Kako nas drugi vide?

UltraBasic

Domaćin
Poruka
3.804
Gledamo se, svesni i samosvesni. Mi KAKO znamo ko smo i šta smo???
Ipak... slika koju vidimo dok se ogledamo, možda i nije slika koju smo sposobni, obdareni i uopšte spremni da pošaljemo van.
Razmišljanje je oko percepcije sebe VERSUS tj PROTIV prcepcije nas od strane drugih.
O sEbi imamo mišljenje, ali... šta misle ljudi o nama? Koliko često se zapitate šta osoba koja vas gleda i studira kao fakultet ima da nauči o vama u zatečnom stanju?
1737141711108.png

Gledamo se, svesni i samosvesni. Mi KAO znamo ko smo i šta smo.
Ipak... slika koju vidimo dok se ogledamo, možda i nije slika koju smo sposobni, obdareni i uopšte spremni da pošaljemo van.
Razmišljanj je oko percepcij sebe VERSUS tj PROTIV prcepije nas od strane drugih.
O sEbi imamo mišljenje, ali... šta misle ljudi o nama? Koliko čsto se zapitate šta osoba koja vas gleda u studira kao fakultet ima da nauči o vama u zatečnom stanju?
Pogledajte prilog 1672919
Kako misliš, znamo ko smo i šta smo?
Ceo život tragam za odgovorom ko smo i šta smo, i dalje mi ništa nije jasno.

Kako misliš, znamo ko smo i šta smo?
Ceo život tragam za odgovorom ko smo i šta smo, i dalje mi ništa nije jasno.
Pa... i jeste i nije to.
Ustaješ u određeno vreme jutra, to si ti originalan, originalno sam svoj.
Ti si onda TI do vremena za spavanje opet. Šta si drugima je moje pitanje, okupiram se oko toga... Smara me razmišljanje o tome šta smo i kome bitni mi ovakvi, kome je bitno da li smo lepo jeli, pili, išli u WC, bavili se kaobajagi nečim, i tako sve svaki dan nanovo.

Nisu ljudi bas bistri pa se od njih moze samo zloba i koristoljublje ocekivati,nesigurni foliraju da su pametniji,moraju da pariraju i da pobedjuju,sad dolazimo do toga da se tako ponasaju kad se iskreno ranjivo predstavim,jer mi se gade glumci koji se prilagodjavaju svakom i za svakog imaju neki film,to su sve sitne duse za sicu ispadnu neljudi,ako nemam direktan kontakt nego preko neta i nista ne znaju o meni, onda se oseca strah i frka od nepoznatog,tu se opet pokazu slabici,tako da uopsteno pravilo kod tog polusveta je dobar=naivan ili da ga zajebu ili bar nabrane ego

Pa... i jeste i nije to.
Ustaješ u određeno vreme jutra, to si ti originalan, originalno sam svoj.
Ti si onda TI do vremena za spavanje opet. Šta si drugima je moje pitanje, okupiram se oko toga... Smara me razmišljanje o tome šta smo i kome bitni mi ovakvi, kome je bitno da li smo lepo jeli, pili, išli u WC, bavili se kaobajagi nečim, i tako sve svaki dan nanovo.
Da, razumem.
Mislim da su sva naša dela, misli, želje nebitni, da je naša svrha kao individue nebitna, nema je.
Jedino kao deo porodice, društva nekog mi postojimo, da je ono kako nas drugi vide naša realnost.
Čini se da u toj realnosti nema mnogo mesta za slobodu.

Da, razumem.
Mislim da su sva naša dela, misli, želje nebitni, da je naša svrha kao individue nebitna, nema je.
Jedino kao deo porodice, društva nekog mi postojimo, da je ono kako nas drugi vide naša realnost.
Čini se da u toj realnosti nema mnogo mesta za slobodu.
Ne bih se složila. Svugde smo mi i uvek smo bitni, ponekad se to ne vidi, ali, ostavljamo trag, makar trenutno neprimetan. U ovom svetu, sloboda je samo fikcija....

Ne bih se složila. Svugde smo mi i uvek smo bitni, ponekad se to ne vidi, ali, ostavljamo trag, makar trenutno neprimetan. U ovom svetu, sloboda je samo fikcija....
Ostavljamo trag kao čovečanstvo, ne kao pojedinci. Pojedinci su bitni samo našoj percepciji važnosti, što je donekle narcisoidna odlika naše vrste.
Sloboda jeste fikcija, ali i zvezda vodilja svih promena.

