Kako Kina gubi prijatelje

Ne plašiš se valjda za sebe ? Ima ovde nekih džukela koje bi trebale da se brinu , ti bez obzira na sve , nikako
Ne, ja odbivam da se fizički nađem u kini.

Jedan moj profesor se bio preselio u Šjamen, u nadi da će mu penzija imati veću kupovnu moć.

Ja mu kažem: "Beži odatle," i konačno me sad poslušao prešavši u Australiju.

Napisao je i naučni esej pod naslovom "China is a Shithole."
 
Ako se ovi sa slike svi pogubljuju zbog korupcije mnogo je to, kako uopšte smeju da budu u korupciji kada znaju da Kina strelja zbog toga? Mislim ipak da su samo nešto pogrešno rekli pa ih neko odrukao i dobiše metak.
 
Ne, ja odbivam da se fizički nađem u kini.

Jedan moj profesor se bio preselio u Šjamen, u nadi da će mu penzija imati veću kupovnu moć.

Ja mu kažem: "Beži odatle," i konačno me sad poslušao prešavši u Australiju.

Napisao je i naučni esej pod naslovom "China is a Shithole."

Očigledno ima visoko akademsko obrazovanje i ugled ... briljantno .
 
Očigledno ima visoko akademsko obrazovanje i ugled ... briljantno .
Da.

Evo izvoda iz njegovog papira

Every evening I take a walk with my wife and the dog, and we pass piles of garbage every few tens of meters in the shopping areas. The Chinese are a dirty people. If you are Japanese and you’re reading this, you live in the cleanest country in the world. (I lived 8 years in Japan in the 1990s.) You will be horrified and disgusted by the level of Chinese dirt everywhere, and the mentality of the Chinese that sees such dirt as normal.
 
Da.

Evo izvoda iz njegovog papira

Every evening I take a walk with my wife and the dog, and we pass piles of garbage every few tens of meters in the shopping areas. The Chinese are a dirty people. If you are Japanese and you’re reading this, you live in the cleanest country in the world. (I lived 8 years in Japan in the 1990s.) You will be horrified and disgusted by the level of Chinese dirt everywhere, and the mentality of the Chinese that sees such dirt as normal.

Vrlo akademski ... tračarenje najobičnije, bez pokušaja objašnjenja fenomena

Uzgred verujem mu, ali to je problem Kineza, ne moj, ne bih da ih učim
 
Znam Nataša da bi ti volela neko masovno streljanje u Srbiji zbog verbalnog delikta kao u Kini i Iranu ali šta ćeš kada je ovo Evropa. Moraćeš da trpiš domaće izdajnike i strane plaćenike. :lol:

Varaš se , pa da bude dosadno bez raznih zgubidana ... neka vas ... opusti se , neće čika Kinez ovde primenjivati svoja pravila... imaš još jedno 5 godina da baljezgaš, a onda malo da se upristojiš...važi?
 
https://www.danas.rs/svet/kako-kina-gubi-prijatelje/

Kako Kina gubi prijatelje

Kineska poslovica „oboriti kamen na sopstvenu nogu“, ili njen engleski ekvivalent – „pucati sebi u nogu“ – savršeno opisuje samoporažavajuću sklonost diktature. A ništa nije bolji primer za to od nedavnog pokušaja Kine da zastraši američko Nacionalno košarkaško udruženje (NBA).

Pogledajte prilog 619542

Piše: Minšin Pej 21. oktobra 2019. 15.02 Izmenjeno: 15.03

Metež je počeo kada je glavni menadžer Hjuston roketsa Deril Mori tvitovao (i brzo izbrisao tvit) da podrži prodemokratske demonstrante u Hongkongu: „Borba za slobodu. Stojimo uz Hongkong“. Odgovor je bio hitar. Kineska vlada stavila je Roketse na crnu listu; naredila je dvema državnim TV mrežama da ne prenose dva NBA meča; i instruisala kineske kompanije da prekinu svoja sponzorstva i sporazume sa NBA.

