Како нас свет види ?

Свет нас види као...

• ...нижу врсту јер на скаредан начин испоручујемо људе који су се за нас борили и живот давали

• ...као праве борце за правду које треба наградити...

• ...не знам...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Софија

Legenda
Poruka
55.240
Ратко Младић је генерал. Човек који је изводио феноменалне војне операције. Човек који је сачувао бројне људске животе, не само српске.
Захваљујући њему РС данас постоји. Наравно, није била сам његова заслуга, али склона сам да кажем да је била највећа.
Борио се против криминала и оних који су хтели да зараде на људској муци и патњи.

Генерали из целог света су долазили да се сликају с њим. Да виде тог војника који никад не напушта своје војнике. Многи страни, чак и западни медији су писали о њему у суперлативу.
-----------------------------------------

Ратко је ухапшен. Веома болестан послат у Хаг. Начин на који је ухапшен је понижавајући. Једног генерала представљати у медијима како то раде медији властодржаца је недопустиво: ''унередио се у судници'', ''тражи да му донесу сандук са мртвом ћерком'', ''тражи јагоде''.

Као што рече Лазански, Хрвати су послали Готовину на канаре с љубавницом и док је јео шкампе, ухапсили су га. То се зове достојанствено хапшење тј. предаја оног ко вам је направио државу.
-------------------------------------------

Ако се тако владају према онима који су нам државу правили, према човеку који је свој живот излагао опасности и то константно да би Срби преко Дрине могли да верују у боље сутра, какви су то људи?

Све само да би се додворили тамо неким бирократама из Брисела и хашким судијама.

Помисле ли икад шта ти бриселски службеници и хашке судије о њима мисле? Помисле ли икад да имају осећај гађења и гнушања према њима ?

Вукчевић је у екстази испричао како му је Брамерц руку испод стола стегао у име честитке! Јао, замислите, Брамерц му је честитао. :eek: Ајмо сад сви у транс !

И онда као хладан туш, Брамерц да изјаву: ''Нема вама у ЕУ још дуго дуго....није Младић пресудна ствар''.

Имају ли наши властодршци и мало поноса?

Ја сам шокирана чињеницом ко данас влада Србијом

Poslednja izmena:
Zavisi kako ko...U poslednje vreme kontaktiram sa dosta engleza i amera na FB...Znači nisu nikakvi simpatizeri srba pa na tom osnovu nego u vezi nekih zajedničkih interesovanja...Svi su sasvim ok niko ne spominje politiku ili bilo šta slično čak su vrlo predusretljivi i ljubazni,čak su pohvalili moj english i samo sebe iskritikovali kako ne znaju dobro ni svoj a ne trude se da nauče druge jezike i pisma poput ćirilice...Naravno i ja se prema njima nisam postavio hostile...

Zavisi kako ko...U poslednje vreme kontaktiram sa dosta engleza i amera na FB...Znači nisu nikakvi simpatizeri srba pa na tom osnovu nego u vezi nekih zajedničkih interesovanja...Svi su sasvim ok niko ne spominje politiku ili bilo šta slično čak su vrlo predusretljivi i ljubazni,čak su pohvalili moj english i samo sebe iskritikovali kako ne znaju dobro ni svoj a ne trude se da nauče druge jezike i pisma poput ćirilice...Naravno i ja se prema njima nisam postavio hostile...

Гокси, немислим на то шта мисле обични смртници већ они који кроје однос своје земље према нашој земљи.

Da, mada moja izjava je gore preterivanje :)
Realno nismo mi toliko bitno da nas neko preterano gleda :D.. Mislim da uglavnom nemaju misljenje o nama..

С 21-ом си паметнији од владара Србије који су старији од тебе и по три'ес година. ;)
Ниси претерао...баш је тако како мислиш.

