Kako je Jugosfera okupirala Srbiju u BG, samozvanom regionalnom kapitolu

interesantno..................a o NATO-EURO-SFERI koja pokusava okupirati Srbiju, ni reci ..................to moze, jel?

Od Vardara pa do Triglava svi narodi iz dna duse "mrze" jugoslovenstvo i nekada nam zajednicku drzavu A SVIM SRCEM TRCE U "EVROPEJSTVO" I ZAJEDNICKU DRZAVU SA AMERIKANCIMA, ENGLEZIMA, TALIJANIMA, BURGARIMA, ALBANCIMA..............PA I SA NAMA SAMIMA.....SRBIMA, HRVATIMA, SIPTARIMA, CRNOGORCIMA, BOSANCIMA, SLOVENCIMA.......................

jel vidite koliko mediji sire podmetnutu mrznju , sto naravno uopste ne odgovara stavu skoro svih jugoslovenskih naroda,..............ALI, NEDIJI SU RUKAMA SVETSKE VLADE I AKO ONI NAPISU DA JE "JUGOSFERA OKUPIRALA SRBIJU U BEOGRADU" ONDA TO TREBA DA IMA PRIVID ISTINE.......................................................ako danas na 10 razlicitih mesta (iako sve "vesti" polaze iz istog centra) procitate da srbi, hrvati, albanci........mrze jugoslovenstvo, sticete utisak da ste mozda jedini koji jos veruje u ispravnost postojanja nekadasnje JUGOSLAVIJE.......i pocecete da sumnjate u ispravnost svog zdravog razuma.
NIJE MOGUCE DA SU JUGOSLAVIJU ODUVEK MRZELI SVI NJENI GRADJANI JA DA JE JUGOSLAVIJA IPAK OPSTAJALA 70 GODINA.
Danas nas MEDIJI upravo u to ubedjuju................sa kojim ciljem .....rasudite sami.

DA LI JE MOGUCE NAPRAVITI DRZAVU U KOJOJ 22 MILIONA GRADJANA MRZE TU DRZAVU ?
Ne znam sto se deres kao prvo, a kao drugo niko ovde ne prica o mrznji prema Jugoslaviji.
Probalo se nekoliko puta i jednostavno ta ideja ne radi.
Samo pacenici sline za Jugoslavijom, EU, bivsom devojkom, itd.
Na Vardaru i Triglavu zive neki drugi narodi i ostavimo im da uredjuju svoju kucu kako hoce.
Skinite im se s'qurca, kako njima tako i Srbima.

Где би нам био крај да је Драга могла да роди сина и да је овде владала друга масонска ложа.
Danas bi bili kao Francuska ili Engleska, sa milionima Afrikanaca i Azijata 😁

U necemu dobijes, u necemu izgubis.

ps Svaka vlast najbolje oslikava narod koji zivi u toj drzavi.

Дошо Хитлер и растурио Краљевину Југославију, потпуно је разбуцао , поделио је, формирао тзв."НДХ" итд.
Онда наишли партизани и напали поредак Краљевине Југославије, који већ није постојао.Ратовале будале против непостојећег поретка.
Онда дошли и четници, који су бранили поредак Краљевине Југославије, тако што су сарађивали са онима који су срушили и уништили Краљевину Југославију (Немци и Италијани).
Nisu oni saradjivali sa Nemcina i Italijanima iz nekih hirova, vec se radilo o opstanku srpskog naroda.

++

:hahaha:
Kako nisu?

Pa druga koču popovića i njegovu familiju nadaleko poznatu po ''aferi brašno'' niko nije ni prozivao ni osuđivao?
Jel mu oduzet neki mlin?Nije...neka vila?Nije...

Bogatstvo mu se posle II Sv,rata naglo uvećavalo a balerine su ga često uveseljavale...šta je još trebalo neko da ga brani?Od koga?

Moj deda je imao jednog konja i taj mu je 44-e ''rekviriran'',imao je tri praseta u oboru - dva su mu oduzeta,sanduk sa ''devojačkom spremom'' moje babe je takođe oduzet...

Deda je kao ''kulak'' sa tri hektara zemlje za svaki slučaj prebijen (kao i baba) pa je naredna 2 meseca lebdeo između života i smrti...

Tako su slično prošli i ostali ''kulaci'' u selu...ne verujem da je i njima padalo na pamet da idu da brane nekog industrijalca ili gazdu...a takvi su već bili postreljani....

Jel' ti stvarno ne znaš kako je izgledala okupacija Srbije 1944-e godine?