Kao najveće međunarodno tržište NBA, Kina je očekivala da se liga vrati na liniju, izvini zbog vređanja Komunističke partije Kine (KPK) i obeća da grešku nikada neće ponoviti. I NBA je isprva uradila upravo to. „Duboko smo razočarani neprimerenim govorom Morija koji je za žaljenje“, saopštila je liga. „Za nas je poštovanje kineske istorije i kulture ozbiljna stvar“.
Međutim, taj pokušaj ulagivanja Kini izazvao je negodovanje članova američkog Kongresa koji su optužili NBA da novac pretpostavlja ljudskim pravima. „Niko ne treba da primenjuje pravila ćutanja na Amerikance koji podržavaju slobodu“, tvitovao je lider demokratske manjine u Senatu Čak Šumer. NBA je Morija „gurnula pod autobus“ da bi zaštitila svoj pristup tržištu, nadovezao se senator Marko Rubio nazvavši postupak lige „odvratnim“.

Komesar NBA Adam Silver onda je izgleda pod pritiskom promenio stav lige. U intervjuu za japanske novine rekao je da „Mori ima podršku kada je reč o njegovom pravu na slobodu izražavanja“.
Na kraju, Kina je morala da ustukne. Vlasti su dozvolile ranije dogovorenu egzibicionu utakmicu NBA u Šangaju – na radost hiljada kineskih navijača – i naredile državnim medijima da spuste loptu. Lekcija bi trebalo da bude jasna; zastrašivanje je pouzdan način da na Zapadu izgubite prijatelje i napravite neprijatelje.

Kina može biti lukrativno tržište za NBA koja je prikupila milijarde dolara ugovorima o emitovanju i licenciranju; ali NBA je takođe veoma dragocen prijatelj Kine. Veza Kine sa ligom je jedan od najvećih uspeha u njenim kulturnim i trgovinskim odnosima sa Sjedinjenim Državama, kao i snažan primer kinesko-američke „sportske diplomatije“.

Takva diplomatija deo je istorije Kine i SAD. Tokom svetskog šampionata u stonom tenisu 1971. u Japanu, američki igrač Glen Kauen bio je u istom autobusu sa kineskom reprezentacijom. Umesto da ga izbegne, a kineski igrači su bili tako instruisani, vodeći kineski stonoteniser Džuang Cetung započeo je razgovor sa Amerikancem (preko prevodioca). Dva igrača su čak razmenila poklone, što je bio čin dobre volje koji je dobio priličnu medijsku pažnju.

Prepoznavši diplomatsku priliku, Mao Cetung je pozvao američki tim u posetu Kini, uz pokrivene sve troškove. Put o kojem se puno pisalo – i koji je obuhvatio obilazak važnih mesta, prijateljske mečeve, pa čak i prijem kod premijera Džou Enlaja – otvorio je put dvema vladama da započnu tajnu komunikaciju i na kraju normalizuju bilateralne odnose.

Mao i predsednik SAD Ričard Nikson nisu proćerdali priliku koju im je sportska diplomatija pružila. Ali birajući svađu sa NBA, vlada kineskog predsednika Si Đinpinga bi mogla da uradi upravo to. U vreme kada se kinesko-američki odnosi u slobodnom padu, to je poslednje što Kini treba.

Odgovor Kine je donekle verovatno bila pogrešna računica izazvana ohološću. Vlada je bez napora zastrašila neke od najvećih i najpoznatijih kompanija na svetu pošto su one povredile njene političke delikatnosti (Apple i Marriott International stavile su kineske teritorije poput Hongkonga i Tajvana na listu odvojenih država; Cathay Pacific Airways, hongkonški nacionalni avioprevoznik, nije zabranio svojim zaposlenima da učestvuju u prodemokratskim protestima).

