Kako je moguce da invertor klima u Kini kosta 130e?

Овде људи раде за још мању шаку пиринча, па је све скупо.Минималац у Кини је прешишао наш минималац негде 2012 године.
evo ti na ovoj temi sam pisao koliko piletine možeš da kupiš za sat vremena rada, pa preračunaj da li je u Srbiji bolje ili lošije nego u Kini.

evo ti na ovoj temi sam pisao koliko piletine možeš da kupiš za sat vremena rada, pa preračunaj da li je u Srbiji bolje ili lošije nego u Kini.
Не знам колико Кинез може да купи пилетине за просечну плату, али имају већи бдп од Србије, и номинални и по куповној моћи(ППП) .

У Немачкој није просечна надница 33 евра, него 24 евра.

Poslednja izmena:
Čemu uopće rasprava o radnoj snazi kad 99% posla u proizvodnji klime odradi robot? I čemu rasprava o kvaliteti kineske robe kad kinezi proizvode i sve klime koje nose oznaku made in Japan? Kupio ti kineski Gree, ili japanski Daikin, potpuno ista stvar. Još od 2009 Gree proizvodi većinu klima koje nose oznaku made in Japan.

Klima je kod nas skupa jer Hrvatska/Srbija nabija carine i poreze, ne ide ta para Kinezu nego Vučiću i ekipi.

Svi lazu , ali dokle tako?
Dotle dok ima kupaca koji kazu boli me uvo , meni dobro , i zabole ga uvo , debil od rodjenja, gleda samo na se u se i poda se....zvuci poznato , jeste jeste, zvuci poznato , takav je slika i prilika tog principa boli me uvo , ali uz jedan uslov, ako slucajno sazna da je za isti proizvod neko platio manje, e onda je ljut kao ris..

Ili vec znate ako on pokvari uredjaj (meni se desavalo da kupac racunara pokrije izlazni otvor ventilatora da bi prostorija bila apsolutno tiha..i onda na svakih sat se srusi sistem...i to ga ja dobro nakarikao da mu HDD bude uvek hladan, mem hladna, ali htela najjeftinije kuciste i napajanje, pa i to sam stavio srednje ne neka drn drn...da ne vredjam nekog sad ko voli ta napajanja...

Jos gori po meni su nesto kao moj cale , koji ocekuje dobra proizvod na rec, a uopste nece ni da pogleda sam sta mu taj nazovi prijatelj preporuceni nudi...Takav debilizam, nema veze sto je doktor nauka , ja ne postujem...cak ni to sto mi je otac ne menja stvar, to zovem debilcicima i tacka..
Doduse praksa koliko ja znam a ne znam bas puno , pokazuje da i jeste debilcic, tj nasankaju ga vrlo cesto , samo se pravi da ga nisu nasankali , znate te snobovske fore, ja mislim da je to snobizam , ali mi Srbi kazu da je to prastanje...

Poslednja izmena:

Svi lazu , ali dokle tako?
Dotle dok ima kupaca koji kazu boli me uvo , meni dobro , i zabole ga uvo , debil od rodjenja, gleda samo na se u se i poda se....zvuci poznato , jeste jeste, zvuci poznato , takav je slika i prilika tog principa boli me uvo , ali uz jedan uslov, ako slucajno sazna da je za isti proizvod neko platio manje, e onda je ljut kao ris..

Ili vec znate ako on pokvari uredjaj (meni se desavalo da kupac racunara pokrije izlazni otvor ventilatora da bi prostorija bila apsolutno tiha..i onda na svakih sat se srusi sistem...i to ga ja dobro nakarikao da mu HDD bude uvek hladan, mem hladna, ali htela najjeftinije kuciste i napajanje, pa i to sam stavio srednje ne neka drn drn...da ne vredjam nekog sad ko voli ta napajanja...

