Како мислити исправно.Молим за савјет.

Dakaldov

Početnik
Poruka
43
Поштовани чланови поздрав свима.Имам проблем,а како да га се рјешим не знам ни ја.Већ неки период (2-3 мјесеца)имам присилне суицидалне мисли.У почетку су то биле мисли да ја то желим.Затим размишљања гдје ћу завршити уколико то урадим,па ми се само жеља повећа.Било је још ту глупости око тога али задњих 20так дана ми се јављају мисли да могу тиме рјешити све проблеме,што ја и повјерујем јер ми је мозак упао у таку неку мрачну фазу.Значи осјећам задњих 20так дана као да ми је мозак на дну базена а ја пливам на површини.Физички сам супер.Радим у трговини 23 године имам.Е овако задњих 20так дана мозак ми је у таквом стању.Имам мисли да ћу тиме рјешити све проблеме,да ћу се рјешити патње у животу а не могу то никако ни игнорисати ни одгањати.Задња 2 дана као да ми је најгоре.Имам мисли да је то све нормално.Да је нормално умрјети да је нормално и природно бити мртав.Значи ли то да је исто тако нормално извршити суицид јер је природно бити мртав.Значи ако је то природно,зашто га не извршити уколико је природно бити мртав.Уколико бих то урадио,имам осјећај да је и то природно,јер је природно бити мртав,ако је тако природа рекла,значи ако је то нешто природно,зашто га и не извршити.Најгоре је што ми мозак то све прихвата и не бојим се.Бојим се звог тога што се не бојим тога.Немам никакве емоције,тотално сам хладан.Шта да радим,не знам ни ја.Имам мисли ако је то природно,зашто то и не урадити?

Поштовани чланови поздрав свима.Имам проблем,а како да га се рјешим не знам ни ја.Већ неки период (2-3 мјесеца)имам присилне суицидалне мисли.У почетку су то биле мисли да ја то желим.Затим размишљања гдје ћу завршити уколико то урадим,па ми се само жеља повећа.Било је још ту глупости око тога али задњих 20так дана ми се јављају мисли да могу тиме рјешити све проблеме,што ја и повјерујем јер ми је мозак упао у таку неку мрачну фазу.Значи осјећам задњих 20так дана као да ми је мозак на дну базена а ја пливам на површини.Физички сам супер.Радим у трговини 23 године имам.Е овако задњих 20так дана мозак ми је у таквом стању.Имам мисли да ћу тиме рјешити све проблеме,да ћу се рјешити патње у животу а не могу то никако ни игнорисати ни одгањати.Задња 2 дана као да ми је најгоре.Имам мисли да је то све нормално.Да је нормално умрјети да је нормално и природно бити мртав.Значи ли то да је исто тако нормално извршити суицид јер је природно бити мртав.Значи ако је то природно,зашто га не извршити уколико је природно бити мртав.Уколико бих то урадио,имам осјећај да је и то природно,јер је природно бити мртав,ако је тако природа рекла,значи ако је то нешто природно,зашто га и не извршити.Најгоре је што ми мозак то све прихвата и не бојим се.Бојим се звог тога што се не бојим тога.Немам никакве емоције,тотално сам хладан.Шта да радим,не знам ни ја.Имам мисли ако је то природно,зашто то и не урадити?

Da li ti se desilo nesto stresno neposredno pre nego sto su se te misli javile?

Samoubistvo ni u kom slucaju nije resenje. Ako sada zaista ne vidis svetlo na kraju tunela, i ne vidis nista lepo oko sebe, zar stvarno mislis da se to sutra, za 10 dana, mesec dana, ili u vec nekom trenutku nece promeniti? Mogu da ti kazem da sigurno hoce, zivot je pun uspona i padova, i ne smes da odustanes od necega izuzetnog kao sto je zivot, zbog jednog pada.

Koliko se intezivno druzis, imas li nekog dobrog prijatelja? Koliko si dugo u zatvorenom prostoru?

Имао сам пар стресних ситуација у фебруару ове године,од тада као да ми се мозак почео мјењати,још сам пио Карбапин у Мају који ми је дао приватни психијатар,нестало ми је пара и нисам више ишао.Отишао пар пута.Тада сам имао присилне мисли те али ми је ово све било смјешно.У задњих мјесец дана није ми више смјешно ништа.Једноставно мислим о томе и људима који ме воле али ја имам снаге да се борим у животу..Имам и воље радити али губим вољу оваквим размишљањем,кад сам себе убједим у погрешно,и тако се и понашам.Задњих 20так дана ми је мозак скроз потонуо,барем се тако осјећам.Као да лебдим негдје,а ту сам.Кад гледам као да не доживљавам ништа.

Da li ti se desilo nesto stresno neposredno pre nego sto su se te misli javile?

