Kako je Isus rodjen bez greha a majka mu je imala gresni DNK?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pravedan

Iskusan
Poruka
5.686
Pretpostavljam da svi znamo da je prema Bibliji svaki covek rodjen gresan.

Shodno tome, Isusova mama Marija je takodje rodjena gresna iz prostog razloga jer se u svakom coveku nalazi greh od praoca Adama. Taj "prvi greh" je u svakom coveku.

Dakle u Marijinom DNK je morao biti taj greh.

Svaki covek dobija dnk od oca i od majke. Mislim da je pola pola, mada neki misle da vise dobijamo od Oca.

Uzmimo u obzir da je Isusov otac bio Bog (Sveti Duh je oplodio nevinu Mariju).

Znaci da je Isus dobio coveciji DNK od svoje majke i Boziji od svoga oca.

P.S. Molio bih moderatore da promene temu u "Kako je Isus rodjen bez greha a majka mu je imala gresni DNK?" Hvala.

Shodno tome, Isusova mama Marija je takodje rodjena gresna iz prostog razloga jer se u svakom coveku nalazi greh od praoca Adama. Taj "prvi greh" je u svakom coveku.

Svaki covek dobija dnk od oca i od majke. Mislim da je pola pola, mada neki misle da vise dobijamo od Oca.

P.S. Molio bih moderatore da promene temu u "Kako je Isus rodjen bez greha a majka mu je imala gresni DNK?" Hvala.

Prvo procitaj izvestaj iz Biblije pa ces znati. :)

Isus nije imao Majku vec ga je Bog direktno stvorio i zato je Isus savrsen.

Dok tako bukvalno tumacis nista.

Bog je savrsen i moze da stvara savrsena bica.

Poslednja izmena:

Znaci hoces da kazes da je Bog zapravo samo iskoristio Marijinu utrobu da bi Isus bio rodjen, a da pritom ona Isusu nije prenela coveciji gen? :think: Veoma veoma diskutabilno...

Screen Shot 2018-10-09 at 7.49.43 PM.png

Posto tvoji JS uce da je Isus imao majku mogla bi ipak malo da proveris svoje gradivo. Nema me 5 godina ovde a vi decice moje skrenoste sa puta. :)

Posto je Marija bila potomak od Davida to znaci da je ona iz Davidove loze. Dakle, ako je tvoja tvrdnja tacna (a nije) to znaci da Isus nije bio iz Davidove loze?!

Ako je Isus pak potomak Davida ili ono kako mnogi kazu "sin Davidov" to znaci da je Mesija, jer je prorocanstvo o Mesiji znacilo da Mesija mora da bude Davidov potomak.

Dakle, nisi u pravu. Po tebi Isus nije dobio Marijin DNK vec samo Boziji. Ako je samo Boziji onda nije coveciji pa ni Davidov. Ako nije coveciji i ako nije Davidov onda on ne moze nikako da bude Mesija.

Ne ocekujem da ces se sloziti sa mnom, ali cu zato ja reci da ti nisi u pravu.

E sad ono najbitnije pitanje: Kako je Isus rodjen bez greha a majka mu je imala gresni DNK?

Poslednja izmena:
Znaci hoces da kazes da je Bog zapravo samo iskoristio Marijinu utrobu da bi Isus bio rodjen, a da pritom ona Isusu nije prenela coveciji gen? :think: Veoma veoma diskutabilno...

Da tako je i sto je to diskutabilno?
To je jedino logicno objasnjenje.
Marija je samo iskoriscena da rodi Bozje dete.
Zato je Isus Bozji Sin.
Jer ga je Bog direktno stvorio.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 512769

Posto tvoji JS uce da je Isus imao majku mogla bi ipak malo da proveris svoje gradivo. Nema me 5 godina ovde a vi decice moje skrenoste sa puta. :)

Posto je Marija bila potomak od Davida to znaci da je ona iz Davidove loze. Dakle, ako je tvoja tvrdnja tacna (a nije) to znaci da Isus nije bio iz Davidove loze?!

Ako je Isus pak potomak Davida ili ono kako mnogi kazu "sin Davidov" to znaci da je Mesija, jer je prorocanstvo o Mesiji znacilo da Mesija mora da bude Davidov potomak.

Dakle, nisi u pravu. Po tebi Isus nije dobio Marijin DNK vec samo Boziji. Ako je samo Boziji onda nije coveciji pa ni Davidov. Ako nije coveciji i ako nije Davidov onda on ne moze nikako da bude Mesija.