Jos gori po meni su nesto kao moj cale , koji ocekuje dobra proizvod na rec, a uopste nece ni da pogleda sam sta mu taj nazovi prijatelj preporuceni nudi...Takav debilizam, nema veze sto je doktor nauka , ja ne postujem...cak ni to sto mi je otac ne menja stvar, to zovem debilcicima i tacka..
Doduse praksa koliko ja znam a ne znam bas puno , pokazuje da i jeste debilcic, tj nasankaju ga vrlo cesto , samo se pravi da ga nisu nasankali , znate te snobovske fore, ja mislim da je to snobizam , ali mi Srbi kazu da je to prastanje...
Ne loži se, kinezi ne znaju ni kodeke da naprave za led tv pa se muti slika non stop. Ovo sve ostalo je prodaja magle. Čuj kineski automobili hahaha 🤣🤣🤣

Kad smo kod toga sta znaju ili ne, ima nesto sto mene bas zacudjuje...kad kinez cesto na reklami kaze da buse 13cm celik sa laserom...
Meni nije bas jasno kako se to uspeva, laser ce da zagreje mesto , ali sta ce da izbusi tih 13cm , nesto mora da oduva taj otopljeni sloj celika..., kako to produvati kad jos nije izbusena rupa...ajd kad jeste, moze mozda i da sagoreva ima vazduha, ali dok nije izbusena rupa, kako prbija kroz vertikalno busenu rupu..

Nije da ne znam fiziku ali nesto mora i da mi se objasni..

Kinezi ti nude A, B, C i D kategoriju
A je za Ameriku i Arapske emirate
B je za Evropu
C ko ima para
D voli Srbadija ljuta, šta mu fali?
Hehe ovaj put ti dosetka ne prolazi licno sam upoznat sa kvalitetom koji si oznacio sa A, nedavno mi je kolega iz onih amerika dobio na poklon cizme i Levis 501.
Cizme su stari americki kvalitet, a Levis e, pa on je kineski kvalitet nije ni priblizan americkom.
Da te preduhitrim nisam seljak ljubitelj petstokeca, nosim klasicno odelo samim time i farmerice.
"Najkvalitetniju" kinesku tehnicku robu sam iz svog iskustva opisao koja podrazumeva i vec sa tvoje strane spomenute proizvode oznacene sa A.

Hehe ovaj put ti dosetka ne prolazi licno sam upoznat sa kvalitetom koji si oznacio sa A, nedavno mi je kolega iz onih amerika dobio na poklon cizme i Levis 501.
Cizme su stari americki kvalitet, a Levis e, pa on je kineski kvalitet nije ni priblizan americkom.
Da te preduhitrim nisam seljak ljubitelj petstokeca, nosim klasicno odelo samim time i farmerice.
"Najkvalitetniju" kinesku tehnicku robu sam iz svog iskustva opisao koja podrazumeva i vec sa tvoje strane spomenute proizvode oznacene sa A.
lupetanje
nego napiši jedan broj od 1 do 39
ja da uzmem pare a ti prevrći kineske farmerke

Hehe opet metro i kineska arhitektura.
Ko ce to odrzavati? Podrazumeva se nakon emancipacije, kako to gordo zvuci.
Jel' moze 7?
kineski putevi su bolji od američkih, što se održavanja tiče sve srede za 8 sati ko da ništa nije bilo
ne vredi baki, po forumu ispadaju brojevi koje narod očigledno voli
jedino da se igraju ovi se manje popularni
rekoh srede za 8 sati?
ajmo 8 :D

kineski putevi su bolji od američkih, što se održavanja tiče sve srede za 8 sati ko da ništa nije bilo
ne vredi baki, po forumu ispadaju brojevi koje narod očigledno voli
jedino da se igraju ovi se manje popularni
rekoh srede za 8 sati?
ajmo 8 :D
Dogovoreno 8.
Nego sto je brzo to je i kuso, nesto se nisu istakli gradnjom u svetu i kvalitetom koji je obicno ispod ugovorenog.
Sta mislis sta rade stranci u kini ukljucujuci i tvoju Srbadiju kako ih zoves?
Na snimku kada su zidali bolnicu nisu koristili kineske masine, nije mi jasno zasto, sta ti mislis?
Nesto mi je palo na pamet, da, da pise se odvojeno u ovom slucaju, sad koliko...., nego da se vratimo temi kada su one sirovine iz onih amerika zabranili svojim "saveznicima" da im prodaju masine i tehnologiju za sito stampu da bi razvili neku nanotehnologiju sta mislis ko im je istu razvio i kojeg kvaliteta?
Izvisili su Holandezi, a mogli su zaraditi pare, ccc sta ti je zivot, ovaj diktatura, ili kako se vec zove.

