- Poruka
- 23.609
To ne implicira da čovjek mora posjedovati svo znanje.covek bez znanja je samo ovca koju vode.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ne implicira da čovjek mora posjedovati svo znanje.covek bez znanja je samo ovca koju vode.
I koliko ste još Univerzuma stvorili po tom zakonu?beskonacno mali prostor beskonacno velikog pritiska i toplote i dolazi do eksplozije i sirenja po hablovom zakonu.
Tako je. I lepo vidi da je na klanje vode i ona i dalje ide.covek bez znanja je samo ovca koju vode.
ali ne treba ni sve da prihvata sto mu se kaze jer je izvor nepouzdan.To ne implicira da čovjek mora posjedovati svo znanje.
Zato postoji Crkva sa svojim tumačenjima na koje se možemo pouzdati.ali ne treba ni sve da prihvata sto mu se kaze jer je izvor nepouzdan.
koliko postoji tumacenja biblije?
koliko je uopste prevod biblije tacan?
da li je podmetnut?
mozem o ovome do sutra..
radi se o tome da covek mora da misli svojom glavom
Odgovoreno vec 27 puta ali nisi citao.Ima dosta tema o dusi i malopre je jedna otvorena..ali...
Kako se dusa ubacuje u coveka ?
Svi pricate o besmrtnosti duse, ali niko se ne osvrce na pitanje kako dusa nastaje jer da bi mogla da bude besmrtna, mora i da postoji a da bi postojala mora i da nastane Tako da je pra pitanje svih pitanja o dusi, kako ona nastaje?
ali ne treba ni sve da prihvata sto mu se kaze jer je izvor nepouzdan.
koliko postoji tumacenja biblije?
koliko je uopste prevod biblije tacan?
da li je podmetnut?
mozem o ovome do sutra..
radi se o tome da covek mora da misli svojom glavom
ja sam se u vise navrata izjasnjavao i moj stav nije tajna..ja licno verujem u Boga ali ne prihvatam sta mi sve serviraju popovi jer smatram da oni samo iskoriscavaju veru zarad sopstveneog lepog zivota... to su samo diplomirani veroucitelji a kao svaki diplomci neki su zavrsili sa desetkama a neki sa sestricama i ne poseduje svaki znanje i tumacenje.
ja volim da nelogicnosti servirane vere dovodim na preispitivanje i strasno je kako nekad ljudi kazu "prihvatamo tako, bez objasnjenja"
sve mora da bude pojasnjeno jer sustina vere i jeste da je prihvatis jer ti je jasno sta je... kako mozes verovati u nesto sta ni sam ne znas sta je i kako je ?
Ne znamo proces nastanka duše jer nam nije otkriven.
1. Mojsijeva 2,7 | A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos ( ruah) duh životni; i posta čovjek ( Nefes) duša živa. |
I gdje ti tu vidiš postupak stvaranja duše? Tu se kaže ono što sam ja već rekao da tijelo i duša nastaju u isto vrijeme.
1. Mojsijeva 2,7 A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos ( ruah) duh životni; i posta čovjek ( Nefes) duša živa.
Nqravno ti ovo ne smes da vidis ili da potvrdis da vidis jer crkva neda.
Pa imaš u stvaranju kako bog 6. dana stvori čoveka po uzoru na sliku svoju. Ta božja slika je duša koja se materijalizuje u telu čoveka i to telo oživljava.Ima dosta tema o dusi i malopre je jedna otvorena..ali...
Svi pricate o besmrtnosti duse, ali niko se ne osvrce na pitanje kako dusa nastaje jer da bi mogla da bude besmrtna, mora i da postoji a da bi postojala mora i da nastane Tako da je pra pitanje svih pitanja o dusi, kako ona nastaje?
i sad otvaras novu pandorinu kutijuZato postoji Crkva sa svojim tumačenjima na koje se možemo pouzdati.
Pravoslavna.i sad otvaras novu pandorinu kutiju
a koja crkva?
imas spc, zilote, nazarene, jehove, adventiste i to je ono sta mi je prvo palo na pamet a ima ih sigurnio jos..i to pricam o odobrenim verskim zajednicama
Možda ali to ne bi činilo tu moju hipotetičku tvrdnju išta tačnijom.i na kraju..sta bise desilo da si se rodio u nekoj arapskoj zemlji?
onda bi isto ovako govorio kako je Alah svemocan i propagirao islam.
Zar ne rekoh da ti to ne smes da vidis a kamoli priznas.I gdje ti tu vidiš postupak stvaranja duše? Tu se kaže ono što sam ja već rekao da tijelo i duša nastaju u isto vrijeme.
Psalam 104,29 | Odvratiš lice svoje, žaloste se; uzmeš im ruah ginu, i u prah svoj povraćaju se. |
Psalam 104,30 | Pošlješ ruah svoj, postaju, i ponavljaš lice zemlji. |
A ti nisi indoktriniran niti predstavljaš nečije učenje ovdje jel?Zar ne rekoh da ti to ne smes da vidis a kamoli priznas.
Jer crkva neda.
Protivi se njenom ucenju.
Plus indoktrinacija
Ako Tab sve ove redove pročita, ja ću da se samobanujem.Pa imaš u stvaranju kako bog 6. dana stvori čoveka po uzoru na sliku svoju. Ta božja slika je duša koja se materijalizuje u telu čoveka i to telo oživljava.