Ne ocekujem da ces se sloziti sa mnom, ali cu zato ja reci da ti nisi u pravu.

E sad ono najbitnije pitanje: Kako je Isus rodjen bez greha a majka mu je imala gresni DNK?

Ne nego si ti pogresno razumeo napisano.
Naravno da mu je Marija bila majka jer ga je rodila.
A Ako nisi znao Isus je Bozji Sin on je postojao pre nego sto je Bog sve stvorio. jer je prvo stvorio Isusa na nebu.
Isus je stvoren kao duhovno bice, Bozji Sin.
A posle je samo prenet u utrobu Marije da bi bio rodjen na Zemlji.
Jer je to bilo potrebno da bi Bog izvrsio svoju nameru.

ko je rekao da nije iz Davidove loze?

Roditelji ljudski su mu iz te loze.

A stvorio ga je Bog.

Mesas pojmove rodjen i stvoren.

Isus je prvo stvoren kao Bozji Sin, na nebu, kao duhovno bice.
a posle je rodjen kao covek, sa namerom...

U redu, ti tvrdis da Isus nije geneticki bio povezan sa Marijom, njegovom majkom. Tvoje pravo.

TI onda ne razumes sta znaci biti iz "Davidove loze". To je geneticka povezanost, krvna a ne kako ti kazes "roditelji ljudski su mu iz te loze".

Prorocanstva o Mesiji jasno govore da ce Mesija biti iz te loze, a ne samo njegovi roditelji.

Poslednja izmena:
Zato je Isus Bozji Sin.

- - - - - - - - - -

A Ako nisi znao Isus je Bozji Sin on je postojao pre nego sto je Bog sve stvorio. jer je prvo stvorio Isusa na nebu.

Znam ja vec napamet JS teologiju, sledbenici JS konstanto zele da skrecu sa teme o Isusu koji nije Bog vec Boziji sin, itd... ali to nije sustina. Sustina je da ti tvrdis da Isus i Marija nisu bili genetski povezani. Zbog toga se drzi teme.

Poslednja izmena:
U redu, ti tvrdis da Isus nije geneticki bio povezan sa Marijom, njegovom majkom. Tvoje pravo.

TI onda ne razumes sta znaci biti iz "Davidove loze". To je geneticka povezanost, krvna a ne kako ti kazes "roditelji ljudski su mu iz te loze".

Prorocanstva o Mesiji jasno govore da ce Mesija biti iz te loze, a ne samo njegovi roditelji.

Ako ga je marija rodila onda jeste iz te loze dakle to je to.

Само једно питање па наставите, како знаш да је Исус рођен ослобођен првобитног греха? Исус није починио грех током живота, зачеће је безгрешно, али где пише да је рођен безгрешан?

Svako ko je citao neku svetu knjigu zna da se covek rodi bez greha pa cak i mi.

Svako ko je citao neku svetu knjigu zna da se covek rodi bez greha pa cak i mi.

Netacno. Covek se, hriscani svi veruju, radja sa - naslednim grehom.... Koji potice u prvom talasu od izgona Adam iz Raja,
potom u drugom od ubistva Avelja od strane njegovog brata Kaina, u trecem kulminira Velikim Potopom. Ako si hriscanin,
veruj da si se rodio gresan,jer to je praroditeljski greh, ne gordi se uzalud...Ako nisi hriscanin, a i dalje mislis da si savrsen,
jos gore,ali nije uzalud...A praroditeljski greh je kljuc ove teme. Isus se spustio na zemlju preko majcine utrobe da bi ljude
spasio od njega... I upravo to je govorio ljudima kad ih je blagosiljao istinom i ljubavlju: "Idi, i ne gresi vise" (greh je oprosten).
On je dosao sa nadom da ce covek to shvatiti i razumeti. I tako i bi...

Dobro pitanje.
Retko ko misli o ovome.
Ne bih ocekivao dobro pitanje gledano iz dosadasnjeg iskustva.
Ali svako ima pravo da se pozitivno promeni.
Ne kazem da cu dati iscrpni odgovor jer o ovom pitanju moze knjiga da se pise.
Ali samo ukratko.

Posledica greha je smrt.
Po bibliji.
Tacnije: krsenje Bozjeg zakoba 10 zapovesti je greh.
To je definicija greha.
Isus je imao ljudsku oslabljenu smrtnu prirodu.
Oslanjajuci se sa tom prirodom na boga, ona postaje jaka.

Isus je imao smrtnu oslabljenu ljudsku prirodu, ne gresnu.