Oni koji gledaju u zemlju kada razgovaraju samnom,bezim od njih,jer ne znam sta misle.Oni koji gledaju sa strane,a razgovaraju samnom,vidi se prezriv pogled i njih se klonim.Oni koji me konstantno gledaju u oci i razgovaraju samnom,njima mogu da verujem,mada opet postepeno.I takvi su me u zivotu kostali.U maldjim danima je mnogo drugacije,kasnije,stvarno covek mora dobro da razmisli s kim ima posla.

Nisu ljudi bas bistri pa se od njih moze samo zloba i koristoljublje ocekivati,nesigurni foliraju da su pametniji,moraju da pariraju i da pobedjuju,sad dolazimo do toga da se tako ponasaju kad se iskreno ranjivo predstavim,jer mi se gade glumci koji se prilagodjavaju svakom i za svakog imaju neki film,to su sve sitne duse za sicu ispadnu neljudi,ako nemam direktan kontakt nego preko neta i nista ne znaju o meni, onda se oseca strah i frka od nepoznatog,tu se opet pokazu slabici,tako da uopsteno pravilo kod tog polusveta je dobar=naivan ili da ga zajebu ili bar nabrane ego
Neko koga najviše voliš i respektuješ može da ispadne odlučujući šraf u mašini, i da se sve ipak raspadne.
Šta ako se tako nešto desi?
Zato je Bog jedini i najveći, bez Boga luk sadi, nićiće možda korov, možda neki krmeljivi luk, a možda i...

Bilo-jeste-prošlo, igrica je još u toku. Ja sam osoba koja igra igricu, so.... mak'se ili znaš s kim posla imaš!

Razmišljanje je oko percepcije sebe VERSUS tj PROTIV prcepcije nas od strane drugih.
O sEbi imamo mišljenje, ali... šta misle ljudi o nama? Koliko često se zapitate šta osoba koja vas gleda i studira kao fakultet ima da nauči o vama u zatečnom stanju?

У принципу ме нико други не разуме и не зна ко сам и шта сам. Да ли ја разумем друге, вероватно не на начин на који они сами разумеју себе, али имам неку своју перспективу.

Oni koji gledaju u zemlju kada razgovaraju samnom,bezim od njih,jer ne znam sta misle.Oni koji gledaju sa strane,a razgovaraju samnom,vidi se prezriv pogled i njih se klonim.Oni koji me konstantno gledaju u oci i razgovaraju samnom,njima mogu da verujem,mada opet postepeno.I takvi su me u zivotu kostali.U maldjim danima je mnogo drugacije,kasnije,stvarno covek mora dobro da razmisli s kim ima posla.

Ти који те константно гледају у очи желе да те провале какав си и да манипулишу са тобом, да успоставе доминацију у разговору.

На прошлом послу где ме је социопата од послодавца шпијунирао преко мог приватног телефона, имао је обичај да по три минута буљи у мене да не трепне, кажу да социопате на тај начин желе да проникну у тебе да схвате на који начин могу да манипулишу са тобом. Мада овај није био у стању ништа да схвати.

sEbi imamo mišljenje, ali... šta misle ljudi o nama?
Svako nas vidi na svoj način. Nekome smo simpatični, neko nas ne podnosi ( sa ili bez razloga ).
Koliko često se zapitate šta osoba koja vas gleda i studira kao fakultet ima da nauči o vama u zatečnom stanju?
Ne često. Zapravo vrlo retko o tome razmišljam.

Gledamo se, svesni i samosvesni. Mi KAKO znamo ko smo i šta smo???
Pogledajte prilog 1672919
Znam ko sam i šta sam. Ko šta misli nek misli ko šta hoće. Ionako nemam kontakt sa 99, 99 % ljudi sa kojima sam nekad imao kontakt.

У принципу ме нико други не разуме и не зна ко сам и шта сам. Да ли ја разумем друге, вероватно не на начин на који они сами разумеју себе, али имам неку своју перспективу.

Ти који те константно гледају у очи желе да те провале какав си и да манипулишу са тобом, да успоставе доминацију у разговору.