Kina je sličnu taktiku koristila da zapadne vlade prikloni svojoj volji. Na primer, prekinula je razmene na visokom nivou i ograničila poslovne ugovore sa Francuskom, Nemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom pošto su te zemlje ugostile Dalaj Lamu.
Slično tome, pošto je 2010. Nobelova nagrada za mir dodeljena kineskom disidentu Liju Sjaobou Kina je prekinula uvoz lososa iz Norveške (iako norveška vlada nije imala uticaj na odluku Nobelovog komiteta). Kina je u gotovo svim ovim slučajevima uspela da se izbori za svoju stvar, dok su zapadni akteri izražavali kajanje i pokušavali da povrate naklonost Kine.

Ali oholost je samo deo priče. Kineski zvaničnici imaju snažnu pobudu da pokažu svoju lojalnost režimu, čak i nauštrb strateških ciljeva. Posledični modus operandi koji bi se u slobodnom prevodu mogao nazvati „radije levo nego desno“ ima uticaj na većinu zvaničnih procena. Odluku o zastrašivanju NBA je najverovatnije doneo neki partijski aparatčik voljan da se dodvori pretpostavljenima u KPK.
Sa zastrašivanjem kojim je kineski sistem isprepleten, izgledno je da će se takvo samoporažavajuće ponašanje nastaviti – i skupo koštati KPK. Što više Kina prijatelje pretvara u neprijatelje, bilo iz oholosti ili instinkta, to će Sjedinjenim Državama biti lakše da okupe široku koaliciju da zadrže svoju moć i ambicije. Tada će omiljena kineska taktika zastrašivanja radi odbrane svojih interesa imati još slabiji učinak.
Autor je profesor uprave na koledžu Claremont McKenna i saradnik Nemačkog Maršalovog fonda u Sjedinjenim Državama


ajde sto mrzis na srbe, kao ustasu to se i ocekuje od tebe, al zasto mrzis ruse, kineze, sirijce, venecuelance, kubance, irance...............SVE NEPRIJATELJE AMERICKIH NACIONALNIH INTERESA...................?
idi u Pentagon neka te prvo nauce kako da te ne otkrijemo...........pa ce ondak pricamo.
 
Jevreji sele svoj kapital u Kinu i sada su trenutno jaki. Kada im bude trebalo napraviće im haos.

Овде је још у наслову реч о неком пријатељству. Ради се о следећем, америка се узјогунила јер Кина даје веома јаку подршку својим компанијама које се баве савременим технологијама. Разни комитети Комунистичке партије сместили су се у многим компанијама савремених технологија и испитују све, од процедура и поступака до усаглашености са националним циљевима. 70% производа који су се нашли на попису Трампове администрације за повећање пореза потпада под иницијативу „Произведено у Кини 2025“, а која треба да подржи кинеске компаније у десет сектора високе технологије, укључујући роботику и биотехнологију. Ако Пекинг настави да штити те привредне гране – а сасвим је сигурно да хоће, трговински споразуми се сигурно неће остварити.
 
Tesko.
Kinezi su zadovoljni sistemom u kom zive i nemaju ngo-multi-kulti-vrsljace po svojoj zemlji.
Stepen bezbednosti je na mnogo visem nivou nego recimo u USA.
A stabilnost drzave je iznad pojedinacnih sebicnih interesa pojedinca. Ako bi trebalo da izaberem jednu zemlju na svetu na kojoj bih morala da ostavim torbu na ulici na dva sata - to bi bila Kina.
Kinezi su jednostavno shvatili da je ovo sistem koji funkcionise najbolje i to treba postovati.
Oni postuju tudju suverenost i ocekuju isto za sebe.
Da, postuju tudju suverenost.

Kada posetis Vijetnam, Filipine, Singapur, Kambodzu, Laos, i ceo taj region

Javi se opet
 
Da, postuju tudju suverenost.

Kada posetis Vijetnam, Filipine, Singapur, Kambodzu, Laos, i ceo taj region

Javi se opet
Otkud ti znas da nisam posetila.

