Kako je Ekvador uspeo da reši potpuno isti problem koji mi imamo...

Pogledajte kako je država Ekvador uspela da reši problem velikih dugova, čija je posledica konstantno zaduživanje kod IMF-a i neracionalno trošenje sredstava.

Ja se nadam da ćemo i mi u bliskoj budućnosti ovako da postupimo. Trebaju nam 'samo' pravi ljudi, velika politička volja i pre svega volja građana, čitaj - mission impossible. :mrgreen: Nama je važnije da se delimo na delije i grobare, demokrate i naprednjake, Srbe i anti-Srbe,patriote i ustaše, rusofile i eutalibane... a najvažnije je šta rade i šta o nama misle Hrvati. Kao da su oni neki bitan faktor. I naravno pljuvanje na susedne države. Bez toga se ne može. Nećemo se složiti, pa da nam život zavisi od toga.

Neka nam je sa srećom.

Za vojnu industiju ne znam, ali poljoprivreda i prirodna bogatstva, u smislu turizna i lečenja, su resori u koje treba ulagati. Oni su jedina sigurna budućnost prosto zato što ih imamo...s razlogom su nam data.Čime god da se ljudi u ovoj zemlji bave, moraju jesti.
Odgledala sam klip, dobar je...samo što reče zxy fali nam lider i ekipa koja može da uradi slično kao ekipa u Ekvadoru

LJILJA MMM;bt204410:
Za vojnu industiju ne znam, ali poljoprivreda i prirodna bogatstva, u smislu turizna i lečenja, su resori u koje treba ulagati. Oni su jedina sigurna budućnost prosto zato što ih imamo...s razlogom su nam data.Čime god da se ljudi u ovoj zemlji bave, moraju jesti.
Odgledala sam klip, dobar je...samo što reče zxy fali nam lider i ekipa koja može da uradi slično kao ekipa u Ekvadoru
Nemaš ljude bre
jesi li videla koliko je stara Srbija
a tek po selima omladina
i ne zna kako se šta radi
niti može niti hoće niti se isplati ...za sada
I odakle pare za ulaganje i subvencije
trebalo bi prepoloviti birokratiju
al ko će to kad treba praviti koalicije
i uhlebiti sve kadrove i rodjake
ma ...nema šanse :(

zxy;bt204414:
Nemaš ljude bre
a tek po selima omladina

Z ne žesti se bre :lol: Ljudi su tu....zemlja je tu. U mom kraju ima mnogo omladine. Ako bi imali cilj, jasno definisan, pomoć države, garanciju države za proizvedeno, grejs periode, banke koje ne deru, poljoprivredne savetnike...moravske njive ne bi bile zaparložene, u to sam sigurna.
Što se tiče birokratije, njeno smanjivanje i povećanje efikasnosti putem pojednostavljenja i kompjuterizacije sistema je jedan od uslova da državna kasa smanji troškove bez obzira o kojoj grani privrede se radi.
Naravno da je ovaj put dalek kad se ne ulaže novac a najdalji je kad o tome nema ko da misli i preduzme nešto. To je naša boljka.

LJILJA MMM;bt204420:
Z ne žesti se bre :lol: Ljudi su tu....zemlja je tu. U mom kraju ima mnogo omladine. Ako bi imali cilj, jasno definisan, pomoć države, garanciju države za proizvedeno, grejs periode, banke koje ne deru, poljoprivredne savetnike...moravske njive ne bi bile zaparložene, u to sam sigurna.
Što se tiče birokratije, njeno smanjivanje i povećanje efikasnosti putem pojednostavljenja i kompjuterizacije sistema je jedan od uslova da državna kasa smanji troškove bez obzira o kojoj grani privrede se radi.
Naravno da je ovaj put dalek kad se ne ulaže novac a najdalji je kad o tome nema ko da misli i preduzme nešto. To je naša boljka.
Ma ..sva sreća da nisu tu
nego su tamo otišli
pa nam odande šalju pare
inače bi mi videli
kakvi bi bilansi bili;):D

LJILJA MMM;bt204410:

Pa eto vidiš da su i u Ekvadoru smenjivali par puta pre nego što je došao pravi čovek na vlast. :)

zxy;bt204414:
Nemaš ljude bre
a tek po selima omladina

Živim na selu u Vojvodini. Uvek postoji neko ko zna i hoće da radi. Nekada su recimo postojale poljoprivredne zadruge. Konkretno ovde kod mene, ako neko nije znao ili želeo da radi zemlju, zadruga je preuzela i radila. Naravno na kraju godine, pojedinac bi dobio procenat od zarade.

Back