Ne veruješ valjda u ono što je pisalo u ''istorijskim čitankama'' ?
Odakle ne taj Koca?

Danas bi bili kao Francuska ili Engleska, sa milionima Afrikanaca i Azijata 😁

U necemu dobijes, u necemu izgubis.

ps Svaka vlast najbolje oslikava narod koji zivi u toj drzavi.
Tacno, ali i vlast oblikuje narod.
Neko od sirotinjskog Singapura napravi silu, a neko narodu pusti rijaliti 24/7 uz razna ubistva, qurve i ostale nebuloze.

Jugo okupacija traje od 1918
E yebiga, ako je Srbima bilo isto pod srpskim kraljem i Brozom...
Bez obzira jel bilo bolje ili gore, poenta je da je kralj prve Jugoslavije bio Srbin, a druge Hrvat.

Jugosloveni moraju da shvate da nema Jugoslavije bez Hrvatske. Hrvati su vecinski pucali na obe Jugoslavije, alergicni su na to ime i boli ih K sto Jugosloveni sline za Hrvatskim Jadranom. :mrgreen:

Samo srpski jugosloven moze biti toliki magarac. :lol:

Jbga sad, rijaliti se pustaju jer ima potraznje. Singapur kaznjava za bacanje papirica, a u Srbiji ....
Ima potraznje i za drogom, hocemo li je prodavati na pijaci sa sirom.

Singapur obrazuje svoj narod, a kazne su za magarce koji dodju sa strane a kod kuce gledaju rijaliti.
Svest o zivotnoj okolini kao i o narodu i drzavi dolazi iz glave.

Ima potraznje i za drogom, hocemo li je prodavati na pijaci sa sirom.

Singapur obrazuje svoj narod, a kazne su za magarce koji dodju sa strane a kod kuce gledaju rijaliti.
Svest o zivotnoj okolini kao i o narodu i drzavi dolazi iz glave.
Ja i ti posmatramo stvari iz razlicitih uglova, ti si za to da drzava vaspitava narod dok ja mislim da to treba ici obrnuto. Sve krece iz kuce i vremenom se prenosi na drustvo. Zivis u Kanadi kao i ja, pa ako pogledas oko sebe brZo ces shvatiti da sve sto Srbi ovde imaju (evo da kazem za Ontarijo) nisu izgradile ove nove (tipicno socijalisticke) vec one stare generacije (tipicno kapitalisticke).

Nije istina.
Regionalno etiketiranje i prozivanje delova srpskog naroda mi je uvek bilo idiotsko.
Mnogi veliki Srbi su bili Hercegovci, Crnogorci, Bosanci, Krajisnici, itd.
Da li je medju njima bilo kukolja, naravno da jeste, bas kao i medju Srbima iz Srbije.
Nemam vremena da sada nabrajam sve probisvete iz kruga dvojke i ostatka Srbije, a kao sto rekoh prozivati deo srpskog naroda zbog pojedinaca izroda je idiotski.

Nije istina.
Regionalno etiketiranje i prozivanje delova srpskog naroda mi je uvek bilo idiotsko.
Mnogi veliki Srbi su bili Hercegovci, Crnogorci, Bosanci, Krajisnici, itd.
Da li je medju njima bilo kukolja, naravno da jeste, bas kao i medju Srbima iz Srbije.
Nemam vremena da sada nabrajam sve probisvete iz kruga dvojke i ostatka Srbije, a kao sto rekoh prozivati deo srpskog naroda zbog pojedinaca izroda je idiotski.
Огромна већина Брозових партизана нису били комунисти, већ патриоте и борци за слободу. И када су улазили у Србију, то је за њих било ослобађање Србије, то су искрено мислили. Али, тако није мислио Броз, он је на првој седници ЦК у Београдау рекао члановима да се према Србији треба односити као према окупираној територији.

Чистке после "ослобођења" Србије нису вршили ти партизани, већ политички комесари.

И молим те, немој да у мој текст убацујеш непостојеће тезе, када и сам знаш да је Броз био јединствени манипулатор.

Огромна већина Брозових партизана нису били комунисти, већ патриоте и борци за слободу. И када су улазили у Србију, то је за њих било ослобађање Србије, то су искрено мислили. Али, тако није мислио Броз, он је на првој седници ЦК у Београдау рекао члановима да се према Србији треба односити као према окупираној територији.

Чистке после "ослобођења" Србије нису вршили ти партизани, већ политички комесари.

И молим те, немој да у мој текст убацујеш непостојеће тезе, када и сам знаш да је Броз био јединствени манипулатор.
Ja ne generalizujem ni druge narode, zasto bi delove srpskog naroda ? Pa zato i takav odgovor na ono tvoje pisanje.

Ja i ti posmatramo stvari iz razlicitih uglova, ti si za to da drzava vaspitava narod dok ja mislim da to treba ici obrnuto. Sve krece iz kuce i vremenom se prenosi na drustvo. Zivis u Kanadi kao i ja, pa ako pogledas oko sebe brZo ces shvatiti da sve sto Srbi ovde imaju (evo da kazem za Ontarijo) nisu izgradile ove nove (tipicno socijalisticke) vec one stare generacije (tipicno kapitalisticke).
Narod je drzava i drzava je narod - to je prvenstveno pitanje svesti.

Ne znam sto se deres kao prvo, a kao drugo niko ovde ne prica o mrznji prema Jugoslaviji.
Probalo se nekoliko puta i jednostavno ta ideja ne radi.
Samo pacenici sline za Jugoslavijom, EU, bivsom devojkom, itd.
Na Vardaru i Triglavu zive neki drugi narodi i ostavimo im da uredjuju svoju kucu kako hoce.
Skinite im se s'qurca, kako njima tako i Srbima.
tu i jest problem...........sto ti narodi zive kao i njihovi preci, opet kao konjusari germanskom narodu, sto svakako nije ni tada ni danas slobodna volja tih naroda.
I onda su varani utopijom o suzivotu u velikoj drzavnoj zajednici pod apsolutnom dominacijom germana, a tako je i danas.
NATO-propaganda radi punom parom i ubedjuje te narode da ja daleko bolje da rade i ginu za , americke (germanske) interese nego da slobodno zive u "odvratnoj i bednoj Jugoslaviji".................ALI, IZGLEDA DA NWO - u NIJE PROBLEM JUGOSLAVIJA VEC JUGOSLOVENSKI KOMUNISTICKI MODEL KOJI SE POKAZAO DALEKO USPESNIJIM OD OVOG DANASNJEG KAPITALISTICKOG SISTEMA KAMENOG DOBA................U KOJEM 23 MILIONA GRADJANA ZIVI U BEDI I SIROMASTVU A 23 HILJADE , KAO "IZVODJACI RADOVA" ZA ZAPADNE INTERESE, U SVILI U KADIFI.

Normalno je da ce ovih 23 miliona biti protiv ovakvog sistema a da ce se pozivati na kako-tako bogatije vreme jugoslovenskog socijalizma.
Ali, ovih 23 hiljade imaju medije, obavezujuce evropske i svetske zakone (napisane u kapitalistickoj kuhinji) , imaju NATO, CIA............i sto je najopasnije po srpski narod i buducnost nase zemlje, imaju 20-tak procenata "gradjana" Srbije koji po prirodi svog crnogorskog mentaliteta i porekla, lako padaju pod "uticaj" dolara i raznih oblika korupcije...........................
Zasto bi neki hrvat, makedonac, srbin, albanac..........koji niti ima posao, niti minimalne prihode, nikakvu zastitu od drzave, nema buducnosti............ZASTO BI TAKAV VOLEO OVU KAPITALISTICKU NAKARADU OD SISTEMA A MRZEO SISTEM U KOJEM JE PROSECAN GRADJANIN ZIVEO BAR 5 PUTA BOLJE NEGO DANAS.......................I TO 40 GODINA KASNIJE..................umesto da poboljsavamo standard , da smo bogatiji, da imamo bolje plate , bolju zaposlenost U ODNOSU NA SOCIJALIZAM, MI SMO , POSLE 30 GODINA KAPITALIZMA POSTALI BEDNIJI I SIROMASNIJI NEGO I 1946...........KADA SMO TEK POCELI GRADITI SOCIJALIZAM.

gosn. Cons, nemas ama bas nikakav argument da favoriziras ovaj danasnji kapitalisticki sistem u odnosu na jugoslovenski socijalizam.
osim, ako ne pripadas onima 23 hiljade "izvodjaca radova".

Nisu oni saradjivali sa Nemcina i Italijanima iz nekih hirova, vec se radilo o opstanku srpskog naroda.
Meni je fascinantno kako su svi narodi Jugoslavije, da i Srbi, otresli monarhiju ko slinu o pod čim su dobili priliku.
Danas samo gubitnici čeznu za debilom sa krunom na čelu države.
Nisu Englezi , Danci, Šveđani i dr. bogati i uređeni jer su monarhije nego upravo jer su skresali njihovu moći ostavili ih kao fikus u državi.
Da čitate napisano u međuratnom razdoblju o stanju u kraljevini Jugoslaviji bilo bi vam jasno zašto je to moralo propasti i da celo vreme plesala na rubu građanskog rata, ogledalo rata devedesetih, Srbi protiv apsolutno svih drugih.

Nije niko okupirao Beograd , Beograd je uvek bio relativno kosmopolitska sredina i regionalna prestonica na neki nacin, mislim recimo u Juznoj Americi niko se ne buni zasto recimo Rio de Zeneiro ili Sao Paulo imaju veci uticaj od recimo La Paza , Asunsiona ili Lime ili zasto na krajnjem istoku Evrope Moskva ima mnogo veci uticaj i dosta etnicki i u svakom smislu sarenolikije stanovnistvo od recimo Kijeva, Minska ili Tbilisija.

Meni je fascinantno kako su svi narodi Jugoslavije, da i Srbi, otresli monarhiju ko slinu o pod čim su dobili priliku.
Nisu Englezi , Danci, Šveđani i dr. bogati i uređeni jer su monarhije nego upravo jer su skresali njihovu moći ostavili ih kao fikus u državi.
Da čitate napisano u međuratnom razdoblju o stanju u kraljevini Jugoslaviji bilo bi vam jasno zašto je to moralo propasti i da celo vreme plesala na rubu građanskog rata, ogledalo rata devedesetih, Srbi protiv apsolutno svih drugih.

Englezi su relativno bogata zemlja zato sto su vekovima pljackali i eksploatisali ceo svet i sve dovlacili na to maleno ostrvce , Danci i Svedjani su se mnogo ranije odrekli ekspanzionisticke politike i bogato su drustvo jer imaju dosta prirodnih bogatstava , relativno su male drzave (barem po populaciji) i malo izolovane gore na severu pa prakticno nisu imale nikakve ratove vec 150-200 godina pa imali su neki kontinuitet u razvitku , takodje i ta protestantska radna etika im malo pomaze , znaci razlozi su brojni ali nijedan od razloga nije zato sto su monarhija, iako su su monarhija samo formalno i po nacinu funkcionisanja i uredjenju se ne razlikuju od klasicnog republickog uredjenja.

Englezi su relativno bogata zemlja zato sto su vekovima pljackali i eksploatisali ceo svet i sve dovlacili na to maleno ostrvce , Danci i Svedjani su se mnogo ranije odrekli ekspanzionisticke politike i bogato su drustvo jer imaju dosta prirodnih bogatstava , relativno su male drzave (barem po populaciji) i malo izolovane gore na severu pa prakticno nisu imale nikakve ratove vec 150-200 godina pa imali su neki kontinuitet u razvitku , takodje i ta protestantska radna etika im malo pomaze , znaci razlozi su brojni ali nijedan od razloga nije zato sto su monarhija, iako su su monarhija samo formalno i po nacinu funkcionisanja i uredjenju se ne razlikuju od klasicnog republickog uredjenja.
Little Britain je danas nula

tu i jest problem...........sto ti narodi zive kao i njihovi preci, opet kao konjusari germanskom narodu, sto svakako nije ni tada ni danas slobodna volja tih naroda.
I onda su varani utopijom o suzivotu u velikoj drzavnoj zajednici pod apsolutnom dominacijom germana, a tako je i danas.
NATO-propaganda radi punom parom i ubedjuje te narode da ja daleko bolje da rade i ginu za , americke (germanske) interese nego da slobodno zive u "odvratnoj i bednoj Jugoslaviji".................ALI, IZGLEDA DA NWO - u NIJE PROBLEM JUGOSLAVIJA VEC JUGOSLOVENSKI KOMUNISTICKI MODEL KOJI SE POKAZAO DALEKO USPESNIJIM OD OVOG DANASNJEG KAPITALISTICKOG SISTEMA KAMENOG DOBA................U KOJEM 23 MILIONA GRADJANA ZIVI U BEDI I SIROMASTVU A 23 HILJADE , KAO "IZVODJACI RADOVA" ZA ZAPADNE INTERESE, U SVILI U KADIFI.