Dogovoreno 8.
Nego sto je brzo to je i kuso, nesto se nisu istakli gradnjom u svetu i kvalitetom koji je obicno ispod ugovorenog.
Sta mislis sta rade stranci u kini ukljucujuci i tvoju Srbadiju kako ih zoves?
Na snimku kada su zidali bolnicu nisu koristili kineske masine, nije mi jasno zasto, sta ti mislis?
Nesto mi je palo na pamet, da, da pise se odvojeno u ovom slucaju, sad koliko...., nego da se vratimo temi kada su one sirovine iz onih amerika zabranili svojim "saveznicima" da im prodaju masine i tehnologiju za sito stampu da bi razvili neku nanotehnologiju sta mislis ko im je istu razvio i kojeg kvaliteta?
Izvisili su Holandezi, a mogli su zaraditi pare, ccc sta ti je zivot, ovaj diktatura, ili kako se vec zove.
prošlo je vreme italijanskih skulptora koji bi izvršili samoubistvo od bruke i sramote što Knezu Mihailu ne stavi makar kačket na glavu nego onako gologlav pokazuje gde su neoslobodjene srpske teritorije.

Danas je vreme koliko para toliko muzike a i ta muzika opet da traje tek toliko da moraš opet da investiraš pa od mobilnog telefona preko kompa i tv-a o bojleru i.mašini da ne pričamo kao ni o kolima pa na kraju stignemo i do tih zgrada.

Mi smo živeli u vreme bez interneta gde su se seljaci sa strahopoštovanjem klonili vlasnika 8-bitnih kompjutera. Tada je bilo vremena da se i o spomeniku Knezu Mihailu ponešto nauči.

Današnjoj generaciji rodjenoj 2010 ili 2015 taj spomenik znači koliko tebi i meni priče o Turcima

prošlo je vreme italijanskih skulptora koji bi izvršili samoubistvo od bruke i sramote što Knezu Mihailu ne stavi makar kačket na glavu nego onako gologlav pokazuje gde su neoslobodjene srpske teritorije.

Danas je vreme koliko para toliko muzike a i ta muzika opet da traje tek toliko da moraš opet da investiraš pa od mobilnog telefona preko kompa i tv-a o bojleru i.mašini da ne pričamo kao ni o kolima pa na kraju stignemo i do tih zgrada.

Mi smo živeli u vreme bez interneta gde su se seljaci sa strahopoštovanjem klonili vlasnika 8-bitnih kompjutera. Tada je bilo vremena da se i o spomeniku Knezu Mihailu ponešto nauči.

Današnjoj generaciji rodjenoj 2010 ili 2015 taj spomenik znači koliko tebi i meni priče o Turcima
Slazem se, ali mi ipak ne zivimo u crnobelom svetu, pored potrosackog drustva postoji paralelni kojem kinezi nisu dorasli.
Na snazi je jos uvek u arhitekturi pravilo da se grade objekti, zgrade koje ce trajati minimum nekoliko vekova, bezbednost je posebno pitanje.
Stavimo na stranu spomenute uredaje u tehnickom smislu sam se fokusirao na proizvodne procese gde se svaki zastoj zbog propusta skupo placa da bi se oni izbegli potrebna je kvalitetna oprema, objasnjeno laicki narodnim jezikom.

Hm , jel znate vi da kad si na planini i obavis veliku nuzdu , da primerak nestane za 1h ako je normalne koegzistencije, ni tecan ni suv..
A nigde muvu da vidis, preko 2000 metara, mozda jednu vidis pa drugu za 15min..

Tako i kod kvarova u vezi betona...a neki kvar, eto ti jednog, dva, 100 kineza i za 2h deonica gotova, ali u Kini , ne u Zemunu...jos imaju i neke prikolice, dovezu tri komada, jedna podize kao nadvoznja, druga prenosi preko radnog mesta, a treca spusta ponovo na nivo zemlje i dok radnici rade, saobracaj se obavlja, preko prikolica, malo usporeno , ali se obavlja....

Back