Kako je Nastao Čovek - Kuran - Verzija 2

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Погледајмо како је у овој верзији створен човек...

(куран 96)
Ysf.Ali 2. Created man, out of a (mere) clot of congealed blood:
M.Khan 2. Has created man from a clot (a piece of thick coagulated blood).
Shakir 2. He created man from a clot.
-----------------------------------------------------
Опет користимо три превода на енглески како би били сигурни да нема грешке.

Шта ту горе пише ?

Пише да је алах створио човека од угрушка крви.

Ускоро ћемо на новим темама да обрадимо и остале везије по којима је човек створен, а све потичу из наводне божје објаве - курана. Да ли се то алах мало предомишљао када је откривао Мухамеду како је створио човека, или је овај све то сам измислио, па ето... малко се предомишљао. Ко се ту предомишљао питање је. 8)

Incognito:
Pa ako mene neko pita, radije bih nastao i od ugruska krvi nego od blata...

Ja znam kako sam nastao... Od spermatozoida i jajne celije... Plain & simple!
Ti nisi prvi covek; da ne bi sad nacinjali pricu o kokoski i jajetu, ...
Na to od blata se cak obrusavaju i SZ Proroci, jer postoji i u jevreja izvesna misticna praksa, fantazija pre u vezi s GOLEM-om; takodje i na dalekom istoku.
Sto se tice PRAHA ZEMALJSKOG, radi se o mineralima - kosti su nam od kalcijuma npr., ali isto tako mogu se fasovati i teski metali, itd. To bi neko drugi bolje znao...

Ali UGRUSAK, to je van svake pameti. Skoerna krv, cemu moze sluziti. Cija krv??? ODAKLE KRV? Muhamed je izgleda u nekom od svojih sesija hashishem, a u odmoru od klanja, istripovao UGRUSAK.

U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

O cemu vi uopce pricate?

Kakav je ovo uopce naslov teme?

Kur'an nekakva 2 verzija?

Kakva verzija druga ?

Pa pogledajte sta pise u Bibliji, da je Bog stvorio za nekoliko dana ili za 6 dana zemlju i nebesa a onda sjeo da se odmori, pa zasto se time ne pozabavite i okrenete se u raspravu, vec hocete istinu da prikazete neistinom, a svoju laz gnuslu na Boga u koju vjerujete krijete za ledja.

Kako moze Bog da se umori? ( To znaci da ste mu pripisali svojstvo covjeka )

Kako moze Bog da stvara svjetlos i kad je vidio da je ispalo dobro onda je odlucio da svjetlost ostavi ?

To znaci da je Bog ekspirimentisao i nije znao sta stvara ha ?

Time se pozabavite!

Хехехехехе... дечак... шта би ? Јел ти то мало покушаваш да забашуриш контрадикторности курана ? :lol:

Не брини се... ускоро стиже нова верзија како је алах створио човека... која је другачија од ове. :wink:

Имаш ли ти неки логичан одговор на ову верзију или немаш ? Ха ? 8)

Back