Kako načiniti knjigu? Saveti ljudi oko vaše odluke pisanja prve knjige, izdavanja i sl..

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobro veče. Veliki pozdrav braćo.. Tema je autorska.

Već duže vreme razmišljam da počnem sa pisanjem knjige. Zašto?
- Ceo život mi nedostaje reči, nedostaje mi reči i volje da se objasnim kao ličnost i kao čovek. Zašto bih imao potrebu nekome da se objašnjavam? Nisam bitan uopšte ja, već se vodim nekim tradicijonalnim, patrijahalnim, moralnim vrednostima koje su danas izrugana. Te takvim postupci kod mene začuđuju ljude, smatrajući da se pretvaram i glumatam. Naime, želja mi je da u što više ljudi probudim svest kroz lepe istinske primere iz naše istorije kako bi ih motivisao da i oni prihvate naše kulturno nasleđe i sve veliki uzvišene ljudske osobine time što će pročitati jednu interesantnu knjigu na koju cu raditi dugo vremena..

Imam neku bilježnicu u kojoj sam godinama pisao svašta. Etimološki rečnik, arhaične reči iz srpskog jezika, razne izreke manje poznate, učtivo štivo. Već duže vreme pišem o porodici, o religiji o ljudskoj psihi i slično..Imam mnogo inspiracije, čak i za roman. Može li neko ko ima iskustva da me uputi šta mi valja činiti?

Kako početi sa pisanjem knjige? Kako se pripremiti? U čemu voditi računa u toku pisanja knjige i oko izdaštva iste? Molim što više komentara i razumevanja.

Valja ti se obrazovati malo. Ovo što si napisao je polupismeno, u najboljem slučaju. Idi u školu, nauči se pravopisu, gramatici, čitaj lektiru...
Da li sam ja ovu temu napisao da bi me ti vredjao, šta je ovo jbt? Ako sam pisao na brzinu ili u afektu, preko telefona greške se nenamerno dešavaju. A ovako drzak komentar nisam očekivao.

fino ti je rekao
nisu to samo tipografske greške
Reče čovek koji nigde ne stavi veliko slovo. Kraj rečenice i sl. Ma daj ima li neko normalan ovde da me posavetuje u vezi ovog što sam stvarno pitao? Priznajem da nisam vodio računa o pravopisu i gramatici tokom pisanja gore pomenutog teksta. Kada se piše nekakva knjiga strogo se vodi računa o tome. Ovo je ipak forum za diskusiju, ne izlažemo mi ovde elaborate i sl.

Da li sam ja ovu temu napisao da bi me ti vredjao, šta je ovo jbt? Ako sam pisao na brzinu ili u afektu, preko telefona greške se nenamerno dešavaju. A ovako drzak komentar nisam očekivao.
Nije mi namjera bila da te vrijeđam, izvini ako je tako ispalo. Pokušaj da prihvatiš ovo što sam napisao dobronamjerno. Predaleko si ti od pisanja bilo kakve knjige.

Reče čovek koji nigde ne stavi veliko slovo. Kraj rečenice i sl. Ma daj ima li neko normalan ovde da me posavetuje u vezi ovog što sam stvarno pitao? Priznajem da nisam vodio računa o pravopisu i gramatici tokom pisanja gore pomenutog teksta. Kada se piše nekakva knjiga strogo se vodi računa o tome. Ovo je ipak forum za diskusiju, ne izlažemo mi ovde elaborate i sl.
:ok:

Prijatelju,ti koji hoces da napises knjigu. Nemoj molim te,samo neku istorijsku temu.Toliko vec ima tih polu izlapelih prvo i drugo boraca,koji su napisali
silne knjige,u kojima su sebe pretstavili kao vojne genije,tipa Napoleon.Ako hoces da napises knjigu,ali onu koju ce narod da kupuje i cita,onda tema
mora biti,samo seksualne dogodovstine.Pisi tako,da to najvise lici,na dogadjanja,iz rijaliti serija u Simanovcima.Inace,moj odgovor,na tvoje pitanje
kako se pise knjiga.Sednes za sto,otvoris lap top i...pocinjes da pises neki teski seks okrsaj.Znaj da ovaj nas,izmuceni narod,vise nista ne interesuje
sto nije u vezi sa seksom.!

Prijatelju,ti koji hoces da napises knjigu. Nemoj molim te,samo neku istorijsku temu.Toliko vec ima tih polu izlapelih prvo i drugo boraca,koji su napisali
silne knjige,u kojima su sebe pretstavili kao vojne genije,tipa Napoleon.Ako hoces da napises knjigu,ali onu koju ce narod da kupuje i cita,onda tema
mora biti,samo seksualne dogodovstine.Pisi tako,da to najvise lici,na dogadjanja,iz rijaliti serija u Simanovcima.Inace,moj odgovor,na tvoje pitanje
kako se pise knjiga.Sednes za sto,otvoris lap top i...pocinjes da pises neki teski seks okrsaj.Znaj da ovaj nas,izmuceni narod,vise nista ne interesuje
sto nije u vezi sa seksom.!
Hvala ti prijatelju na savetu toga sam i ja svestan. Nažalost je takva situacija. Knjigu ne pišem zbog sebe niti zbog nekakve finansijske koristi i sl. :)

Ма не слушај никога. Послишај оно што је у теби, и почни одмах. То што испадне неће одмах бити нешто добро, али тако се почиње. О издавању не размишљај, оно ће доћи само ако се из тебе изнедри нешто квалитетно. Зато пиши, макар за своју душу.

Ма не слушај никога. Послишај оно што је у теби, и почни одмах. То што испадне неће одмах бити нешто добро, али тако се почиње. О издавању не размишљај, оно ће доћи само ако се из тебе изнедри нешто квалитетно. Зато пиши, макар за своју душу.
Pravi čovek. Hvala ti ljudino.

Није више проблем ни одштампати у малом брју примерака.

А што се тиче Холи, почни од кратких прича и приповедака. Роман нема шансе да напишеш из прве. Ево ти учитеља:
http://www.kredarica.org/files/download/cankar - desetica.pdf

Back