Rešeno Kako narezati filmove na Dvd?

Ima ih vise, ako je NERO, onda se izabere DVD RO e sad plus ili minus zavisi od rezaca i diskova, pa se tamo prevuku razni vob sub fajlovi sa orginala.... i onda dobijas DVD kao da si ga uzeo u prodavnici..

A ako hoces da ga koristis kao data disk, onda pokrenes snimanje DATA diska pa samo prevlacis razne mp4, mpa, divx, ili mkv fajlove...

Ovo ti je neki uvod, posle mali help i onda znas sta da radis...

Ima ih vise, ako je NERO, onda se izabere DVD RO e sad plus ili minus zavisi od rezaca i diskova, pa se tamo prevuku razni vob sub fajlovi sa orginala.... i onda dobijas DVD kao da si ga uzeo u prodavnici..

A ako hoces da ga koristis kao data disk, onda pokrenes snimanje DATA diska pa samo prevlacis razne mp4, mpa, divx, ili mkv fajlove...

Ovo ti je neki uvod, posle mali help i onda znas sta da radis...
Hvala na odgovoru!
Potreban mi je disk za gledanje na Dvd playeru(ne preko kompa), pa mi se zbog toga čini komplikovanjije rezanje. Na disku moram narezati više filmova, pa mi zbog toga treba meni sa izborom filma. Istraživao sam malo po internetu i mnogi predlažu DVD Styler program.

Meni moze da se pravi i za DVD i za divx film, sad uvodim razliku da te ne bi vise zbunjivali , DVD je ono sto je sirov DVD film a divx film je ono kad je sabijen pa moze vise filmova da stane na jedan DVD ali mora da se raspakuje prilikom gledanja, pa trazi malo procesora..

Mene su znali da zaebavaju i jedni i drugi meni, znaci i oni za DVD sa izborom koji ces jezik i oni za divx...ali sam znao da nadjem i namestim i jedne i druge da rade na svim playerima...

Zaboravio koje sam koristio...

Meni moze da se pravi i za DVD i za divx film, sad uvodim razliku da te ne bi vise zbunjivali , DVD je ono sto je sirov DVD film a divx film je ono kad je sabijen pa moze vise filmova da stane na jedan DVD ali mora da se raspakuje prilikom gledanja, pa trazi malo procesora..

Mene su znali da zaebavaju i jedni i drugi meni, znaci i oni za DVD sa izborom koji ces jezik i oni za divx...ali sam znao da nadjem i namestim i jedne i druge da rade na svim playerima...

Zaboravio koje sam koristio...
Da li je potrebno da konvertujem filmove u neki drugi format jer oni sada u mp4 formatu? Inače ne trebaju mi titlovi.

Koji program koristiti i u kom formatu narezati filmove za gledanje na DVD playeru?

Dvd shrink, dvd clon, a mozes i u Neru.
Ako kopiras dvd koji je preko 4,32gb, koristi ova prva dva jer mozes da kompresujes na velicinu diska na koji rezes.
U shrinku i clonu, mozes da izbacis prateci meni, nepotrene prevode filma, da ti fajl filma bude sto manje kompresovan i boljeg kvaliteta. U Neru mozes sam da pravis pocetni meni

Imgburn
Da li je potrebno da konvertujem filmove u neki drugi format jer oni sada u mp4 formatu? Inače ne trebaju mi titlovi.
Више ти се исплати да их не конвертујеш већ чуваш на екстерним хард дисковима.
Ако планираш да гледаш неку већу резолуцију.
Ако си задовољан са FHD, онда нарезуј.

Back