Kako je Nastao Čovek - Kuran - Verzija 1

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303

(куран 86, 6-7) пише следеће:

Ysf.Ali 6. He is created from a drop emitted-
M.Khan 6. He is created from a water gushing forth
Shakir 6. He is created of water pouring forth,

Ysf.Ali 7. Proceeding from between the backbone and the ribs:
M.Khan 7. Proceeding from between the back-bone and the ribs,
Shakir 7. Coming from between the back and the ribs.
----------------------------------------------------
Да појасним, ова имена испред су имена преводилаца курана на енглески. Па поредимо 3 верзије превода да будемо сигурни да није неки од њих погрешио. Шта ту пише ?

1. Човек је створен из: капљице, воде, текућине како се каже у сури 6.
2. Та капљица, вода, текућина излази из простора између кичме и ребара, како пише у сури 7.

Пре него мухамеданци скоче да објасне како је то сперма која ето... неким чудом настаје негде горе, високо, скроз где су ребра... погледајмо одакле је то Мухамед преписивао, па поновио грешку...

Наиме, отац медицине - Хипократ је у својим списима писао да мушко семе настаје од мозга (кичмене мождине), и цеди се на дну кичменог стуба, потом пролази кроз бубреге, док не изађе напоље из тела. (Хипократова Писања, 1983., стр. 317)

Тако то изгледа када се преписује... па ако погреши оригинал, онда и копија мора бити погрешна. :lol: 8)

MaranAta:

Да појасним, ова имена испред су имена преводилаца курана на енглески. Па поредимо 3 верзије превода да будемо сигурни да није неки од њих погрешио. Шта ту пише ?

2. Та капљица, вода, текућина излази из простора између кичме и ребара, како пише у сури 7.

Пре него мухамеданци скоче да објасне како је то сперма која ето... неким чудом настаје негде горе, високо, скроз где су ребра... погледајмо одакле је то Мухамед преписивао, па поновио грешку...

Наиме, отац медицине - Хипократ је у својим списима писао да мушко семе настаје од мозга (кичмене мождине), и цеди се на дну кичменог стуба, потом пролази кроз бубреге, док не изађе напоље из тела. (Хипократова Писања, 1983., стр. 317)

Тако то изгледа када се преписује... па ако погреши оригинал, онда и копија мора бити погрешна. :lol: 8)

Molim te nauci prvo Arapski pa citaj original sta se kaze o nastanku coveka nemoj da te bune prevodi jer original je original i u svetu u bilo kojoj drzavi otvori kuran na jednoj strani je text na arapsom a na drugoj prevod sa tim sto se prevodu ne pridaje veliki znacaj jer moze da se ne svati tacna misao ili da se na nesto prenese zato postoje tesviri kurana koji se bave objasnjenjima prevoda za one koji neznaju arapski a kako ti to sebe smatras ucenim dovoljno da tesviris preovod sa engleskog kad ni svoj jezik nepoznajes dovoljno. Jos nesto sutra cu ti izneti neke podtke koliko varijanti biblije ime i kako to da ne postoji original jedna za koju svi mogu da kazu da je tacna i istinita. A da ne govorim o prevodima. A kuran u svakoj drzavi mora da ima na jednoj strani originalnu verziju na arapskom a prevod se daje samo kao pomoc ucacu jer se i sve molitve obavljaju citirajuci kuran na arapskom a ne na maternjem jeziku. Kad naucis po nesto o islamu javi se pa posle iznosi gluposti.

MaranAta:

Isti sluchaj sa biblijom. Prvo kazhu da niko nije video jahvea, pa se onda ispostavi da mu je mojsije video cenjenu guzichetinu, itd. Ma kontradikcija ima koliko hocjesh, a tek kontraindikacija kuku! :)
Ovo je komichno:
hrishcjani optuzhuju muslimane da su Satanisti
muslimani optuzhuju hrishcjane da su bezbozhnici
hrishcjani optuzhuju Sataniste da su ateisti
ateisti optuzhuju hrishcjane da su u zabludi
hrishcjani optuzhuju ateiste da su zapravo ONI u zabludi
:roll:

Које ли глупости... испада да мораш знати арапски ако хоћеш да будеш мухамеданац. Божја наука не познаје језичке баријере, и ово је само доказ да није реч о Божјој науци. А ако није Божја, јесте сатанска, јер трећег нема. :roll:

MaranAta:
Које ли глупости... испада да мораш знати арапски ако хоћеш да будеш мухамеданац. Божја наука не познаје језичке баријере, и ово је само доказ да није реч о Божјој науци. А ако није Божја, јесте сатанска, јер трећег нема. :roll:
Netreba da znas Arapski bar ne da ga razumes da bi bio musliman ali moras sve sure nauciti napamet na Arapskom ako zelis da obavljas molitvu jer prevod moze da sadrzi neke kontradicije i greske zato se i priznaje samo Arapska verzija jer je ocuvana bez i jedne greske od kad je objavljen prvi Kuran. Zato ja tebe i pitam postoji li originalna verzija Biblije napisana na jeziku koji je İsus govorio i ako je tako originalna zasto se biblija kao Kuran ne izdaje sa originalom na jednoj strani a sa prevodom na drugoj. Odgovor je jasan nije sacuvana originalna biblija vec samo kopja te biblije sa hiljadama izmena koje su ljudi dopisivali kako se kome prohtelo. Nemoj pricati gluposti o islamu kad nista neznas. Rekao sam ti da ako imas neke dokaze da je hriscanstvo bolje ti ih iznesi. Nije fora u propagiranju svoje vere da napadas i da ponizavas druge vec da svojom ispravnoscu zasenis druge sto nije tvoj slucaj. Zao mi te je sto si tako zao i nizak pa neumes kao covek da se ponasas.

Нова глупост... какве ли све изговоре сатанисти неће користити како би замазали очи људима да не виде сву идиотијузаписану у сатанским стиховима - курану... Баш сте смешни. 8) :lol:

sagapo:
MaranAta:
Netreba da znas Arapski bar ne da ga razumes da bi bio musliman ali moras sve sure nauciti napamet na Arapskom ako zelis da obavljas molitvu jer prevod moze da sadrzi neke kontradicije i greske zato se i priznaje samo Arapska verzija jer je ocuvana bez i jedne greske od kad je objavljen prvi Kuran. Zato ja tebe i pitam postoji li originalna verzija Biblije napisana na jeziku koji je İsus govorio i ako je tako originalna zasto se biblija kao Kuran ne izdaje sa originalom na jednoj strani a sa prevodom na drugoj. Odgovor je jasan nije sacuvana originalna biblija vec samo kopja te biblije sa hiljadama izmena koje su ljudi dopisivali kako se kome prohtelo. Nemoj pricati gluposti o islamu kad nista neznas. Rekao sam ti da ako imas neke dokaze da je hriscanstvo bolje ti ih iznesi. Nije fora u propagiranju svoje vere da napadas i da ponizavas druge vec da svojom ispravnoscu zasenis druge sto nije tvoj slucaj. Zao mi te je sto si tako zao i nizak pa neumes kao covek da se ponasas.
ko se to oglasava za propagiranje vere?
sagapo sta radite ti i onaj bosanac tj. poturica ako ne propagirade islam a nama nesto pricas

S imenom Allaha, Sveopceg, Dobrocinitelja, Milostivog

Pa nije valjda zelja, da si tek sad skontala to?

Pa ja nisam na ovom forumu ni zbog cega drugog do pozivanja u Vjeru Islam, Boziju vjeru, u spas i blagostanje. Inace da nisam zbog toga ovdje, ja nebi gubio nije vrijeme svoje, jer bi to bilo negativno za mene u mome zivotu.

Abdurrahman:

Pa ja nisam na ovom forumu ni zbog cega drugog do pozivanja u Vjeru Islam, Boziju vjeru, u spas i blagostanje. Inace da nisam zbog toga ovdje, ja nebi gubio nije vrijeme svoje, jer bi to bilo negativno za mene u mome zivotu.
bolje i 1000000 turaka nego jdna srpska poturica. juce ste se poturcili i vec danas tu veru pripovedate-svi pripisujete sebi dar koji je muhamed imao.
to koja je vera bozja a koja nije nisi ti duzan da sudis o tome-jedno ne zaboravi, hriscanstvo je starije od islama, Biblija je starija a ujedno i najrasprostranjenija knjiga