Gresna pocinje od tog trenutka kada sam ucinis greh.

Ali po bibliji Isus nije uciniio greh i nije aktivirao gresnu prirodu u sebi.
Inace ne bi mogao da nas spasi da jeste.
Biblija kaze da nece sin odgovarati za ocev greh ili otac za sinovljev.

Spajanjem Bozanskog i ljudskog, svakome je moguce da ne pocne sa krsenjem Bozjeg zakona.
Cim se jednon pocne, gresna priroda je aktivirana..
Samo uz spajanje sa bozanakim, coveku je moguce da ne dodje do tog aktiviranja .
Potpunim oslanjanjem na bozansku silu kao Isus.

Ocigledno postoji samo jos jedan covek koji nije aktivirao greh u sebi pocinivsi licni greh.
Enoh.
Sedmi covek od Adama.

Poslednja izmena:

Bog je "savršen" :hahaha::zcepanje::rotf: Da je svršen ne bi ondak kazao: "Kajem se što sam stvorio ljude jer je njihova misao zla od malena." Pa drugi put: "Kajem se što sam Saula postavio za cara nad Izrailjem." Mlogo se kaje tvoj "savršeni" Bog. Da je savršen ne bi pravio tolike ne savršene stvari. Onaj koji zna đe će da padne taj sedne a budala kada naiđe na provaliju učini odlučujuć korak napred. Čovečanstvo danas je rezultat tvojega "savršenog" Boga.

Greh se meri po duhu a ne po DNK. Doduše greh je relativna stvar i zavisi od ugla gledanja. Lično mislim da si ti isto tako savršen i bezgrešan ko i Hristos ako gledam sa tvoje perspektive ili moje, a ako gledam iz Božije ondak nisi jer nemaš dovoljno "kriv opanak" kakav Bog voli. Sam ti Bog kazuje:" Ovo je sin moj, koji je po "MOJOJ" volji." Znači "grešan" si ako nijesi po božijoj volji. Otuda je greh relativana stvari i potpuno nebitna jer u suštini ne postoji. Postoji samo volja jačega i njegovi interesi. Greh je izmišljen da bi se nepoželjni eliminisali iz konkurencije......

Zato je Isus Bozji Sin.

- - - - - - - - - -

Sto svemoguci Bog nije ucinio puf onda? Cemu trudnoca?
Meni deluje da rezonujes onako, a drugi mogu drugacije, treci trece, a Isus imao pravog oca i majku;p

- - - - - - - - - -

Netacno. Covek se, hriscani svi veruju, radja sa - naslednim grehom.... Koji potice u prvom talasu od izgona Adam iz Raja,
potom u drugom od ubistva Avelja od strane njegovog brata Kaina, u trecem kulminira Velikim Potopom. Ako si hriscanin,
veruj da si se rodio gresan,jer to je praroditeljski greh, ne gordi se uzalud...Ako nisi hriscanin, a i dalje mislis da si savrsen,
jos gore,ali nije uzalud...A praroditeljski greh je kljuc ove teme. Isus se spustio na zemlju preko majcine utrobe da bi ljude
spasio od njega... I upravo to je govorio ljudima kad ih je blagosiljao istinom i ljubavlju: "Idi, i ne gresi vise" (greh je oprosten).
On je dosao sa nadom da ce covek to shvatiti i razumeti. I tako i bi...

Nista od toga. Evolucija potire bilo kakav praroditeljski greh.

Само једно питање па наставите, како знаш да је Исус рођен ослобођен првобитног греха? Исус није починио грех током живота, зачеће је безгрешно, али где пише да је рођен безгрешан?

Naravno da je rodjen bezgresan.Za razliku od ljudi ,koje je dosao da spase, on nije pao na zemlju grehom ,nego je dosao kao savrsen; RODJEN od Boga A NE STVOREN ,da ispuni svoju misiju.

Svi smo mi Hristovi, rodjeni kroz Hrista.

Poslednja izmena:

osnova hrišćanske religije,bilo katolička ili pravoslavna ili pak sekte koje su proizišle iz tih religija, ima doktrinu da je žena grešna u startu, samom odredniccom pola..tek kasnije su glorifikovali neke svetice

- - - - - - - - - -

Zato žene ne vole savršene muškarce. Nemaju ni kučeta ni mačeta. Spavaju u pocepanom vešu. Rade najgore poslove, a stalno mantraju o nekoj pravdi.

o čemu ti piše na ovoj temi? boless :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back