Samoubistvo ni u kom slucaju nije resenje. Ako sada zaista ne vidis svetlo na kraju tunela, i ne vidis nista lepo oko sebe, zar stvarno mislis da se to sutra, za 10 dana, mesec dana, ili u vec nekom trenutku nece promeniti? Mogu da ti kazem da sigurno hoce, zivot je pun uspona i padova, i ne smes da odustanes od necega izuzetnog kao sto je zivot, zbog jednog pada.

Koliko se intezivno druzis, imas li nekog dobrog prijatelja? Koliko si dugo u zatvorenom prostoru?

Намећу ми се мисли да је то природно,а ја сам у неком дарк моду да не могу то да одгањам никако.Уколико је природно бити мртав,и уколико бих то учинио,да ли то значи да би и то бил природно,јер је умрјети и бити мртав природно.Онда као да бих волио то урадити,јер имам утисак да је то све океј.да је то добро док је природно.А нисам тако мислио никада.Са друге стране,Православац сам,и имам идеју да је то велики гријех и то ме мало утјеши али потонем опет за кратко вријеме на дно.Утјеши ме сазнање да уколико бих то урадио,не бих био на истом мјесту уколико бих природно наступила смрт.А да ли је то тако?

Ako imaš problem i ne znaš kako da ga rešiš, nemoj slučajno da odeš kod onih koji bi ti pomogli
da problem rešiš. Nego postavi temu na forumu i raspituj se po komšiluku.

Nek je problem živ i zdrav.

ima istine... a ima i ljudi koji savrseno daju savete drugima dok sebe ne uspeju nikada dovesti u emo i psiho ravnotezu

ima istine... a ima i ljudi koji savrseno daju savete drugima dok sebe ne uspeju nikada dovesti u emo i psiho ravnotezu
Mhm.. a ti savršeni saveti služe za to da se posle pet minuta zaborave... :lol:

Za ozbiljne probleme, potrebna je višegodišnja psihoterapija, a ne savet.
I kada su nekome na raspolaganju sve opcije, a on izabere najgoru moguću,
koja mu sigurno neće pomoći, to negde pokazuje da svoj problem voli i da
ne želi pomoć.

Mhm.. a ti savršeni saveti služe za to da se posle pet minuta zaborave... :lol:

Za ozbiljne probleme, potrebna je višegodišnja psihoterapija, a ne savet.
I kada su nekome na raspolaganju sve opcije, a on izabere najgoru moguću,
koja mu sigurno neće pomoći, to negde pokazuje da svoj problem voli i da
ne želi pomoć.

imao bogato visegodisnje iskustvo gde sam srozao sebe i svoju emociju u kal zeleci najbolje tom drugom dajuci najbolje savete... posle skontao da sam ipak glup jer sam bio jedan od mnogih psihoterapeuta a potreba za savetima nije bila za njima vec za nesto mnogo kompleksnije sto se u toj disciplini zove patologija

Poslednja izmena:
Pocecu da kontriram.Javljaju mi se osjecaji ako je smrt prirodna i nesto dobro,znaci li to da je smrt dobra ako je priroda izmislila,zar ne bi bilo prirodno i biti mrtav ukoliko bih to uradio?E sad cu probati da kontriram,a sta ako nije tako?A ne mogu nikako odganjati to.
Вероватно те демони телепатски наговарају да се убијеш. Смрт није природна, као што те лажу, смрт је последица Адамовог греха и непослушности Богу. Ако си крштен, пробај да боравиш у цркви што чешће и што дуже, то ће те смирити. Ако ниси крштен, можда би могао да се крстиш у Православној Цркви, да те демони оставе на миру.

Поздрав.Нисам крштен.Нисам зато што су ми родитељи неодговорни и изговор им је била увијек беспарица.А они су обоје крштени,иако је тада био тешки комунизам.Иначе смо избјегли из нашег града.Живимо у Републици Српској у Бањој Луци.Наш град Гламоч(иначе српски град у Федерацији) су продали Хрватима и морали смо се сви Срби повући са тих простора у Републику Српску.Бојим се да ме ово неће тако лако пустити.Хоћу да научим да смрт наступила суицидом,није иста као и природна смрт.Не идемо на исто мјесто.Пробаћу све.Отићи ћу и психијатру,а и отићи ћу и у манастир поразговарати са монасима.Поздрав

Sto neko rece, dobro promisljeno samoubistvo nije za kukavice.

Valjda sve zavisi od toga kako shvatas zivot i samo postojanje. Ako uporedis sve ljude koje znas, videces da je to jedna siroka lepeza sudbina. Od onih koji se rode u porodicnom, drustvenom, kulturnom, drzavnom i svakom drugom skladu i blagostanju, pa do onih koji se rode u situacijama iz kojih moraju da beze zbog toga sto ce ih neko istrebiti zbog razlika na koje oni niti imaju, niti su mogli imati uticaja.
Mnogi danas na ovim prostirima slusaju price o blagostanj u Jugoslaviji, srecnom zivotu, o dobu kada se znao red, pa onda ljudima koji su rodjeni devedesetih ili kasnije deluje da su rodjeni u paklu. Pitam te, sta bi rekli oni koji su preziveli Holokaust, nastavili zivot, stvorili za sebe drugi svet?

