Kako je Isus vaskrsao? u telu ili u duhu?

recimo da je vaskrsao u telu...pećina bila zatvorena a kad su je otvorili ona prazna...gde je bio Isus sa telom? nije mogao sa telom kroz zid pećine....uz to vaskrsenje u telu je u suštini klinička smrt...znači ništa naročito.....

recimo da je vaskrsao u duhu...šta se desilo sa telom? dezintegrisalo se u sekundi? ako je vaskrsao u duhu kako je onda neverni Toma opipao rupe od klinova i kako je Isus jeo sa apostolima?

izgleda mi da nisu pazljivo konstruisali priču pisci jevanđelja

Vaskrsava svako jutro:

...

recimo da je vaskrsao u telu...pećina bila zatvorena a kad su je otvorili ona prazna...gde je bio Isus sa telom? nije mogao sa telom kroz zid pećine....uz to vaskrsenje u telu je u suštini klinička smrt...znači ništa naročito.....

recimo da je vaskrsao u duhu...šta se desilo sa telom? dezintegrisalo se u sekundi? ako je vaskrsao u duhu kako je onda neverni Toma opipao rupe od klinova i kako je Isus jeo sa apostolima?

izgleda mi da nisu pazljivo konstruisali priču pisci jevanđelja
ISUS JE VASKRSAO NA NEBO KAO DUHOVNO STVORENJE.

:cross:
Zašto onda apostolima kaže da Ga dotaknu? Upravno zato da se uvjere da je On tjelesno vaskrsao a ne kao duh. Nije vaskrsenje ako se javi mrtav čovjek u vidu duha. To se dešavalo ranlije pa ne kažemo za te ljude da su vaskrsli.
ti ne znas da je Isus vaskrsao n a nebo?
a sta znas ispravno iz Biblije
nista
Isus je Bozji Sin bio je na nebu kod Boga i vaskrsao je na nebo.

šetkao se nekako okolo, posle je toma sumnjao a isus mu dao da opipa rane... onda kad je bilo vaznesenje više se nije šetao nego nego se translirao u raj tj vazneo

vaznesenje to je ono kad su litije u bg, to je četvrtkom, neki dan posle uskrsa (neki određeni broj dana)

e sad valjda je sve to u bibliji... npr vaznesenje bogorodice mislim da nije u bible nek me neko ispravi

Back