На прошлом послу где ме је социопата од послодавца шпијунирао преко мог приватног телефона, имао је обичај да по три минута буљи у мене да не трепне, кажу да социопате на тај начин желе да проникну у тебе да схвате на који начин могу да манипулишу са тобом. Мада овај није био у стању ништа да схвати.
Mene je mnogo tesko izmanipulisati.Inace od starina se kaze,"Kada s covekom razgovaras,gledaj ga u oci".

Meni kolege i koleginice u nekoliko različitih firmi pridju sa strahopoštovanjem da mi jave "kako su me sanjali"

"kao nešto si pričao al ne mogu se setim šta (!?) a onda si se muvao nešto okolo i proveravao, al stvarno ne mogu da se setim šta si pričao, baš bilo ono"

Nazad u krevet sa blokčetom pa zapisuj sledeći put šta ti pričam :ljutko:

Poznajem sebe i svoje vrline i svoje mane. Ranije me je zanimalo šta drugi misle o meni. Sada me zanima manje, tj uglavnom me ne zanima.

Ne obraćam pažnju i ne znam da li me neko duže gleda i studira moje ponašanje, vrline u mane

Баш ме брига како ме други виде.
То не значи да ћу да се понашам као идиот сад одједном.
Него, није ме брига за туђе мишљење јер знам ко сам и шта сам.
Не правдам се никоме и никада.
Умем понекад да реагујем на неправду или нечије безобразно понашање према недужним особама.
Само,.и то чиним све мање и мање.
Пећину не можеш затрпати камењем.

Poslednja izmena:
Mene je mnogo tesko izmanipulisati.Inace od starina se kaze,"Kada s covekom razgovaras,gledaj ga u oci".

Мени је непристојно да ми неко све време буљи право у очи док прича са мном, доживљавам то као агресију, као кад гледаш вука или пса у очи па он то доживи као агресију и почне да се брани од тебе. А и делује помало поремећено, као да тај неко тражи превише пажње.

Што се мене тиче, ако причам са мушкарцем, комбинујем разне врсте погледа, мало га гледам у очи, мало у лице, мало гледам у страну, понекад погледам у земљу, итд, ради динамике. Погледам га право у очи само када се направи нека поента у разговору, неки кључни моменат, да зна да сам га чуо и схватио, или да видим да је он мене чуо и схватио.

Ако причам са женом, онда је другачије. Ако ми се свиђа, онда је највећим делом гледам у очи зато што су ми лепе. А ако ми се не свиђа, онда је опет гледам у очи више него мушкарца, јер су жене осетљивије на пажњу.

Мени је непристојно да ми неко све време буљи право у очи док прича са мном, доживљавам то као агресију, као кад гледаш вука или пса у очи па он то доживи као агресију и почне да се брани од тебе. А и делује помало поремећено, као да тај неко тражи превише пажње.

Што се мене тиче, ако причам са мушкарцем, комбинујем разне врсте погледа, мало га гледам у очи, мало у лице, мало гледам у страну, понекад погледам у земљу, итд, ради динамике. Погледам га право у очи само када се направи нека поента у разговору, неки кључни моменат, да зна да сам га чуо и схватио, или да видим да је он мене чуо и схватио.

Ако причам са женом, онда је другачије. Ако ми се свиђа, онда је највећим делом гледам у очи зато што су ми лепе. А ако ми се не свиђа, онда је опет гледам у очи више него мушкарца, јер су жене осетљивије на пажњу.
Ti nisi za saradnju.

Ne uzimam previse k srcu, ali me interesuje sta drugi misle o meni, zato sto se tako moze saznati informacije o sebi koje su potrebne, no problem je izvuci tacnu informaciju nekad ljudi ne zele da daju kritiku nekad im je percepcija previse iskrivljena subjektivnim osecanjima/misljenjima, na poslu su mi takve informacije bile korisne, a i generalno tako mozemo dobiti puniju sliku o sebi, jer svi imamo neke stvari o sebi koje ne vidimo, odnoso postoje 4 podrucja:

- Otvoreno područje: Poznato sebi i drugima
- Slepo područje: Nepoznato sebi, ali poznato drugima
- Skriveno područje: Poznato sebi, ali nepoznato drugima
- Nepoznato područje: Nepoznato sebi i drugima

Back