Najlakse ti je kod kineza kupiti neki autic na daljinski ili cak dva. Sad sigurno kazes "u al' si pametan"...znam, hvala.
E ali sad ih rastavi i daj sebi zadatak da napravis uvecanu kopiju od drugog materijala ili cak neki hibrid sa 3 osovine, amfibiju. Na originalnoj
jeftinoj kupovnoj shasiji imas original mere i proporcije, ako zapne, a tebi ostaje gomila elektronike da je ugradis, ono 2 u 1.
Tek kad to savladas ( metoda postepenog razvijanja ) onda kreni u radnu verziju 2, sa mikrokontrolerima i
step motorima ( zbog sticanja iskustva ! ). Mislim, shvatio sam da te za sada interesuje cista mehanikau. Svaki sledeci model ce ti biti kvalitetniji a ti ces se osloboditi fabrickog sablona i uraditi sve sam.
To je jako lep hobi ali svaka etapa se da usavrsavati do neslucenih razmera. To traje i ne ocekuj odma da napravis Robokapa. Uzivaj uceci i radeci...Ako nesto treba tu sam na PP.
Jedan link za pocetak
http://nsmodelers.rs/motori.htm
PS. Mazni negde neki stari video rekorder ili plejer. Imas tamo gomilu motora, reduktora, prenosa, polugica za onog ko zna da iskoristi