Kako je zenama lakse biti lepe?

ovde se postavlja drugo pitanje

zasto za zene kazu da su lepsi pol kad im treba tona smink, filera i silikona da bi to postigle a mi muskarci "na suvo" smo lepi :kez:

znaci mi smo lepsi a zene nezniji pol :D
Pa zapravo i ne treba im. Većina žena bar koje ja znam se šminkaju jer to vole. 😊 Kao što recimo mladići i muškarci koji imaju skladnu građu i pored toga idu u teretanu jer to vole i žele da između ostalog izgledaju još i bolje.

Tako i žene. Ne treba ni podcjenjivati ni moć šminke. Viđala sam mnoge žene koje nisu prirodno lijepe, ali njegom, odabirom garderobe i vješto nanesenem šminkom čine da izgledaju prelijepo. Šminka može da prekrije nedostatke ili još više da istakne ono što je na ženi lijepo. :D

Ja lično na posao idem sa nekim minimumom šminke, za neke druge prilike ide jača, ali gledam da to bude sa mjerom. Po meni najljepše je vidjeti ženu koja jeste našminkana ali neupadljivo i tako djeluje prirodno i kao da blista.

Sad što neke djevojke prate te neke trendove, vrše te neke korekcije koje im uopšte ne trebaju, pretjeruju pa i po danu hodaju obučene i našminkane kao starlete neznam šta bih rekla. Meni to nije lijepo.
šminka.jpgšminka 2.jpg

Jedan od razloga

Kada sam ga videla, noge su mi se odsekle​

Ja sam onaj tip žene koja ni smeće ne bi izašla da baci nedoterana ili slučajno dozvolila da me neko vidi nesređenu.

Trenerka, ali obavezno nakit i bar ruž. A frizura pod konac, pa čak i ako mi nije baš čista kosa ispletem riblju kost ili je pokupim u neobaveznu punđu.

Uglavnom, moji kapci su postali moja noćna mora. Imam utisak da više i nemam gde da stavim senku za oči. I dok su me svi ubeđivali da je sa mojim očima sve u najboljem redu, ja sam vredno proučavala Internet stranice sa ovom temom i kako rešiti problem.

Da se ne lažemo imam ja veći nos, tanku gornju usnu i još mnogo toga što bi verovatno trebalo popraviti, ali od nečeg se mora krenuti, a trenutno ništa nije tako urgentno kao moji kapci.

I već zamišljam sebe kako moje zelene oči sijaju ispod zemljanih tonova senke i pažljivo izvučenog alajnera dok moj kapci stoje zategnuti ne zatvarajući mi oči.

Godinu dana ranije​

Posle četiri godine ozbiljne veze, čovek se zaljubio. Kaže da nije hteo, ali to je jače od njega. Zaljubio se u koleginicu sa posla. I dok sam ga ja čekala sa spremljenim večerama i razmišljala o venčanju, već ga po malo i pripremajući, on se provodio i to na poslu.

Umesto da radi za nas, da obezbedimo budućnost, podignemo planirani stambeni kredit i odemo na dugo maštano putovanje na Mauricijus, mene je kao grom iz vedra neba pogodilo raskidanje veridbe.

Polomljena ruza

I u ranim tridesetim krećem život iz početka. Mislila sam da više neću ustati.

Slomljena i ranjena samo sam razmišljala ko je ona i kako izgleda.

I umesto da mi za sve bude kriv moj sada već bivši verenik, ja sam se ustremila na nju. Ništa mi nije pomagalo, ni spavanje, ni čitanje, ni dugi razgovori, ni tešenje... Jednostavno sam osećala da me sve boli, a najviše od svega boli izdaja.

Bilo je potrebno vreme da ustanem i otvorim oči. A oči nije bilo lako otvoriti jer je mojim kapcima bila potrebna korekcija. Jednostavno sam odlučila da nešto uradim za sebe, pa makar to bila i estetska intervencija. I tako je pala odluka da ako ne mogu da popravljam ljude i pogrešne izbore, mogu da popravim nešto na sebi.

