Kako kazniti nevernog supruga???

vanai

Početnik
Poruka
3
Pokušaću da skratim priču što je više moguće.Pa da pređem na stvar.
Suprug me je prevario posle 8 godina braka. Sam je to priznao jer ga je to toliko opterećivalo da je morao da mi kaže.I sad šta dalje? Sad se tu naravno postavljaju pitanja da li ja njega volim, žalim, mrzim.... Od svega toga malo. Opravdava se time kako on to nije hteo (splet čudnih okolnosti), kako mu nije bilo lepo, kako je sve vreme mislio na mene itd. Ustvari šta ja želim??? ŽELIM DA GA KAZNIM ALI KAKO?
Jedno ali sigurno je to da ja njega ne želim da prevarim to me uopšte ne zanima.
Želim nešto efikasnije(bez nasilja).
Ako neko ima neki predlog slobodno neka ga napiše.
Sve ideje će mi biti od koristi.

ZATO ŽENE PUSTITE MAŠTU NA VOLJU

HVALA UNAPRED
 
Prvo izvagaj dobro da li zelis da ostanes s njim ili ne.
Ako zelis, onda je uzaludno rasipati vreme i energiju na razne klasicne osvete i smicalice.


Razmisli da li ima tu i tvoje krivice, i potrudi se da vam brak bude bolji, da imate vise medjusobnog razumevalnja i postovanja. Od klasicne osvete ces se osecati gore, jer ce on poceti da veruje da si ti to zaista zasluzila. "Osveti" se tako sto ces mu nametnuti grizu savesti. Ucini da se oseca krivim. Ako mu se budes osvetila istom ili slicnom merom on ce u sebi naci opravdanje za svoj postupak. Nemoj to da mu dozvolis. Pusti ga da se jede iznutra, nista ne muci kao savest (ko je ima) :D
To je najbolja osveta a i dobro je za ocuvanje braka ako to zelis.
To je moje misljenje, mozda gresim.
 
limette ti je vec sve lepo rekla.
moje misljenje je da prvo promislis dobro da li zelis da ostanes u tom braku ili ne.
ako zelis, skupi snagu, ostavi sta je bilo iza sebe, razgovaraj s njim i - pocni ispocetka. bez "one trece" u krevetu, iznad glave, ili ma gde.
ako ne zelis, treba da se pakujes najvecom brzinom, i kraj price. dalje gledaj svoj zivot, a ovu "zabavicu" opet - ostavi iza sebe.

kad god se bavis nekim "proslim stvarima", prvo sto za to vreme ne zivis svoj zivot, nego nesto sasvim drugo, i "nisi tu" za svoju decu i druge voljene, i drugo - nekad jednako boli kao i u momentu dogadjanja.... a sto bi to covek sebi cinio.
 
Kaznjavanje je besmisleno rasipanje energije: svaka prevara u braku (vezi) odraz je problema u braku (vezi) makar bili i duboko skriveni, ili eventualno (ukoliko je neko po defaultu svaler sto bi se reklo) postoji problem u tvojoj proceni i izboru partnera. Ni za jedno tvoj partner ne snosi odgovornost SAM. Prema tome, preispitivanje izbora, preispitivanje partnerskog odnosa, licne odgovornosti, mogucnosti da nastavis da zivis sa nedostatkom poverenja i partnerovom prevarom (izdajom), komunikacia i donosenje resenja - to je ono na sta treba da usmeris energiju. A kaznjavati ga - prosto je besmisleno. Ako hocete da sacuvate svoj brak morate poceti da komunicirate. Nametanje stalne krivice partneru i drzanje partnera u poziciji krivca, te pozivanje na prevaru u svakoj krizici ikmace samo za posledicu konacno rasturanje braka. NIko ne moze da zivi u krivici kontinuirano, i niko ne voli da mu se stalno nabija osecaj krivice i da mu se time vezu ruke i stavi moratorijum na svaku njegovu eventualnu odluku ili zelju koja se drugom partneru ne dopadne! 'Krivac' ce pre napustiti brak nego ziveti sa tim, tako da ako ti je stalo da sacuvas brak, podvucite crtu, izrazgovarajte, izbesnite, raspravite, odplachite ako imate sta - i krenite iz pocetka novu stranu.
 
sam je on sebi najveca kazna..glavu gore, sam je birao, sad je tvoj trenutak da izaberes...nije vredan jednog trena tvog vremena, jedne mrve tvoje energije...nemoj trovati sebe kaznjavanjem i glupostima, precrtaj ga..ako ne ume da zivi kao covek, da se ponasa kao covek, koji ce ti moj?
izdaja boli, pece, razara sve ono najbolje u nama...sto se pre distanciras i krenes dalje, manju ces stetu pretrpeti...
 