Normalno je da ce ovih 23 miliona biti protiv ovakvog sistema a da ce se pozivati na kako-tako bogatije vreme jugoslovenskog socijalizma.
Ali, ovih 23 hiljade imaju medije, obavezujuce evropske i svetske zakone (napisane u kapitalistickoj kuhinji) , imaju NATO, CIA............i sto je najopasnije po srpski narod i buducnost nase zemlje, imaju 20-tak procenata "gradjana" Srbije koji po prirodi svog crnogorskog mentaliteta i porekla, lako padaju pod "uticaj" dolara i raznih oblika korupcije...........................
Zasto bi neki hrvat, makedonac, srbin, albanac..........koji niti ima posao, niti minimalne prihode, nikakvu zastitu od drzave, nema buducnosti............ZASTO BI TAKAV VOLEO OVU KAPITALISTICKU NAKARADU OD SISTEMA A MRZEO SISTEM U KOJEM JE PROSECAN GRADJANIN ZIVEO BAR 5 PUTA BOLJE NEGO DANAS.......................I TO 40 GODINA KASNIJE..................umesto da poboljsavamo standard , da smo bogatiji, da imamo bolje plate , bolju zaposlenost U ODNOSU NA SOCIJALIZAM, MI SMO , POSLE 30 GODINA KAPITALIZMA POSTALI BEDNIJI I SIROMASNIJI NEGO I 1946...........KADA SMO TEK POCELI GRADITI SOCIJALIZAM.

gosn. Cons, nemas ama bas nikakav argument da favoriziras ovaj danasnji kapitalisticki sistem u odnosu na jugoslovenski socijalizam.
osim, ako ne pripadas onima 23 hiljade "izvodjaca radova".

Na jednom drugom mestu napisao sam sledece, a to moze biti odgovor i na ovu tvoju besedu...

“Jugosloveni moraju da shvate da nema Jugoslavije bez Hrvatske. Hrvati su vecinski pucali na obe Jugoslavije, alergicni su na to ime i boli ih K sto Jugosloveni sline za Hrvatskim Jadranom.”

Prema tome, ako jugosloveni hoce Jugoslaviju, za to bi trebali da lobiraju u Zagrebu i medju Hrvatima, a ne Beogradu.

Na jednom drugom mestu napisao sam sledece, a to moze biti odgovor i na ovu tvoju besedu...

“Jugosloveni moraju da shvate da nema Jugoslavije bez Hrvatske. Hrvati su vecinski pucali na obe Jugoslavije, alergicni su na to ime i boli ih K sto Jugosloveni sline za Hrvatskim Jadranom.”

Prema tome, ako jugosloveni hoce Jugoslaviju, za to bi trebali da lobiraju u Zagrebu i medju Hrvatima, a ne Beogradu.

a ja sve mislio da su hrvati 1918 jedva cekali da se oslobode austro-madjarskih gazda.
A i kada se to desilo, mislis li da je hrvatima sa jugoslovenskim narodima bilo losije nego pod austrougarskom ?

sto se tice jadranskog mora, to more je i dalje nase (jugoslovensko)..........cim ja mogu na svoj jezik da narucim kalamare i vino to je moje more.

uopste se ne osecam "strancem" niti me tamo iko gleda ko stranca..................za razliku od Bresnice -Kragujevac gde nije preporucljivo ulaziti u kafane a ne govoriti crnogorskim dijalektom.

Za razliku od propagande koja se servira, vecina naroda je bila na strani monarhije dok je saveznici nisu pustili niz vodu zarad sovjeta tj njihove podrske za rusenje hitlera.

a ja sve mislio da su hrvati 1918 jedva cekali da se oslobode austro-madjarskih gazda.
A i kada se to desilo, mislis li da je hrvatima sa jugoslovenskim narodima bilo losije nego pod austrougarskom ?

sto se tice jadranskog mora, to more je i dalje nase (jugoslovensko)..........cim ja mogu na svoj jezik da narucim kalamare i vino to je moje more.
uopste se ne osecam "strancem" niti me tamo iko gleda ko stranca..................za razliku od Bresnice -Kragujevac gde nije preporucljivo ulaziti u kafane a ne govoriti crnogorskim dijalektom.
Obuci YU dres sledeci put kad budes narucivao kalamare, pa javi ;)

Kada ce se Srbija osloboditi Jugo okupacije koja traje od ‘45...
Pa oslobodila se, u tome i jeste fora.
Konacno je svim SFRJ narodima dozvoljeno landrati muda na vjetru.
Svi oni sad u glas klicu - oslobodili smo se Jugoslavije!

Ovo sto danas gledamo nije posljedica ostanka u Jugo-okupaciji, vec naprotiv, zivimo u doba nepostojanja Jugo-okupacije.

Back