Kako je preživeo kapitalizam

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.488
Импресивно је ово копрцање неолибералног колективног несвесног унутар свог кататоничног света, који се сужава... :lol:
Прво иду покличи- види, како је Кина ојачала и порасла од кад практикује капизализам! а онда, када им нагласиш да у једном "Хуавеи"- ју највећи деоничар има испод 2% акција- и да су сви запослени акционари, хистерично завриште о "комунистичкој уравниловки" и свим осталим "грешкама" тог система...:flert:
Друго је ту у питању.
Просто је; неки људи искрено верују у то да, иако на то ништа не указује- вреде више од других, и да на томе базирају своје "право" на туђи рад и приход.
И ту нема лека, објашњавања, убеђивања; доказ тога је и недоостатак помака на овој теми; дато им је на увид сасвим довољно и доказа, и објашњења, а једини резултат је бесно кидисање на "комунизам", кога поодавно нема ни у траговима...:lol:
Da. Radnici u fabrici su kapitalisti jer je to njihov privatni kapital, a ne OOUR.

Upravo si naveo primer koji potvrdjuje moju gornju tezu, a obara vasu marksisticku.

Ja kazem da svaki covek moze da bude kapitalista, podjednako i radnik, a vi sirite marsksisticke lazi da je kapitalizam vlasnistvo krupnog kapitala i malog broja ljudi nad sredstvima za proizvodnju.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.488
Када се будеш обратило било каквим рационалним и логичним одговором- можда те удостојим и одговора.
Но, сумњам да си за такво нешто способно.
Novak Djokovic, fakat, vredi vise od svih ostalih tenisaca, tako da zato ima puno para, vile i privatni avion.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Бар ти не би смело да кукаш на то; јер, ко би теби дао право да разговараш са мном о темама о којима не знаш довољно, а при том си и неваспитано?
Da li si ti doktorand ekonomskih nauka? Ako ne, smatram takve neobrazovanim.

Zato treba da mi ljubiš _____!

Šalim se, hoću reći da je moje znanje zaista veliko kao planina Uhud

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
29.126
a vi sirite marsksisticke lazi da je kapitalizam vlasnistvo krupnog kapitala i malog broja ljudi nad sredstvima za proizvodnju.
Теби је сад и Фридман марксиста? :lol:
Што се петљаш у дискусије за које ниси способан?
Види- да би ти ствари биле јасније- капитализам може да буде подношљив само ако има конкурентски економски систем; али, у природи је капитала да не жели никакву конкуренцију; ти то прво треба да схватиш, да не би ту мисао добио напрасно, неким ударцем у главу, јер онда можеш да заглавиш и у неке ултра- леве крајњости; то се таквима, као ти - лако деси.
Погледај око себе и освести се.
Капитализам, какав је данас- страховито је опасан, по сваког; тај слон се шлогирао, и пада, а тад је најтежи...

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
29.126
reći da je moje znanje zaista veliko kao planina Uhud
Могуће је, само се то не види по твојим уписима, јер овде видимо само провоцирање, замене теза, извртање чињеница и матрицу неолибералних бесмислица, које свет већ неко време одбацује, као чир који је све загадио.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
68.488
Теби је сад и Фридман марксиста? :lol:
Што се петљаш у дискусије за које ниси способан?
Daj citat ili video gde Fridman prica da je kapitalizam dominacija krupnog kapitala ili nesto slicno.

Bukvalno, on prica isto sto i ja (naranvo, on je to daleko elokventnije pricao i pisao, i sa vise naucnog znanja).
Nadjoh dva videa na googletu kad ukucah "Fridman o kapitalizmu", i nigde ne vidim nista o krupnom kapitalu, vec se prica o slobodnom delovanju svih ljudi u sistemu.

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
29.126
Daj citat ili video gde Fridman prica da je kapitalizam dominacija krupnog kapitala ili nesto slicno.
Од пре две године прича стално, само што га сад држе подаље од медија у које ти бленеш... :lol:
Испао магарац, па би сад да му се не виде уши, али, касно...:sad2: