Kako Levitirati ? PITANJE

Kad Bi Mogao/la Da Biras,Sta Bi Izabrao/la ???

• Telekineza

• Psihokineza

• Empatija

• Telepatija

• Levitacija

• Astralna Projekcija

• Teleportacija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

markostar96

Zainteresovan član
Poruka
135
Pozdrav,citao sam mnoge teme i sve i svasta ali nigde ne pise tacno i precizno objasnjeno kako levitirat ?!

neki tvrde da je to samo iluzija koja moze da zavara ljudski mozak........a drugi da je to nemoguce.....a treci da je moguce svojom psihom i slobodnim telom..

Naravno,ja sam optimista i verujem u ono trece.....pa ako moze neko molim vas da mi objasni vezbe za to....kako to izvesti.....kroz meditaciju ili bilo kako,samo da naucim(ali ne kroz sekte).....moze.......yoga ama bas bilo kako =)

Hvala Unapred !!!

Treba mnogo čega, pre svega kao i za svako učenje treba ti nepokolebljiva namera u smislu kako je tumači Kastanedin učitelj Don Huan
Za početak, vrati se u mislima na trenutke neposredno pre no si naučio da voziš bicikl i meditiraj o tome.

za volju i nameru tu sam beskrajan...ali malo mi nije jasan deo da meditiram o tome pre nego sto sam poceo da vozim bicikl ?,mislim nije problem nikakav,hocu,ali zanima me bas zasto tada ?
verovatno zato što trebaš um da oslobodiš nepotrebne težine.
a težinu mu prave nepotrebna pitanja koja počinju sa zašto.
jednostavno meditiraj i kad dostigneš potrebnu memorijsku rekapitulaciju, javi se za daljnje instrukcije kod MPMcB-a. :rtfm:

Pozdrav,citao sam mnoge teme i sve i svasta ali nigde ne pise tacno i precizno objasnjeno kako levitirat ?!

neki tvrde da je to samo iluzija koja moze da zavara ljudski mozak........a drugi da je to nemoguce.....a treci da je moguce svojom psihom i slobodnim telom..

Naravno,ja sam optimista i verujem u ono trece.....pa ako moze neko molim vas da mi objasni vezbe za to....kako to izvesti.....kroz meditaciju ili bilo kako,samo da naucim(ali ne kroz sekte).....moze.......yoga ama bas bilo kako =)

Hvala Unapred !!!

Nema to veze sa optimizomom, samo si u takvim godinama ako broj 96 u nicku predstavlja tvoje godište.. Mislim da je nešto najrealnije a povezano sa tvojom željom, ovo :

astronaut.jpg

Evo jednog zanimljivog snimka:

Ono što je odlikovalo nosioce te sposobnosti koja je vrlo retka (kod vračeva, indijskih jogija itd) je pre svega askeza, temeljna duhovna ili ezoterična praksa.. oni žive jednom nogom u ovom svetu, jednom u onom.
Čisto sumnjam da prosečan čovek sa zapada (sa uobičajenim životnim navikama) može ikad tako nešto da postigne.

Ja nikad nisam videla uživo kako levitira čovek, ali sam viđala stvari koje se kose sa zakonima fizike (ovim poznatim), i koje vrlo upečatljivo govore o prevlasti duha nad telom. Znam da levitacija nije nemoguća sama po sebi, ali je nedostižna savremenom čoveku sa napuklom aurom, slabom voljom i životinjskim navikama (nije mi namera da nekog uvredim, i sebe tu svrstavam).

MPM je dao vrlo lep savet..u Kastanedinim delima se može pronaći dosta inspiracije kako čovek da doživi i suptilni deo sveta.. ali kažem, za iole ozibljne stvari kao što je ova, treba ozbiljna posvećenost, mnogo mnogo odricanja...