Када се каже ''свет'', многи овде мисле на Америку и ЕУ
А тај ''свет'' на Србе гледа онако како треба. Знају они Србе и њихову историју. Знају - истину !
Проблем је што је тај ''свет'' у српском народу пронашао највећи и најгори олош и шљам, издајнике који су се продали за 'шаку долара' ... и директно га довео на власт помоћу милиона еврића и свом могућом логистичком подршком.
Таква власт је потребна ''свету'' да исти опере своје крваве руке, и да своју кривицу (пре свега за разбијање сфрј) свали на другога - на Србе
И тако, већ 11 година, наша власт им безпоговорно служи као пешкир и отирач, којим остварују своје геополитичке циљеве на овим просторима

Zavisi koji to svet.Svet je velik,ali ako misliš na Euroamerički svet onda je odgovor onako kako nas fabrike za pravljenje informacija predstavljaju.Naravno,kao i svaka generalizacija i ova tvrdnja je pogrešna,i odnosi se samo na deo i tog sveta.
Аха, оно читав западни свет, видим, уби се да нам помогне...па поставили су нам власт која немилице краде и руинира државу само да би своје интересе задовољили . И то интересе који су у супротности са српским интересима.

Ako gledaš na svet kao da ti nešto duguje onda ćeš stalno biti u sukobu sa njim...
Гокси, не филозофирај.

Ствар је врло једноставна- ако се понашаш као полтрон и где треба и где не треба, друга страна ће те доживљавати као црва. ;)

Kako sad pa to?

tako lepo. sta imas ti od toga kako ce svet da te vidi? kao sto sam rekla svi se ponasaju u skladu sa svojim interesima iskljucivo, i moci koju poseduju.
a sve sta napisem je iz jednostavnog razloga, ne treba da budemo losi zbog sebe samih, ne treba da podrzavamo svoje ubice, a tudje da pljujemo jer nismo nista onda bolji od druge strane koja to radi, isti smo u stvari.
sta god lose branis jer je nase i ti si onda los covek. ja ne zelim da moj narod kome pripadam, bude los, to prvo nas same udari u glavu kad tad, prosto.

i sta se uopste palite, ja mogu da komentarisem i imam misljenje o coveku pojedincu ne o citavom narodu.ko generalizuje pa kaze amerikanci su glupi, svi hrvati su koljaci onda je on samo glup. tako i onaj ko generalizuje sve Srbe, samo je glup :)

Када се каже ''свет'', многи овде мисле на Америку и ЕУ
А тај ''свет'' на Србе гледа онако како треба. Знају они Србе и њихову историју. Знају - истину !
Проблем је што је тај ''свет'' у српском народу пронашао највећи и најгори олош и шљам, издајнике који су се продали за 'шаку долара' ... и директно га довео на власт помоћу милиона еврића и свом могућом логистичком подршком.
Таква власт је потребна ''свету'' да исти опере своје крваве руке, и да своју кривицу (пре свега за разбијање сфрј) свали на другога - на Србе
И тако, већ 11 година, наша власт им безпоговорно служи као пешкир и отирач, којим остварују своје геополитичке циљеве на овим просторима

Не заборави да је међу Србима било много оних који су ликовали на срамним хапшењем.

Сам начин хапшења је био потпуно поражавајући, а многи су се веселили....могле су се видети реакције тог типа и овде, на форуму.

tako lepo. sta imas ti od toga kako ce svet da te vidi? kao sto sam rekla svi se ponasaju u skladu sa svojim interesima iskljucivo, i moci koju poseduju.
a sve sta napisem je iz jednostavnog razloga, ne treba da budemo losi zbog sebe samih, ne treba da podrzavamo svoje ubice, a tudje da pljujemo jer nismo nista onda bolji od druge strane koja to radi, isti smo u stvari.
sta god lose branis jer je nase i ti si onda los covek. ja ne zelim da moj narod kome pripadam, bude los, to prvo nas same udari u glavu kad tad, prosto.

Ne možeš ići putem bez alternative i pričati kako te boli uvo za evropske partnere.

Back