U Gnosticizmu se stvaranje duše u čoveku pripisuje Sofiji, Eonu koji je najniži u hijerarhiji Eona (najviši je Logos. On je primarni izraz Istinskog Boga, on daje oblik bezobličnom, telo bestelesnom, lice nevidljivom, reč neizrecivom, misao nepojmljivom...), a najniži je u smislu da je najbliži materijalnom svetu.
Naime, Sofija je mogla da oponaša stvaranje zato jer je bila najbliža stvorenom, ispoljenom svetu, materiji, Prakrti, ogledalu Božanskog.
Zbog blizine materijalnog sveta ona je prekoračila njegovu granicu i reprodukovala se u materijalnom svetu, slično kao što je to prvobitno učinio i najviši Istinski Bog. Učinila je to sama i nezavisno od ostalih Bogova, Eona. Mogla je da oplodi samu sebe jer je kao Eon bila androgina.
Zato što je sebično oponašala Stvaraoca iz nje je izašla nesavršena, nakazna stvar: Demijurg, "stvaralac" u materijalnom svetu, Jaldabaot ("kopile" "dete haosa"). Naziva se i Saklas ("budala") i Samael ("slepi"). To je starozavetni Jehova. Gnostici ga tako nazivaju (slepom budalom) jer je po Starom zavetu govorio da je on jedini najveći Bog i da nema drugog Boga osim njega, iako je iznad njega cela plejada mnogo viših bogova, Eona, i da je tek iznad njih najviši Istinski Bog. On je i obmanjivač ljudi jer tako obmanjuje ljude da ne znaju istinu da on nije Istinski Bog.
Taj Demijurg će stvoriti ovaj svet na kome živimo i njegove zle vladare, Arhonte ("pale anđele" demone i đavole; neorganska bića). Arhonti služe Demijurgu tako što vrše prinudu i pritisak na čovečanstvo u sprečavanju njegovog punog potencijala i samospoznaje duše kao samospoznaje Najvišeg Boga. Oni drže čoveka uspavanog i potčinjenog, izazivaju strah i patnju jer se na taj način hrane vibracijama negativne energije.
Kada je spoznala šta je napravila Sofija je odlučila da ispravi grešku i pomogne čoveku tako što će mu podariti nešto što ima osobine božanskog. Tako mu je dala dušu koja je besmrtna i koja će uvek pronaći sebi novo telo prilikom rođenja u koje će se useliti. Zadatak čoveka u njegovom životu je da spozna u sebi dušu kako bi osetio blagoslov božji.
Duša je verovatno kao signal koja non stop kruzi i postoji i bez nas, tela.
Фали ти у спознају човека тројединост човека:I radio signal postoji bez obzira što bez adekvatnog prijemnika ne umemo da ga čujemo. Od toga on postoji.
Tako da bi bilo logično da je naše telo privremeni prijemnik određenog signala tj. u ovom slučaju duše.
Pitanje je samo gde je predajnik i šta je predajnik
Nisam niti predstavljam necije ucenje.A ti nisi indoktriniran niti predstavljaš nečije učenje ovdje jel?
A jel smiješ odbaciti spise Elen Vajt?Svaka verska organizacija koja indoktrinira clanove je teska i opasna sekta.
Zato treba bezati iz takvih.
Prava Hristova vera dozvoljava slobodu misljenja.
Ona cini vernika samostalnim,nezavisnim od organizacije.
Kakve veze sada ima EGW sa temom?A jel smiješ odbaciti spise Elen Vajt?
Ti si prvi iznio tvrdnju da prava vjera dozvoljava slobodu mišljenja. Pa eto ja te pitam imaš li slobodu odbaciti spise Elen Vajt.Kakve veze sada ima EGW sa temom?
Hteo bi da skreces sa teme.
Ako nije u skladu sa biblijom sve se odbacuje.
Niko me ne pita za moj stav o EGW niti to k8ga zanima.
I sama EGW kaze, da ko dobro proucava bibliju ne treba njene spise.
Ima dobovjno motivacije u njoj.
Ali mnogi su lenji.
Pa im je potrebno premoscavanje.
Meni ovaj deo nije jasan. Kako on može da stvara? Da je rečeno da je preuzeo,Taj Demijurg će stvoriti ovaj svet na kome živimo i njegove zle vladare, Arhonte ("pale anđele" demone i đavole; neorganska bića). Arhonti služe Demijurgu tako što vrše prinudu i pritisak na čovečanstvo u sprečavanju njegovog punog potencijala i samospoznaje duše kao samospoznaje Najvišeg Boga. Oni drže čoveka uspavanog i potčinjenog, izazivaju strah i patnju jer se na taj način hrane vibracijama negativne energije.
Kada je spoznala šta je napravila Sofija je odlučila da ispravi grešku i pomogne čoveku tako što će mu podariti nešto što ima osobine božanskog. Tako mu je dala dušu koja je besmrtna i koja će uvek pronaći sebi novo telo prilikom rođenja u koje će se useliti. Zadatak čoveka u njegovom životu je da spozna u sebi dušu kako bi osetio blagoslov božji.
Evo drugi put.Ti si prvi iznio tvrdnju da prava vjera dozvoljava slobodu mišljenja. Pa eto ja te pitam imaš li slobodu odbaciti spise Elen Vajt.
Ima dosta tema o dusi i malopre je jedna otvorena..ali...