Kako nastaje dusa?

Šta ti je to priroda?
Zugpsitze_mountain.jpg

:kez:

Ima dosta tema o dusi i malopre je jedna otvorena..ali...

Kako se dusa ubacuje u coveka ?

Svi pricate o besmrtnosti duse, ali niko se ne osvrce na pitanje kako dusa nastaje jer da bi mogla da bude besmrtna, mora i da postoji a da bi postojala mora i da nastane Tako da je pra pitanje svih pitanja o dusi, kako ona nastaje?
Bozji dah udahne dusu u coveku (objasnjenje u nekim od religija)

Čovek se, prema Bibliji, sastoji iz tela i duše, koja oživljava telo, nadahnjuje ga (Post. 2,7 ; Mt. 10,28). Zato dušu u Bibliji često nazivaju dahom života, duhom života ili duhom. Duša ne potiče od tela, već predstavlja posebnu snagu, koja ima svoj izvor u bogu. Dušu imaju i životinje. Dušu životinja stvorio je bog iz onih početaka koji su bili u samoj tvari, mada su predstavljali nešto različito od nje (Post. 1, 20, 24). Dušu čoveka bog je stvorio načinom koji je nazvan udahnućem božjim (Post. 2, 7). Za razliku od životinja, duša čovekova ima posebne osobine, jer je jedino čovek stvoren po podobno bogu. Posebne osobine ljudske duše su jedinstvo, duhovnost, besmrtnost, sposobnoost razuma, slobode i dar govora
https://sh.wikipedia.org/wiki/Duša

Потрудио сам се да вам усликам у ове ситне сате овај драгоцен истинит текст постајања нас,све указује по једној књизи да смо створени од Бога ,нико то није могао сам да замисли од човека,зато што човек не може да достигне толико знање,могао је један једини али он му је био син ,њему је дато то,тако да можете до сутра да се испитујете,препирете,сваћате али истина је једна.Тој истини не може ни наука да призна.
Naravno, ako veruješ da je ta knjiga istinita. Neki je veruju. Npr. ja.

da ali od strane koga?

gledao sam jedan super strip..

neka dva astronauta putuju svemirom i komentarisu kako ovako daleko nikad nisu isli i onda sledeca scena neka dva bica posmatraju kapljicu tecnosti pod miskroskopom.

mi sve sta radimo u stvari stvaramo energiju..ne bi me cudilo da smo mi atom nekog veceg sveta.

Da li iskacu i ovako kada se to ne primecuje? :p u smislu da je svako bice konstantno van tela :think:
Samo u visem stanju svesti. U normalnom jok. Ne iskacu da izadju iz tela, nego se samo promole iz tela, kazu sta imaju, pa se vrate.
Recimo kada sam uzimao odmor, lik koji je tu bio kao ubedjuje me *da ne idem iz firme* a onda njegov duh kaze da jedva
ceka da odem :>P
Ili pas u parku u 2 ujutro, stvori se ispred mene i kaze: "kuda ces sad budalo" :>P
Sto jes jes razdelio sam sve pare i lutao uicama, Beograda...

nelogičnost traducijanizma je u tome da je nejasno kako nematerijalna duša može da potekne iz krajnje fizičkog procesa.

idemo redom
bog stvori adama i udahnu mu kroz nozdrve životni dah. to bi u šestom danu. završi bog stvaranje te ode na odmor.
e ko onda ubacuje dalje životni dah, ako se više ne stvara. kako to čovek postaje živa duša ako je završeno stvaranje?
aha, a onda šta,,sedmi dan nije još stigao, trt jer jedan dan božiji je hiljadu godina naših što implicira da postojimo (tema od adama do danas) tek 5,5 hiljada godina tj u šestom danu smo i dalje. i šta još uzalud subotari svetkuju sedmi dan jer još nije stigao :D
uf što je mojsije zakomolikovao.
ili čovek stvara jer osim adamu bog nikom ne ubacuje dah. nego sit je rođen na sliku adamovu 🤔

nelogičnost traducijanizma je u tome da je nejasno kako nematerijalna duša može da potekne iz krajnje fizičkog procesa.

idemo redom
bog stvori adama i udahnu mu kroz nozdrve životni dah. to bi u šestom danu. završi bog stvaranje te ode na odmor.
e ko onda ubacuje dalje životni dah, ako se više ne stvara. kako to čovek postaje živa duša ako je završeno stvaranje?
aha, a onda šta,,sedmi dan nije još stigao, trt jer jedan dan božiji je hiljadu godina naših što implicira da postojimo (tema od adama do danas) tek 5,5 hiljada godina tj u šestom danu smo i dalje. i šta još uzalud subotari svetkuju sedmi dan jer još nije stigao :D
uf što je mojsije zakomolikovao.
ili čovek stvara jer osim adamu bog nikom ne ubacuje dah. nego sit je rođen na sliku adamovu 🤔
Па јел ти знаш да ми носимо Адамов и Евин грех?

Postujem vasa verovanja, ali ocekujem da i vi postujete verovanja koja nisu u skladu sa vasim. Bog je ljubav.
Поштујемо само човека тј. заблуделог... а болест његовог ума не поштујемо, већ желимо да је променимо и излечимо операцијама и лековима

Човекову умно-верску заблуду нико не може искрено да поштује, заблуда и јесте за одбацивање, а не за поштовање...

Поштовати се може само истина

Back