Da li su Kinezi bombardovali nekog i prisilno menjali rezime i uveli komunizam? Da li Kinezi kritikuju druge politicke sisteme

Kinezi bi mogli da pojedu za dorucak HK pa ni to ne rade. Kao i Tajvan.Ovo sto se desava u HK ima korene krivice naravno u UK

Kad Kinezi budu radili ono sto rade druge imperije javi se opet.
 
https://www.danas.rs/svet/kako-kina-gubi-prijatelje/

Kako Kina gubi prijatelje

Kineska poslovica „oboriti kamen na sopstvenu nogu“, ili njen engleski ekvivalent – „pucati sebi u nogu“ – savršeno opisuje samoporažavajuću sklonost diktature. A ništa nije bolji primer za to od nedavnog pokušaja Kine da zastraši američko Nacionalno košarkaško udruženje (NBA).

Pogledajte prilog 619542

Piše: Minšin Pej 21. oktobra 2019. 15.02 Izmenjeno: 15.03

Metež je počeo kada je glavni menadžer Hjuston roketsa Deril Mori tvitovao (i brzo izbrisao tvit) da podrži prodemokratske demonstrante u Hongkongu: „Borba za slobodu. Stojimo uz Hongkong“. Odgovor je bio hitar. Kineska vlada stavila je Roketse na crnu listu; naredila je dvema državnim TV mrežama da ne prenose dva NBA meča; i instruisala kineske kompanije da prekinu svoja sponzorstva i sporazume sa NBA.

Kao najveće međunarodno tržište NBA, Kina je očekivala da se liga vrati na liniju, izvini zbog vređanja Komunističke partije Kine (KPK) i obeća da grešku nikada neće ponoviti. I NBA je isprva uradila upravo to. „Duboko smo razočarani neprimerenim govorom Morija koji je za žaljenje“, saopštila je liga. „Za nas je poštovanje kineske istorije i kulture ozbiljna stvar“.
Međutim, taj pokušaj ulagivanja Kini izazvao je negodovanje članova američkog Kongresa koji su optužili NBA da novac pretpostavlja ljudskim pravima. „Niko ne treba da primenjuje pravila ćutanja na Amerikance koji podržavaju slobodu“, tvitovao je lider demokratske manjine u Senatu Čak Šumer. NBA je Morija „gurnula pod autobus“ da bi zaštitila svoj pristup tržištu, nadovezao se senator Marko Rubio nazvavši postupak lige „odvratnim“.

Komesar NBA Adam Silver onda je izgleda pod pritiskom promenio stav lige. U intervjuu za japanske novine rekao je da „Mori ima podršku kada je reč o njegovom pravu na slobodu izražavanja“.
Na kraju, Kina je morala da ustukne. Vlasti su dozvolile ranije dogovorenu egzibicionu utakmicu NBA u Šangaju – na radost hiljada kineskih navijača – i naredile državnim medijima da spuste loptu. Lekcija bi trebalo da bude jasna; zastrašivanje je pouzdan način da na Zapadu izgubite prijatelje i napravite neprijatelje.

Kina može biti lukrativno tržište za NBA koja je prikupila milijarde dolara ugovorima o emitovanju i licenciranju; ali NBA je takođe veoma dragocen prijatelj Kine. Veza Kine sa ligom je jedan od najvećih uspeha u njenim kulturnim i trgovinskim odnosima sa Sjedinjenim Državama, kao i snažan primer kinesko-američke „sportske diplomatije“.

Takva diplomatija deo je istorije Kine i SAD. Tokom svetskog šampionata u stonom tenisu 1971. u Japanu, američki igrač Glen Kauen bio je u istom autobusu sa kineskom reprezentacijom. Umesto da ga izbegne, a kineski igrači su bili tako instruisani, vodeći kineski stonoteniser Džuang Cetung započeo je razgovor sa Amerikancem (preko prevodioca). Dva igrača su čak razmenila poklone, što je bio čin dobre volje koji je dobio priličnu medijsku pažnju.