Imala sam sreću da mi korekciju kapaka radi izuzetan stručnjak koji je veliki deo profesionalne karijere proveo na našoj vodećoj državnoj klinici učeći od najboljih i tako i sam postao jedan od njih. Strah nisam imala, a doktor je tačno znao kako da izvuče maksimum iz mog ne baš sjajno stanja sa kapcima. Ipak sam bila u pravu da je to bio moj gorući problem jer je osim estetskog, počeo je da biva i zdravstveni. A uz to sam naučila i šta je blefaroplastika, tj. operacija gornjih i/ ili donjih kapaka.

Korekcije kapaka je prošla odlično. Čekao me je kratkotrajan oporavak od par dana kako bi se povukli blagi otok, crvenilo i modrice. Malo mirovanja, hladne obloge, ali meni đavo ne da mira.

Uspešno završena operacija gornjih kapaka​

Doktor zadovoljan, konce skidam za sedam dana, pa kada se našminkam. Ne sećam se kada sam poslednji put bila bez šminke, ali idem sa intervencije. I konačno zadovoljna odlučim da nagradim samu sebe za pokazanu odlučnost i hrabrost kratkom kupovinom u tržnom centru. Samo da svratim i uzmem neku haljinu i idem da legnem. Nisam baš toliko plava da ne mogu da skoknem do prodavnice.

Ma nisam pošteno ni zakoračila u shopping mol,rano jutro tek otvoren, nema ljudi, ispred mene iskoči moj bivši verenik. Samo što se ne sudarismo u praznom hodniku. On sređen krenuo na posao, a ja plava oko očiju, sa otokom, slomljenim srcem i od šoka jedva na nogama. Mislim da nije bio siguran da sam to ja.

Kako sam ja zamišljala naš susret?​

Milion puta sam razmišljala o tom gde ćemo se sresti prvi put nakon brodoloma i u svakoj varijanti sam bila milion dolara baby. Sređene, skockana, lepa, zadovoljna... A on potonuo, svestan šta je izgubio, kajanje što me je izgubio mu se vidi iz očiju, iz svakog pokreta...

Ali kraljica drame na svetlosti dana izgleda kao da je upravo završila borbu prsa u prsa i da se u njoj nije baš snašla. Zgranut samo je promenio pravac, a ja sam čak uspela i da se nasmejem. Prebolela sam.

https://www.srbijaspace.rs/blog/kada-sam-ga-videla-noge-su-mi-se-odsekle-1943.html

Zenama je lakse do 30 e ako se dotada ne prodaju kako treba a svi se ljudi prodaju manje vise,pojedinci su mucenici koji cijeli zivot zive dosledni sebi.

Zene koje posle 30 se ne snadju posle se pate mnogo,i idu u ambis zivotni ne sve,one koje naprave karijeru ili se dobro udaju ne idu u ambis iako mozda nisu ni tada potpuno zadovoljne

Muskarci se pate mnogo vise u 20 im godinama posle kada idu put 40 situacija im je bolja jer mogu da grade svoj lik od nule.I da sa 40 budu neko i nesto samo moraju mnogo vise da se bore od zena.

Zena nije da ne moze biti lijepa sa 40 ali gubi bitku od djevojaka sa 20 ,25 koje joj uzimaju top muskarce,jer ovi nece starije zene logicno

Sta ce ti isluzena kraljica kada imas mladu princezu

Fino i suptilno....tako treba..

