Kako nastaje dusa?

Zugpsitze_mountain.jpg

:kez:
То је спољашња нечовечанска природа материјалисто наш... сви мислимо да си поставио питање о човеку и његовој природи, а ти мислиш на камење и цвеће...

Реч Природа ти сама каже да оно што при рођају тј. рођењу имаш, то ти је при-рода...

Отуд људска, Божанска, биљна, минерална и свака друга природа оно што при рођају има - то и јесте... Чак и Бог каже материјалистима јеврејима, да је ОН - онај који јесте, тј. да је есенцијалан и да Његову суштину Он испоставља кад га раја пита за име, не схватајући да је Он Сушти и Есенцијални Бог

По томе ''што јесте'' у црквенословенском језику се уместо речи природа, користи реч јестетство (јест-тетство), јер тај древни језик акцентује смислену тј. логосну суштину природе, тј. оно што јесте, а не динамички смисао речи ''природа'' којом ми савремени упућујемо на смисао - прирођаја из нечега...

Da, ali to nije znanje koje se uci, to je znanje koje se oseca....to iz srca i duse dolazi...
Нетачно, потребно ти је духовно знање о човеку, јер је човек духовно биће у телу...

Знање долази од Бога, а не из самог човек (тј. душе или срца)... човек је само проводник духовног знања и то знање постоји пре човека јер је у Богу и од Бога дато човеку да га осећа и примењује у пракси

ali ti osim "Bog je napravio" nemas nijednu hipotezu realnosti kako je nastala.
Нема ни наука, да не кажем струка :mrgreen: о почетку свега. Јер увек иза нечега има још нешто, тј. и оно прво за шта се зна је настало од нечега/некога за шта се не зна.

Видим јадне и плитке психологичарске постове...

Где је душа? Где после иде?
Koje postove?Rekla sam samo dvije recenice.
Da nisi ti malo plitak,kad donosis duboke zakljucke na osnovu toga?
I ne znam,zasto bi da se svadjas sa mnom?🙂
Ako imas neka saznanja,podijeli ih nama neukima.
Ovo je tema na koju nema konacnog odgovora,mozemo samo da filozofiramo...plitko ili duboko.

Back