Kako na prvom dejtu prepoznati/psihopatu/sociopatu/manipulatora ili slicno

Lako, otvoris temu ovde kod nas, das par detalja i mi ti izanaliziramo
Slatko, Sebastiane, al ne verujem da ce neko bas da se bakce da cita preprican svaki moj dejt. A neke stvari koje se dogode, mislila bih da nije nista bitno, a zapravo jeste. Mozda bi znacilo dodati na temu kako takvi tipovi biraju osobe, kako bi zrtve promenile neka ponasanja. Al kazu da psihopate mogu po hodu da prepoznaju. To je gotovo nemoguce promeniti.

Slatko, Sebastiane, al ne verujem da ce neko bas da se bakce da cita preprican svaki moj dejt. A neke stvari koje se dogode, mislila bih da nije nista bitno, a zapravo jeste. Mozda bi znacilo dodati na temu kako takvi tipovi biraju osobe, kako bi zrtve promenile neka ponasanja. Al kazu da psihopate mogu po hodu da prepoznaju. To je gotovo nemoguce promeniti.
Zene i kad provale problematicnog ne beze od njega nego misle da ce ga ukrotiti,pa se tu malo preracunaju

Za ljubav i sex ni sam ne umem da procenjujem manipulatorke, ali sto se tice posla tu sam ekspert:per:
Ako hoces da utvrdis da li sa nekim poceti poslovnu saradnju ili ne, samo iscackaj sto vise o njegovim predhodnim saradnicima. Tu ubacujes onaj klise kako danas svako svakog u poslu zahebe, i kad se otvori da prica kako je odhebao ovog, pa onog ,pa kako se iznapusavao sa trecim...bezi. Taj kome su svi za nesto krivi u stvari ne valja ni za sta.
Toliko od mene :lol:

Površan šarm, naglašena (neprimerena mestu i vremenu) seksualnost, vulgarna objektivizacija i neumesni komentari

Na sledećim dejtovima: govori loše o bivšima, izlane se da voli da stvara komplekse i usađuje nesigurnosti, i ostale metode obezbeđivanja kontrole (jer zna da drugačije neće ostati sa njim). Iznosi njihove privatne detalje i ranjivosti, ponudi da ti pokaze erotske fotke koje je napravio sa ili bez njihovog znanja

Opravdavanje nasilja, traženje krivice u žrtvi - lakmus test za psihopatu

Ima problem sa uspehom svog partnera, ne želi da bude obrazovaniji/bolje plaćen/zadovoljniji od njega, govori: šta će ti dokvalifikacija/master/doktorske, posramljuje ambiciju

Loše se odnosi prema svojoj porodici ili ne priča o porodici uopšte, ne voli ni tuđe porodice, teži da svog partnera odvoji od prijatelja i porodice, jer zna da su oni mreža podrške

Parazitira finansijski, nema elementarno uredan bioritam, počinje sa alkoholom/narkoticima rano u danu

Itd

Poslednja izmena:
Imas razne tipove, neki znaju predobro da skrivaju. Topli, nenasilni, podrska, previse dobro da bi bilo istinito.
To je love bombing, ne traje dugo, samo dok te ne obezbede kao partnera. Psiho, socio i ostale patologije nemaju u sebi autentičnu empatiju iz koje bi izvirala ta podrška i toplina.

ako izađeš na dejt sa namerom da prepoznaš neku patologiju u osobi, to ćeš svakako moći da uradiš, fokusiraj čulo sluha i vida na njega i sigurno ćeš u prvim minutima razgovora naći nešto od čega bi trebalo pobeći.
niko nije normalan baš u potpunosti i uvek ima milion razloga da se odustane pobegne, spasi .....
prateći tu logiku nikada se niko ne bi upario
daj mu malo vremena, pokaži malo strpljenja u odnosu sa ljudima.

Imate li neki predlog filmova koji opisuju dobre porodicne veze, ljubavne, prijateljske itd. ?
I listu koja prikazuje totalno poremecene odnose?
poremećen je bilo koji odnos u kome jedno od partnera živi zavisno od drugog. ne mislim na emocionalnu već one druge egzistencijalne zavisnosti

ako izađeš na dejt sa namerom da prepoznaš neku patologiju u osobi, to ćeš svakako moći da uradiš, fokusiraj čulo sluha i vida na njega i sigurno ćeš u prvim minutima razgovora naći nešto od čega bi trebalo pobeći.
niko nije normalan baš u potpunosti i uvek ima milion razloga da se odustane pobegne, spasi .....
prateći tu logiku nikada se niko ne bi upario
daj mu malo vremena, pokaži malo strpljenja u odnosu sa ljudima.
Pa ne ovo bas zvuci opusteno ,pa kako onda se dese te sve hronike i razvodi,bio fin komsija,ljubazan,nikad problem s njim a onda pobije celu familiju,ako vec glumimo psihologe gde je tu stvar inspiracije i usput analize sta se desi kome u glavi i zbog cega,pa i kad dete dobiju to ih pretvori u psihopatu a nece nesto ruzno

Pa ne ovo bas zvuci opusteno ,pa kako onda se dese te sve hronike i razvodi,bio fin komsija,ljubazan,nikad problem s njim a onda pobije celu familiju,ako vec glumimo psihologe gde je tu stvar inspiracije i usput analize sta se desi kome u glavi i zbog cega,pa i kad dete dobiju to ih pretvori u psihopatu a nece nesto ruzno
a?
kako ćeš da spasiš svet od psihopata u najavi?

Klasični psihopate na svu sreću su manjak u populaciji.Čine svega određeni procenat stanovništva.Tipa na milion ljudi ide neki broj. To kaže statistika.Ako se gleda rasprostranjenost(gde ih najviše ima skoncentrisanih),mislim da prednjače USA.Nije ni čudo, je'l? Tako da verovatnoća da neko na prvom dejtu,nabasa baš na klasičnog psihopatu, nije velika. Čak bi se pre reklo, da je mala!Međutim,budala i kojekakvih drugih ludaka ima u daleko većem broju.
Njih je teško raspoznati, jer su "dobri i vešti glumci". Mislim da prosečna osoba na prvom dejtu bi ga teško mogla prepoznati.Takoreći, nemoguće!

Poslednja izmena:

Back