Prepoznavši diplomatsku priliku, Mao Cetung je pozvao američki tim u posetu Kini, uz pokrivene sve troškove. Put o kojem se puno pisalo – i koji je obuhvatio obilazak važnih mesta, prijateljske mečeve, pa čak i prijem kod premijera Džou Enlaja – otvorio je put dvema vladama da započnu tajnu komunikaciju i na kraju normalizuju bilateralne odnose.

Mao i predsednik SAD Ričard Nikson nisu proćerdali priliku koju im je sportska diplomatija pružila. Ali birajući svađu sa NBA, vlada kineskog predsednika Si Đinpinga bi mogla da uradi upravo to. U vreme kada se kinesko-američki odnosi u slobodnom padu, to je poslednje što Kini treba.

Odgovor Kine je donekle verovatno bila pogrešna računica izazvana ohološću. Vlada je bez napora zastrašila neke od najvećih i najpoznatijih kompanija na svetu pošto su one povredile njene političke delikatnosti (Apple i Marriott International stavile su kineske teritorije poput Hongkonga i Tajvana na listu odvojenih država; Cathay Pacific Airways, hongkonški nacionalni avioprevoznik, nije zabranio svojim zaposlenima da učestvuju u prodemokratskim protestima).

Kina je sličnu taktiku koristila da zapadne vlade prikloni svojoj volji. Na primer, prekinula je razmene na visokom nivou i ograničila poslovne ugovore sa Francuskom, Nemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom pošto su te zemlje ugostile Dalaj Lamu.
Slično tome, pošto je 2010. Nobelova nagrada za mir dodeljena kineskom disidentu Liju Sjaobou Kina je prekinula uvoz lososa iz Norveške (iako norveška vlada nije imala uticaj na odluku Nobelovog komiteta). Kina je u gotovo svim ovim slučajevima uspela da se izbori za svoju stvar, dok su zapadni akteri izražavali kajanje i pokušavali da povrate naklonost Kine.

Ali oholost je samo deo priče. Kineski zvaničnici imaju snažnu pobudu da pokažu svoju lojalnost režimu, čak i nauštrb strateških ciljeva. Posledični modus operandi koji bi se u slobodnom prevodu mogao nazvati „radije levo nego desno“ ima uticaj na većinu zvaničnih procena. Odluku o zastrašivanju NBA je najverovatnije doneo neki partijski aparatčik voljan da se dodvori pretpostavljenima u KPK.
Sa zastrašivanjem kojim je kineski sistem isprepleten, izgledno je da će se takvo samoporažavajuće ponašanje nastaviti – i skupo koštati KPK. Što više Kina prijatelje pretvara u neprijatelje, bilo iz oholosti ili instinkta, to će Sjedinjenim Državama biti lakše da okupe široku koaliciju da zadrže svoju moć i ambicije. Tada će omiljena kineska taktika zastrašivanja radi odbrane svojih interesa imati još slabiji učinak.
Autor je profesor uprave na koledžu Claremont McKenna i saradnik Nemačkog Maršalovog fonda u Sjedinjenim Državama
Kako ti gubis mozak
 
https://www.danas.rs/svet/kako-kina-gubi-prijatelje/

Kako Kina gubi prijatelje

Kineska poslovica „oboriti kamen na sopstvenu nogu“, ili njen engleski ekvivalent – „pucati sebi u nogu“ – savršeno opisuje samoporažavajuću sklonost diktature. A ništa nije bolji primer za to od nedavnog pokušaja Kine da zastraši američko Nacionalno košarkaško udruženje (NBA).

Pogledajte prilog 619542

Piše: Minšin Pej 21. oktobra 2019. 15.02 Izmenjeno: 15.03

Metež je počeo kada je glavni menadžer Hjuston roketsa Deril Mori tvitovao (i brzo izbrisao tvit) da podrži prodemokratske demonstrante u Hongkongu: „Borba za slobodu. Stojimo uz Hongkong“. Odgovor je bio hitar. Kineska vlada stavila je Roketse na crnu listu; naredila je dvema državnim TV mrežama da ne prenose dva NBA meča; i instruisala kineske kompanije da prekinu svoja sponzorstva i sporazume sa NBA.

