Quantcast

Kako, lako, a naopako, Polemosu i Hybris uspede da posve rasture pdf Filozofije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

KPCTAHK

Domaćin
Poruka
3.212
A ti sebe smatraš kulturnom?
Pregledaj sve svoje komentare, ali sve, ne samo one koje kontrolisano/“uljudno” postavljaš, dobit’ ćeš pravu sliku svog mjesta u kulturi.

Prvo što je nevjerovatno nekulturno jeste činjenica da egomaniakalno postavljaš teme na filozofiji, samo zato da bi zatrpala stranicu i da bi odstranila “nepoželjne” učesnike, jer računaš da će nasilje (u namjeri) koje se krije iza tog akta jednostavno rastjerati one koji ne žele da učestvuju u površnim raspravama.

Eto, to je za početak a ti sad nastavi da se samoogledaš i vidi na kojem si nivou kako kulture tako i svjesnosti.
Ovim je, zaista, rečeno sve - nema dalje, a pdf filozofije sve više liči na smetlište "hybris"-a, u pravom i izvornom značenju te drevne grčke reči (st.grč. Ὑβρις, Ὑβρεος) u delima Ezopa (Αἴσωπος) , Hesiodosa (Ἡσίοδος), Bakchylidesa (Βακχυλίδης),Athenaiosa Naukratitesa (Ἀθήναιος Nαυκρατίτης) i, naravno, velikog poete Pindara ( Πίνδαρος)... Tu je, naravno, i Polemos (Πόλεμος), koji kraj Naduvenke šeće, tura joj spiritualno cveće, pali naglavačke sveće i zato niko normalan na ovo intelektualno smeće više da navrati neće ... Uspelo im je da nas sve rasteraju Polemos i Hybris cura - Živela naduvenost, bahatost, banalnost, vulgarnost i nekultura !

HYBRIS.jpg
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top