njima je uvek splet cudnih okolnosti, nikada ne znaju kako im se to desilo, i naravno uvek misle na svoje zene dok ih varaju i naravno grozno im je.i naravno kaju se i naravno retko kada propuste da iskoriste priliku.pitanje je kako dospeju u takvu situaciju i nije tacno da ne znaju sta rade, naprotiv rade ciljno.grize ga savest? gde mu je bila ista ta savest pre toga? ako ga grize neka ga pojede.a ti budi pametna.mislim da jednom kad pocne videce da moze i sledeci put.
 
posto ti je pametan savet vec dat dva-tri posta iznad, evo jednog predloga da zabavis misli i polecis povredjeno srce i ostalo. (Uzgred, lepo od njega sto je rekao. Vecina cuti k'o grob, sto je, mozda, pametnije?)
Reci mu da istetovora na grudima " jedina moja ..........". Tu gde su tackice, tvoje puno ime. Nista ono "maca" sreca" itd. I to latinicom ako imas "lj" ili "nj" u imenu. A ako imas duuugacko ime...he, al' ce da ga se nabockaju! I naravno ispod toga da se dopise "JedinO tvoj ....." Moze opet ime. Ono, kao overeno vlasnistvo.
Nista drugo mi ne pada na pamet.
Ali, jedan Amerikanac je davno davno postao slavan kada mu je supruga odsekla pisu, izbacila kroz prozor, a on nasao, lekari usili, stvar radi, BIO JE I NA TELEVIZIJI!!! dakle, em on slavan, em se lekari proslavise, a i supruga postade (sveti) primer za sve prevarene zene sveta. Ili, sto bi se danas reklo, zena postade LEGENDA!
Pa ti vidi sta ces!
 
Чињеница је да ту (трајно) пољуљано поверење ... увек ћеш сумњати, увек ћеш му пребацивати, а ако пређеш преко тога, веома могуће је да ће он то поново урадити. Не мора да значи, али постоји могућност. Мислим да је бесмислено кидати себе смишљањем освете ... чак и да успеш, шта си тиме добила? Гарантовано разорен брак. Мислим да треба мало да пустиш да се слегне "ситуација" и да добро размислиш шта, у ствари, желиш. Сигурно ти није лако, али .... Да ли имате дете/децу?
 
Cim ti je priznao,dovoljno je sam sebe kaznio! Da li je to uradio jednom ili je duze vreme sa tom osobom? Ima tu vise varijanti. Mozda zeli da mu pomognes da se resi nje,a mozda zeli da ti budes ta koja ce preseci i reci mu da ode i tako mu olaksas! U svakom slucaju izbor je tvoj! Da li mozes da zivis sa tim ili ne! U 95% brakova dolazi do prevare. Neke se otkriju a neke ne,tako da odgovor na svoje pitanje potrazis u sebi a ne ovde gde ces umesto odgovora dobiti gomilu gluposti! Cast izuzecima! Pozdrav.
 
teardrop:
Kako da ga kazniš? Lepo. Ostani sa njim u braku, nemoj mu oprostiti ni po koju cenu, i OBAVEZNO mu pre svakog zajedničkog obroka "podgrevaj" počinjeni greh. Možda i vodjenje ljubavi možeš "začiniti" nekim prikladim pitanjem tipa "Da li sam bolja od nje? Kako si to sa njom radio?" i slično. Videćeš, bez greške će mu se smučiti, shebaćeš mu volju za životom... sa tobom.

hahahahahahah :):):)
o, ebenti, OVO je bas dobro :):)
svaka cast, teardrop :):).

salu na stranu, ne samo da ce njemu da se smuci, nego - vrlo lako - posle nekog vremena moze i sama sebi da se smuci... pogotovo kad promisli koliko je vremena utracila na osvetu, a mogla je da leskari negde na plazi.....:).
 
Imas pravo i treba da si ljuta, ali umesto planiranja osvete, bolje razgovarajte kao dve odrasle osobe o vasoj vezi od samih pocetaka do sadasnjeg trenutka.
Mozda on zasluzuje drugu shansu, ljudi se menjaju, uce, uvidjaju greske, na kraju krajeva sam se prijavio.

Iako brak vise nece biti isti, shvatite to kao novi pocetak, mozda vas to jos vise priblizi i uvede u neke srecnije tokove...
Ali pogresices ako mu to stalno nabijas na nos kao argument za trazenje nekih beneficija, budi iznad situacije i sopstvenih mizernih pomisli ili se razvedi...
 
Čekaj, osam godina ste u dobrom braku, on te jednom prevari i odmah ti prizna?
Ma zlotvor, na lomaču sa njim...
Šalim se.
Da li ti ostaješ u tom braku?
Ako ostaješ, uloži svu svoju energiju isključivo u to da popravite odnos.
Ako ideš, idi odmah.

Ne volim prevare, ne odobravam ih, ako mi se to desi - odem.
Ali nikada, ama baš nikada mi nije palo napamet da se nekome svetim.
Osvete su mi još gore od samih prevara.
Smišljati zlo nekome sa kime si bila toliko godina... Koga si volela, i one tebe sigurno, ko ti je najbliža osoba na planeti... halo bre?!
 
lider:
Pre nego što ga kazniš ipak se zapitaj zašto te je prevario?
Da li je greška samo njegova?
Naravno da je greška njegova. Mogao je lepo da je ostavi, ako mu nije bilo dobro u braku, ili da pokuša to da popravi (ne znači da nije).
Zašto na svakoj sličnoj temi mora da se napomene da je i "ovaj drugi pomalo kriv"?
Kako to ona može da bude kriva što je njemu važnije da mu se digne od njegovog braka?
 
Istina, ali je prevara vrlo prosta stvar. Dakle, ne znam kakva je njihova situacija, ali nikada ne bih ni pokušala da pokrećem pitanje od toga kako ga je ona, tobož, loše zadovoljavala u krevetu, ili mu je zvocala, ili su, uopšte, imali s.anje od braka...
Prevara je prevara, i odatle se počinje.
Počinje se od pitanja - da li je on zaljubljen u tu sa kojom je prevario, zatim - da li želi da ostane sa ženom, tek onda sledi pitanje - da li mu žena može oprostiti, i najzad - pokušaj sređivanja situacije u korenu (šta god da je poremetilo njihov odnos, pre same prevare).
A kad mi neko tako upadne na temu sa idejom: Nije on, šiljoqran, kriv što te je prevario, nego ste krivi oboje, ustvari - ti da se popraviš i da pokušaš ponovo da ga zavedeš :roll: :roll: :roll: , to je gore od ove ideje o osveti.....
 
U stvari, najbolje bi bilo da ga ona o`ma ubije...ne,neee mnogo je bolje da mu zvoca stalno, stalno do kraja zivota, kad jede, spava, igra se sa decom....najbolje da mu nabije osecaj krivice do kraja zivota, da ga psihicki upropasti, onako kako samo zena to moze.
Da li znas koliko razloga moze da postoji da bi muz prevario zenu i obratno? Mali milion, i ne moraju uopste biti vezani za seks. Ne zive svi u skladnim brakovima, nisu svi isti, nisu svi tolerantni, posteni, iskreni, nemaju svi dobre zivce itd. Ona i on dobro znaju sta se tu sve desavalo i zasto. Zene u velikoj vecini ne prastaju prevare i to razumem, ali ne odobravam uvek (pazi podvlacim :-) ), jer imam mnogo primera oko sebe gde su razmazeni mamini i tatini sinovi i cerkice nauceni od malih nogu da ne trpe nikoga , da sve kazu u brk, da budu gazde u brakovima. E, svi oni/e su sada oko mene i moje supruge, sami, razvedeni, nesrecni, kukaju kao bi samo hteli nekog „normalnu/og”. Jel`da? Tolerancija, dame i gospodo, tolerancija.
 
Tolerancija, svakako, ali ona dolazi POSLE praštanja... Prioriteti su u pitanju, dakle...
Ništa ti nisi napisao što ja imam nameru da opovrgavam.
Ali, da se razumemo: NIŠTA PREVARU NE OPRAVDAVA!
Za tako nešto se ne traži opravdanje, već oprost.
Čim smo u poziciji da branimo "grešnika", odmah po toleranciji... Budi malo onaj koji oprašta, pa pričaj o toleranciji... Jeee...
 
****š ti sve ove igre sujete.....

On oseća grižu savesti i strah da te ne izgubi, zato mislim da vredi da ostaješ sa njim , samim tim što ga voliš....

On će pred sobom težiti da se iskupi tako što će se pojačano truditi...
Pucaj na ono zajedničko.......prvo unesi poluozbiljno , da moraš da osetiš da mu je do tebe stalo. Ali nikako ne prizivaj kaznu....Traži od njega da se trudi , on je na to spreman....,

Traži da radi baš ono što ti kao treba , ali on to voli da ti radi, tj. pomogne....
Povećaj povezanost njega i vaše porodice, njegovo učešće u tome svemu. I dodatak u seksu , pošto je moguće da i tu ima veze problem, ti se više trudi.....a od njega sad u početku traži ono što muškaarci ne vole , nešto kao blagu masažu, ...od njega zahtevom za nečim traži više da se trudi , a ustvari se ti više trudi......

Ključno je ipak servirana rečenica , jedanput , ali mora.....Zar ljudi moraju da izgube nešto vredno da bi shvatili koliko im to znači......
 

Back
Top