Kao najveće međunarodno tržište NBA, Kina je očekivala da se liga vrati na liniju, izvini zbog vređanja Komunističke partije Kine (KPK) i obeća da grešku nikada neće ponoviti. I NBA je isprva uradila upravo to. „Duboko smo razočarani neprimerenim govorom Morija koji je za žaljenje“, saopštila je liga. „Za nas je poštovanje kineske istorije i kulture ozbiljna stvar“.
Međutim, taj pokušaj ulagivanja Kini izazvao je negodovanje članova američkog Kongresa koji su optužili NBA da novac pretpostavlja ljudskim pravima. „Niko ne treba da primenjuje pravila ćutanja na Amerikance koji podržavaju slobodu“, tvitovao je lider demokratske manjine u Senatu Čak Šumer. NBA je Morija „gurnula pod autobus“ da bi zaštitila svoj pristup tržištu, nadovezao se senator Marko Rubio nazvavši postupak lige „odvratnim“.

Komesar NBA Adam Silver onda je izgleda pod pritiskom promenio stav lige. U intervjuu za japanske novine rekao je da „Mori ima podršku kada je reč o njegovom pravu na slobodu izražavanja“.
Na kraju, Kina je morala da ustukne. Vlasti su dozvolile ranije dogovorenu egzibicionu utakmicu NBA u Šangaju – na radost hiljada kineskih navijača – i naredile državnim medijima da spuste loptu. Lekcija bi trebalo da bude jasna; zastrašivanje je pouzdan način da na Zapadu izgubite prijatelje i napravite neprijatelje.

Kina može biti lukrativno tržište za NBA koja je prikupila milijarde dolara ugovorima o emitovanju i licenciranju; ali NBA je takođe veoma dragocen prijatelj Kine. Veza Kine sa ligom je jedan od najvećih uspeha u njenim kulturnim i trgovinskim odnosima sa Sjedinjenim Državama, kao i snažan primer kinesko-američke „sportske diplomatije“.

Takva diplomatija deo je istorije Kine i SAD. Tokom svetskog šampionata u stonom tenisu 1971. u Japanu, američki igrač Glen Kauen bio je u istom autobusu sa kineskom reprezentacijom. Umesto da ga izbegne, a kineski igrači su bili tako instruisani, vodeći kineski stonoteniser Džuang Cetung započeo je razgovor sa Amerikancem (preko prevodioca). Dva igrača su čak razmenila poklone, što je bio čin dobre volje koji je dobio priličnu medijsku pažnju.

Prepoznavši diplomatsku priliku, Mao Cetung je pozvao američki tim u posetu Kini, uz pokrivene sve troškove. Put o kojem se puno pisalo – i koji je obuhvatio obilazak važnih mesta, prijateljske mečeve, pa čak i prijem kod premijera Džou Enlaja – otvorio je put dvema vladama da započnu tajnu komunikaciju i na kraju normalizuju bilateralne odnose.

Mao i predsednik SAD Ričard Nikson nisu proćerdali priliku koju im je sportska diplomatija pružila. Ali birajući svađu sa NBA, vlada kineskog predsednika Si Đinpinga bi mogla da uradi upravo to. U vreme kada se kinesko-američki odnosi u slobodnom padu, to je poslednje što Kini treba.

Odgovor Kine je donekle verovatno bila pogrešna računica izazvana ohološću. Vlada je bez napora zastrašila neke od najvećih i najpoznatijih kompanija na svetu pošto su one povredile njene političke delikatnosti (Apple i Marriott International stavile su kineske teritorije poput Hongkonga i Tajvana na listu odvojenih država; Cathay Pacific Airways, hongkonški nacionalni avioprevoznik, nije zabranio svojim zaposlenima da učestvuju u prodemokratskim protestima).