Abdurrahman:

bolje i 1000000 turaka nego jdna srpska poturica. juce ste se poturcili i vec danas tu veru pripovedate-svi pripisujete sebi dar koji je muhamed imao.
to koja je vera bozja a koja nije nisi ti duzan da sudis o tome-jedno ne zaboravi, hriscanstvo je starije od islama, Biblija je starija a ujedno i najrasprostranjenija knjiga

Abdurrahman:
:D provjeri ti malo bolje te svoje informacije....

moje informacije su proverene i ja znam sta pricam

A koja je vjera starija, to mozes naci od brata s nikom Musliman, i na temi "ISLAM-najmladja i najstarija vjera" pogledaj tamo i tamo ti objasnjava koja je najstarija i koja je najmladja vjera. :)

Zivjeli vi i poslije smrti... :)
mi cemo ziveti ali za vas cisto sumnjam

Abdurrahman:

Šta rekoh ja....poturica, jako poželjela da je Turčin.... :roll: :roll:
Manje laji....imamo mi pudla-eliminatore... :D

Abdurrahman:
"Trazeci mrznju" je li to tebe tako uci Isusova ljubav ? Da li je Isus nazivao "neprijatelje" npr. "poturicama". turcinima, balijama, itd ?

I ovo je jedan od dokaza da si ti i takvi kao ti daleko daleko od Isusove vjere ( Islama ) :)

Isusova Vjera je Hrišćanstvo-Pravoslavlje....Sve ostalo je sekta, i direktno služi Sotoni....
Bolje nađi neku pudlicu.... :roll: :roll: :D

Tražeći_ljubav:
Abdurrahman:
"Trazeci mrznju" je li to tebe tako uci Isusova ljubav ? Da li je Isus nazivao "neprijatelje" npr. "poturicama". turcinima, balijama, itd ?

I ovo je jedan od dokaza da si ti i takvi kao ti daleko daleko od Isusove vjere ( Islama ) :)

Isusova Vjera je Hrišćanstvo-Pravoslavlje....Sve ostalo je sekta, i direktno služi Sotoni....

Nemoj tako Tazeci_ljubav jer ce te Alah kazniti. Svi cemo ici pred Njega kad sudnji dan dodje. Neki ce biti nagradjeni a takvi kao ti kaznjeni.

Carica81:
Tražeći_ljubav:
Abdurrahman:

Nemoj tako Tazeci_ljubav jer ce te Alah kazniti. Svi cemo ici pred Njega kad sudnji dan dodje. Neki ce biti nagradjeni a takvi kao ti kaznjeni.

Carice,tj prekrštena saro, ja pred Vašega Alaha neću izaći iz prostoga razloga jer je on izmišljotina jednoga epileptičara....Ja izlazim pred Isusom... 8)

Не, није он измишљотина епилептичара Мухамеда, него је тај епилептичар од гомиле паганских богова арапских, све друге одбацио, а задржао тог паганског бога алаха чији је симбол и пре педофила Мухамеда био - полумесец. :lol:

MaranAta:
Не, није он измишљотина епилептичара Мухамеда, него је тај епилептичар од гомиле паганских богова арапских, све друге одбацио, а задржао тог паганског бога алаха чији је симбол и пре педофила Мухамеда био - полумесец. :lol:

Još crnje..... :shock: :roll:

MaranAta:
Наравно... не може бити горе од тога.. :roll:
E stvarno si interesantan haj jos malo. imasli jos nesto da kazes lepo o hriscanstvu ja kako vidim svakog dana pises nove postove hvaleci hriscanstvo daj ubedi i mene da predjem na veru pradedova kako ti to kazes samo si g... jer moji dedovi su bili Turci a i tvoji samo sto te nisu priznali!!! Neka ti lazi i gluposti koje iznosis o islamu iznesi brate neke cinjenice o hriscanstvu reci koju lep o njemu napisi koji citat biblije gde se jasno pokazuje da je to ispravna ver gde nema protivtumacenja itd. Gde se sve poklapa i slaze gde nema zabune sta je tacno a sta ne. Sto ne odgovaras na Abdijevu temu o indzilu tamo imas puno pitanja na koja nisi odgovorio.Samo si poceo da iznosis gluposti o islamu. Daj malo ukljuci se u kulturnu raspravu na pitanja ne odgovarja uvredama ve c daj neki odgovor!!!

Back