To je realnost,pa kao i teniseri,fudbaleri sto se prije prodaju to im je cijena veca,samo prodaja u zivotu ide malo drugacije od one u sportu.Igrac ako do 30 se ne proda prolazi mu zenit vise nece niko da ga kupi,dolaze mladji i bolji koji uzimaju jake ugovore obezbjedjuju sebi super zivote a sta ce ovaj mucenik, gdje ce ako ne uspije u fudbalu pa na ulicu

Ljepota zene u njenim 20 im je kao i talenat fudbalera u 20 im.Koliko talenata propadne ali koliko i uspije, opet ljepota je mocno oruzje koje zena ima i sa kojim moze mnogo toga da ostvari

Poslednja izmena:
To je realnost,pa kao i teniseri,fudbaleri sto se prije prodaju to im je cijena veca,samo prodaja u zivotu ide malo drugacije od one u sportu.Igrac ako do 30 se ne proda prolazi mu zenit vise nece niko da ga kupi,dolaze mladji i bolji koji uzimaju jake ugovore obezbjedjuju sebi super zivote a sta ce ovaj mucenik, gdje ce ako ne uspije u fudbalu pa na ulicu

Ljepota zene u njenim 20 im je kao i talenat fudbalera u 20 im.Koliko talenata propadne ali koliko i uspije, opet ljepota je mocno oruzje koje zena ima i sa kojim moze mnogo toga da ostvari
Samo nastavi.Pomno slušam.I hvatam beleške.

Zena u 20 im moze da vlada muskarcima tom ljepotom i sjajem jer je mnogi muskarci zele,a ako to ne unovci do 30 dolaze mladje i ljepse i sva ta ljepota koju nije iskoristila ce da se bumerang okrene protiv nje ako ne napravi neku karijeru ili se ne uda.

A onda mnogi muskarci koji su sa 20 bili autsajderi kada napune 40 i postanu nesto bitno i zene ih hoce,onda musko bira i u zenitu je al ce on tada izabrati mladju i ljepsu od ove ljepotice sto se do 30 nije snasla a sa mnogima bila

Jer nece ni taj mucenik uzeti neku zenu svojih godina koja ga ne bi bi pogledala kada je on imao 24 a ona npr 21 ili 22.Logicno sada on oce mladje od nje

Zene koje su sa 20 odbijale odredjeni tip muksaraca ,opet ce neki i od tih muskaraca da odbijaju te zene sa 40 , jer ce neki od njih postati neki uspjesni ljudi i bitni faktori u drustvu bice tada u zenitu

Zena u 20 im moze da vlada muskarcima tom ljepotom i sjajem jer je mnogi muskarci zele,a ako to ne unovci do 30 dolaze mladje i ljepse i sva ta ljepota koju nije iskoristila ce da se bumerang okrene protiv nje ako ne napravi neku karijeru ili se ne uda.

A onda mnogi muskarci koji su sa 20 bili autsajderi kada napune 40 i postanu nesto bitno i zene ih hoce,onda musko bira i u zenitu je al ce on tada izabrati mladju i ljepsu od ove ljepotice sto se do 30 nije snasla a sa mnogima bila
Oštroumno, svaka čast.Možeš li nam dati još neki koristan savet?Ja bih ,lično, to veoma cenila.

Oštroumno, svaka čast.Možeš li nam dati još neki koristan savet?Ja bih ,lično, to veoma cenila.

Pa zena treba primarno da se vezuje sa muskarcem koji djeli njenu zivotnu filozofiju, najbolje ako oboje su iste profesije upiznali se u 20 im i rade isti posao i imaju neki zajednicki plan kako da do 30 i dalje naprave sebi siguran zivot ekonomiju jaku,al mnogi se ludiraju u 20 im sa ciljem da se sto bolje prodaju ali bez jasnog plana bukvalno sve je lutrija.Zato je sjajno ako vas rad zajednicki povezuje

Pa zena treba primarno da se vezuje sa muskarcem koji djeli njenu zivotnu filozofiju, najbolje ako oboje su iste profesije upiznali se u 20 im i rade isti posao i imaju neki zajednicki plan kako da do 30 i dalje naprave sebi siguran zivot ekonomiju jaku,al mnogi se ludiraju u 20 im sa ciljem da se sto bolje prodaju ali bez jasnog plana bukvalno sve je lutrija.Zato je sjajno ako vas rad zajednicki povezuje
Hvala puno.Sve sam zapisala.

Back