Kina je sličnu taktiku koristila da zapadne vlade prikloni svojoj volji. Na primer, prekinula je razmene na visokom nivou i ograničila poslovne ugovore sa Francuskom, Nemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom pošto su te zemlje ugostile Dalaj Lamu.
Slično tome, pošto je 2010. Nobelova nagrada za mir dodeljena kineskom disidentu Liju Sjaobou Kina je prekinula uvoz lososa iz Norveške (iako norveška vlada nije imala uticaj na odluku Nobelovog komiteta). Kina je u gotovo svim ovim slučajevima uspela da se izbori za svoju stvar, dok su zapadni akteri izražavali kajanje i pokušavali da povrate naklonost Kine.

Ali oholost je samo deo priče. Kineski zvaničnici imaju snažnu pobudu da pokažu svoju lojalnost režimu, čak i nauštrb strateških ciljeva. Posledični modus operandi koji bi se u slobodnom prevodu mogao nazvati „radije levo nego desno“ ima uticaj na većinu zvaničnih procena. Odluku o zastrašivanju NBA je najverovatnije doneo neki partijski aparatčik voljan da se dodvori pretpostavljenima u KPK.
Sa zastrašivanjem kojim je kineski sistem isprepleten, izgledno je da će se takvo samoporažavajuće ponašanje nastaviti – i skupo koštati KPK. Što više Kina prijatelje pretvara u neprijatelje, bilo iz oholosti ili instinkta, to će Sjedinjenim Državama biti lakše da okupe široku koaliciju da zadrže svoju moć i ambicije. Tada će omiljena kineska taktika zastrašivanja radi odbrane svojih interesa imati još slabiji učinak.
Autor je profesor uprave na koledžu Claremont McKenna i saradnik Nemačkog Maršalovog fonda u Sjedinjenim Državama

"Novi svetski poredak" je mrtav, RUSIJA i KINA nisu Irak i Libija u vojnom smislu nego su svetske vojne velesile, a RUSKA VOJSKA nije mala kao SRPSKA VOJSKA da je nekažnjeno medijski demonizuju izmišljotinama, KINA polako pacifikuje lokalne teroriste na njenoj teritoriji, prvo u Ksizangu i Sinkjangu, a sada i u Hongkongu! CCCC :rtfm:
 
"Novi svetski poredak" je mrtav, RUSIJA i KINA nisu Irak i Libija u vojnom smislu nego su svetske vojne velesile, a RUSKA VOJSKA nije mala kao SRPSKA VOJSKA da je nekažnjeno medijski demonizuju izmišljotinama, KINA polako pacifikuje lokalne teroriste na njenoj teritoriji, prvo u Ksizangu i Sinkjangu, a sada i u Hongkongu! CCCC :rtfm:
Tu si Indija i Brazil
Kina treba da jos dalje
masivno naoruza Brazil i Mexiko
 
"Novi svetski poredak" je mrtav, RUSIJA i KINA nisu Irak i Libija u vojnom smislu nego su svetske vojne velesile, a RUSKA VOJSKA nije mala kao SRPSKA VOJSKA da je nekažnjeno medijski demonizuju izmišljotinama, KINA polako pacifikuje lokalne teroriste na njenoj teritoriji, prvo u Ksizangu i Sinkjangu, a sada i u Hongkongu! CCCC :rtfm:
Kantonci su izazvali sve uspešne Bune u kineskoj istoriji.

Zato se u bibliji pominje Hamon Gog (Hong Kong).
 
Nije bas tako bilo.Veliki LeBron Dzejms je odbio da osudi Kinu,pa je ispljuvan od CNNa. Razlog je sto ako Kina prestane da prati NBA meceve,mogu da zamandale vrata NBA i da budu kao Aba liga 100 puta manja plata za Dzejmsa. To je kapitalizam i to pravi gde se ne gleda na boju novca da li je plav ili crven,vazno da je tu.
 

Back
Top