Kako napraviti filtere prasine za kuciste?

kojeimedadam

Buduća legenda
Poruka
27.251
Da... i da se ne zaj**avas sa bojama previse :)

Ako ti smeta boja....promeni filter....z;)

malo je gay..xD

A, taj prstic....turi gde mu je mesto....z;)

Bre ...nema niko neku konstruktivnu ideju....po TEMI....nego je ...ZAMASTISMO...

Ja sam vec razmisljao ...o tom problemu...koji ne muci samo postavljaca teme....nego mnoge vlasnike kompjutera....pogotovu onih koji zive u urbanim sredinama i blizu gradilista...( tu ima najvise prasine u vazduhu )....i imam neka resenja....:ok:
Kada ih budem prebacio u formu pogodnu za postavljanje....to cu i uraditi...do tada...z:poz:
 

kojeimedadam

Buduća legenda
Poruka
27.251
Kao što sam obećao za ...DANAS...pripremio sam vam... " IDEJNO REŠENJE FILTERA ZA PRAŠINU ".

Gledao sam da bude " ŠTO JEDNOSTAVNIJE ZA IZRADU "..:ok:..i naravno...." ŠTO PRAKTIČNIJE ZA UPOTREBU "....:ok:

Elem...od materijala vam treba samo aluminijumska šina " U " prufila ...10 x 10mm...ili 10 x 20mm ( zavisno od debljine upotrebljenog filtera )....koju trebate obradite i formirate kao na slici u prilogu... Na slici sam dao " idejno rešenje " za bočni ventilator na kompu koji je obično 80 x 80mm...ali po istom principu može se napraviti i za veće ventilatore ( samo povećati dužne mere ).

Čitava konstrukcija je prilično lagana...i nije potrebno da se pričvršćuje šreafovima....dovoljno ce biti i da se " ZALEPI " sa nekim " neagresivnim " lepkom za gumu tipa " Tigar " ili " Sintelan " ( kada se skida...koristiti razređivač za uljane boje )...ili " DUPLOFOL " lepljivu traku....a, ram se može ofarbati u boju kućišta kompa da se nebi izdvajao...

Kao što se može videti na slici...izmena filtera je " ZEZANJE "..z:),..i možete ih pripremiti ...nekoliko za rezervu...a, kada se zaprljaju mogu se oprati i u veš masini...sa ostalim vešom....z;)

filidea.jpg


PROSTO KO PASULJ ... ZAR NE ?
 
Poslednja izmena:

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
EKSTRA JE , SVAKA CAST

sad cu ovo da proizvodim i preprodajem z:mrgreen: ,glupi filter 8x8cm u plasticnom ramu sa crnim sundjeromi kao za aspirator kosta preko 800din :zima2: .


gde se mogu naci metalni profili,sundjer sam nasao za aspirator ali je na zalost beo

A da se proba sa onim plasticnim nosacem za listove kalendara ?
Oni imaju vodjice sa obe strane i izgledaju iz profila kao slovo "H" , malko se geruju , umetne se papirna maramica ili salveta ( kao jeftinija varijanta filtera) i vozzziii...
 

Top