Inače, posledica duhovnosti je ta da iako se pojave i neke mistične moći kao nuspojava napretka, mistik gubi interes da se razmahuje njima.. jer je njegova samovažnost odbačena.

naravno da se siroke mase zlurado smeskaju i podrugljivo komentarisu. ono sto bi njih uverilo nece se desiti, ne na nacin kako oni zamisljau - levitaciju

levitacija je samo deo, ima tu jos nekih sposobnosti i mogucnosti. do sada je bila nedostizna prostom svetu, kao i vecini upucenih

Sigurno je da ima i prevara. To samo dogovori u prilog onome što sam rekla - da prosečan čovek to ne može postići.
Ali kažem... sama sam videla kako se pomeraju granice ;)... tako da takve stvari nisu nemoguće. Samo su uglavnom nedostupne.

mozes da meditiras,telo se refleksno cima na gore,jer duh navodno krece na astralni put.izgleda kao da skaces iz sedeceg polozaja na pola metra u vis,ali to nije levitacija...
vrlo malo ljudi zna za tu tajnu,ali ona nije prenosiva,to je intimna percepcija.fora je samo u tome sto su neki talentovaniji za tako nesto. mozak ,naucno receno, podesen im je RODJENJEM na vecu energetsku cirkulaciju,te tako unutrasnjim fokusom oni uspevaju na da lete, ne da plove u vazduhu, vec da se po volji na odredjeno vreme odupru sili gravitacije,tacnije,njenom zakonu... to je dokaz da postoje jace i suptilnije energije i sile od nje... ovo je moguce samo u malom obimu, ne da se leti ko supermen, jer tvorac daje jedno pravilo za svakoga, i ne dozvoljava nit sebi,a kamoli drugome da ih krsi...isti zakon za sve.

druga je,pak,stvar to sto postoje i drugacije energetske sile,manipulantski nastrojene prema coveku...one traze slabe i lakoverne da ih inspirisu na posast histerije i cudotvoracke megalomanije,hrane se pothranjivanjem ludila,da tako kazemo. to su tzv.duhovi greske, koji nalaze narod zeljan toga da veruje u frenaticno krsenje pravila,kako bi im krao razum i hranio u njima carobnu nadu,tj.odvajao ih od njihovog izvornog,istinskog potencijala,kvario im kormilo...
koperfild,hudini i svi madjionicari se oslanjaju na trik, iluziju levitacije. kada duhovi pogreske, to su rojevi, horde samousmerene crne energije, nalete kao magnet na bludno stado koje se daje na izvolte, zaljno cuda sto obecava egzaltaciju i demenciju ili poverenja u krsenje svakog otkrica pravog puta i fer-pleja ( made by absolute one), ulaze u umove (sizofreni ljudi ih cuju kao glasove,pak to nije tema....) proizvodeci kolektivne halucinacije. Za to postoje primeri iz istorije :``Gospodar Ader, g. Lindzi i kapetan Carls Vin videli su kako cuveni medijum Danijel Daglas Houm izlece kroz prozor na trecem spratu kuce i ulazi plutajuci preko drugog na oko 24 metara visine ! U jednoj prilici je podigao klavir sa poda, u drugoj je lebdeo do same tavanice.`` ...Masovna halucinacija, svi su sedeli na stolicama u transu zbog duhova greske koje su nagrnuli na gozbu njihovih umova, naravno, niko nije leteo toliko, to se ne moze...:) Ili sveta Tereza od Avila, nikad zapravo lebdela u vazduhu...kolektivna halucinacija svedoka,pod uticajem tamne sile. Sveti Jozef Kupertinski, je navodno lebdeo, to jeste istina, i to je primer coveka kom je um radio na posebnom nivou, ali to nije imalo nikakve veze sa religijom ili necim slicnim.. strogo licna osobina.ili dar. neki jogiji u Indiji treningom i meditacijom mogu dostici mozda stadijum ove vibracije, ali akcenat je na osobama izdvojenih kapaciteta. Isus je to mogao, hodajuci po vodi, s tim sto je sa sobom kanalisao hriscansku energiju, koja je izmedju ostalog davala i ove rezultate... ostalo dolazi kao cekic u glavu,sajens fiksion. energije duhova greske nemaju mira, i stalno traze slabe,zrtve u zivima. Jozef Kupertinski je lebdeo na par centimetara od zemlje, ali cim se razglasilo da to moze, krenule su glasine da je vidjen da leti iznad mora i neke gluposti,restorani mozgova se otvori, duhovi se jave na gozbu i eto halucinacija na jedan mali istinit fakt. Misterija resena:cool:

Poslednja izmena:
imate primer iz 30 godina proslog veka, kad su svi u indiji gledali i zgrazavali se nad covekom koji se vere uz konopac i nestaje u vazduhu, samo ga je baja iz poslednjeg reda video kako sve vreme bleji na sceni i nista ne radi, dok okolo vlada haos. tad je provaljena fora o indijskom hipnotizmu za masu. sva caka je u tome sto pojedinac,`mag`, nema nikakve svoje moci...kao sto to ni Isus nije imao. To bi bio zaludjenik neki, verovatno bi se nazvao sebe tajnim svestenikom boginje Kali ili slicno, cime bi svoj um podario kao kanal vecito vrzmajucim duhovima pogreske. Sugerisao bi ljudima da obracaju paznju na njega, cime bi mnoge umove za pocetak okrenuo na svoj um. U principu radi se o slaganju ludila na ludilo, nepaznje prema sebi na urodjenu nepaznju, lakovernost i nesvesnost drugih, cime je postignut lancani krug...Tada tamne sile nalete u gomili, fokusiraju se, delujuci na ocni zivac, izazivaju kolektivnu halucinaciju i postizu svoj psihicki pir...good morning.:cool:

Tako iako je lebdeo malo iznad njega, na kraju pao dole, nemoćan i van sebe.

Možda bi iblo bolje tumačiti ovaj snimak sa malo neutralnijeg stanovišta nego što je: U mraku se ne vidi možda konopac, vatreni krug uništenja, izraz lica i sl.

Kakav je izraz lica imao Isus kad je isceljivao?
Najblaženiji mogući.
Gde to piše?
U Bibliji gde drugo?
A da li još negde?
Naravno, u delima mnogih vernika koji su je prepričali
A kako znamo da je tako i bilo?
TILT!
Sledeće pitanje:____
Kako možemo da saznamo poentu dela šamana sa snimka?
Ne postoje raspoloživa sredstva za to
Da li možemeo da predpostavimo da su na delu demonske sile?
Da možemo.
Da li moramo da gledamo "kroz prizmu opisanu gore" ?
Ne moramo, osim iz razloga koji ovde nisu navedeni
Da li bi bilo bolje da se rasprava upotpuni razlozima gledanja kroz prizme?
Da to bi razjasnilo mnoge moguće tokove ove diskusije

Možda bi iblo bolje tumačiti ovaj snimak sa malo neutralnijeg stanovišta nego što je: U mraku se ne vidi možda konopac, vatreni krug uništenja, izraz lica i sl.

Kakav je izraz lica imao Isus kad je isceljivao?
Najblaženiji mogući.
Gde to piše?
U Bibliji gde drugo?
A da li još negde?
Naravno, u delima mnogih vernika koji su je prepričali
A kako znamo da je tako i bilo?
TILT!
Sledeće pitanje:____
Kako možemo da saznamo poentu dela šamana sa snimka?
Ne postoje raspoloživa sredstva za to
Da li možemeo da predpostavimo da su na delu demonske sile?
Da možemo.
Da li moramo da gledamo "kroz prizmu opisanu gore" ?
Ne moramo, osim iz razloga koji ovde nisu navedeni
Da li bi bilo bolje da se rasprava upotpuni razlozima gledanja kroz prizme?
Da to bi razjasnilo mnoge moguće tokove ove diskusije

Dovoljno je pročitati početak mog posta i videti da nisam tvrdio da je scena režirana, samo izneo neke od mogućnosti. Nigde nisam pominjao izraz lica Isusa. Pa naravno, mi ovde govorimo o pričama, o njihovom značenju. Niko ne može da potvdi ono sto sam ja juče video, a kamoli pre 2000 god.

