега пројекти су усложени, не деле се групе стручњака по националној линији, па да можемо закључити да су срби урадили то и то...
А техничка питања, попут претпоставке количине лигнита, раде тимови (РТ 23 године), у сарадњи са републичком комисијом.
Дакле, нема лажи нема преваре.
24/7 је присутан, по барем један, државни инспектор у смени.
Мислим да смо већ мало прешли у основе пословања...
И да, хоћемо свој део, поштено.
Хоћемо ли га добити ако извесни Јовановић преузме власништво над рудником?
Тешко.
Слажем се са тобом да наши проблеми, коруптивне природе, тек почињу добијањем нашег дела.
Али и то се да исправити.