Odmah da ti kazem, tvoji roditelji su izgubili mnogo vise nego sto si ti ikada imao. Bolje nemoj da pravis od sebe vecu zrtvu nego sto oni jesu. Nije korektno.

Nije korektno ni da nazivas svoje roditelje neodgovornima zbog toga sto ti nisu organizovali krstenje kad si imao tri meseca. Ako mislis da ce tvoj zivot automatski da dobije smisao tako sto ce neko da te krsti, onda idi u crkvu i zakazi sam sebi krstenje. Rado ce ti izaci u susret.

E sad da ti kazem zbog cega ljudi masovno ne izvrsavaju samoubistva kada nalete na poteskoce u zivotu. Zato sto brate ne znas sta ide posle. Ne znas i ne mozes da znas. Ne znas da li se svode racuni kad prodje zivot i da li neko ili nesto gleda i belezi da li si isao kroz zivot hrabro i sa postovanjem prema drugima.

Поздрав.Нисам крштен.Нисам зато што су ми родитељи неодговорни и изговор им је била увијек беспарица.А они су обоје крштени,иако је тада био тешки комунизам.Иначе смо избјегли из нашег града.Живимо у Републици Српској у Бањој Луци.Наш град Гламоч(иначе српски град у Федерацији) су продали Хрватима и морали смо се сви Срби повући са тих простора у Републику Српску.Бојим се да ме ово неће тако лако пустити.Хоћу да научим да смрт наступила суицидом,није иста као и природна смрт.Не идемо на исто мјесто.Пробаћу све.Отићи ћу и психијатру,а и отићи ћу и у манастир поразговарати са монасима.Поздрав

Idi u manastir i razgovaraj sa monasima.Oni ce ti preporuciti nekog dobrog duhovnika.
Samoubistvo vodi u pakao. tako da je bolje oterati te pomisli cim ti naidju i to odbaciti kao zlo.
Treba da se krstis.

Dobro je sto shvatas da je smrt prirodna stvar ali upamti SAMOUBISTVO NIJE PRIRODNA STVAR.
Ima tableta i droga koje navode na pomisao samoubistva. Cuvaj se toga.
Obavezno obavesti psihijatra o tome koji ti prepisuje tablete.

Poslednja izmena:
imao bogato visegodisnje iskustvo gde sam srozao sebe i svoju emociju u kal zeleci najbolje tom drugom dajuci najbolje savete... posle skontao da sam ipak glup jer sam bio jedan od mnogih psihoterapeuta a potreba za savetima nije bila za njima vec za nesto mnogo kompleksnije sto se u toj disciplini zove patologija

Može sve to na pozitivno da se okrene. Ako primetiš da te je svako pitanje
navodilo na promišljanje. Pa onda, ako je emocija pozitivna usmerena na tu
osobu, klikne nešto i onda izgovoriš rečenicu koju do tada nisi ni znao. Sam
sebe iznenadiš.

Jedino momenat ''Ali zašto me nije poslušao'' treba izbeći, kao i potrebu za
zahvalnošću.
Budeš zahvalan ti za postavljeno pitanje. Jer čim je tebi postavljeno, ti si taj
koji na tu temu ima nešto da raspetlja, samo ne primećuješ to kroz sebe
već kroz druge. I ne mariš ko će poslušati, jer si dao najbolje od sebe i to je
tvoja jedina odgovornost.

A, jel dobar savet? :lol:

Najgore je brt sto mi se namecu te misli ako je priroda stvorila smrt i ako se mora umrjeti prirodno,da li je smrt nesto dobro ukoliko je prirodno.

- - - - - - - - - -

Znaci li to ukoliko neko izvrsi suicid da li je i to prirodno jer si onda usao u smrt.To mi se nekako namece

Mora se umreti ,ali kad za to dodje vreme.
Ne sme se pociniti samoubistvo.To je veliki greh.

prvo neispravno si postavio pitanje, ako ti ne vidis smisao zivota onda to ne znaci da razmisljas neispravno nego bas suprotno, ja bas mislim da razmisljas ispravno, s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazis

e sad smisao zivota nekad kasno stigne pa tako da ti ja predlazem da samoiubistvo odgodis na neko vreme, hebiga strpi se malo, za to nikad nije kasno

samoubiti se mozes uvjek, a vratiti otud ne mozes, pa ti vidi, a smrt te ceka svakako jer je prirodna, tako da ne mozes ni zakasniti, pa kud zuriti

Back