Poentu možeš tražiti i naći, što ne znači da je ona prava. Prava mora biti proverena kroz znanje. Pogrešno je što misliš da je dovoljno da neko lebdi samo da bi lebdeo. To ne dokazuje stvarnu spoznaju. Šta ti misliš, da li je čovek sposoban za tako nešto, ili mu to omogućava neka sila x izvan? I zašto, čemu taj let? Moje mišljenje je da čudo pred kamerama nema duhovnu komponentu. Pa zamisli sutra se pojavi neka figura na nebu, neki bi se klanjali. To tako ne ide. Ne može se neko duhovno uzdići nakon čuda. Može samo da se uplaši, a duhovnost i spoznaja je odsustvo straha, besa i tuge u osnovi.

Nigde nisam pominjao izraz lica Isusa.

Da ali ja sam ga pomenuo da se nadovežem na poređenje ta dva primera mada ih baš nema mnogo smisla porediti držim.

Pogrešno je što misliš da je dovoljno da neko lebdi samo da bi lebdeo
Jeste pogrešno je, ja tako i ne mislim.
Šta ti misliš, da li je čovek sposoban za tako nešto, ili mu to omogućava neka sila x izvan?
Pre nego odgovorim voleo bih da se pozabavim pitanem šta je to kod tebe izvan?

I zašto, čemu taj let? Moje mišljenje je da čudo pred kamerama nema duhovnu komponentu
Naravno, to je zato što još ne postoji kamera koja može da snimi "duhovnu komponentu"

Pa zamisli sutra se pojavi neka figura na nebu, neki bi se klanjali. To tako ne ide. Ne može se neko duhovno uzdići nakon čuda. Može samo da se uplaši, a duhovnost i spoznaja je odsustvo straha, besa i tuge u osnovi.
U osnovi se slažem, ali u nadgradnji veoma rado meditiram o slučajevima levitacije kao i o njihovoj duhovnoj pozadini tako kako je ti navodiš, mnogo rađe no da izvodim prevremene zaključke sve gomilajuć drva za lomače.

Po pitanju gravitacije, ne bih mnogo da se upustam u objasnjavanje...moglo bi potrajati.Ali po pitanju levitacije bih imao po nesto reci:

Osecaj koji se da iskusiti prilikom meditacije vrlo se poklapa sa nasim poimanjem odsustva gravitacije (zero gravity effect).U posebnim meditativnim stanjima, prekida se culna konekcija sa fizickim svetom. Mnogi su spremni da to protumace kao prkosenje gravitaciji, zbog izuzetnog osecaja odsustva tezine.Svojevremeno sam pravio eksperimente u kontrolisanim uslovima, koji su kod mene odagnali ideju o tome da se voljom da pobediti sila gravitacije.Pre sam sklon da poverujem da se moze manipulisati manjim ili vecim kolicinama mase putem mozdanih talasa.A posto je sila gravitacije proizvod gomilanja mase, dok ima mase, ima i gravitacije.
Zaobilazenje problema interakcije masa, je drugaciji pristup problemu:

Od svog tela se, meditacijom,ne moze dobiti DRUGACIJE reagovanje na gravitaciju.

O cemu pricam?

Fizicka priroda materije od koje se sastoje nasa tela,uslovljava da nase TELO NE MOZE drugacije da reaguje na polje gravitacije , nego sto vec reaguje, ali se zato moze postici stanje DUHA u kom gravitacija nema nikakvog ucesca. U takvim slucajevima, moguce je "odlebdeti" (uslovno receno) .
Manifestacija takvog stanja duha,moze drugim posmatracima delovati kao vrlo opipljiva, ali to zavisi , takodje od stanja duha u kom se posmatrac nalazi.Tu lezi objasnjenje za svedocenja mase ljudi o levitaciji samana i fakira.

Poslednja izmena:

Back