- Poruka
- 39.054
pozdravi baku...prike
obesmisljavas raspravu lupetanjem, arogancijom i pokazanim nemanjem pojma
ja tju odem da odnesem baki lehove ako se ne popavis
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
pozdravi baku...prike
obesmisljavas raspravu lupetanjem, arogancijom i pokazanim nemanjem pojma
ja tju odem da odnesem baki lehove ako se ne popavis
Pitao sam te KOLIKA je vrednost zlatnih rezervi Srbije koje navodis kao nekakav faktor koji nam daje neku *moc*ekon. suverenosti? Nacices to za 20 sekundi i onda napisi da li i dalje mislis da je istina to sto si prethodno napisao?Kada bilo koji lanac, makar i srpski skine cene proizvoda, sta rade ostali nezavisni evropski lanci? Sede i vrte prste?
Kada bih raspravljao sa svim trolovima koji se placaju po medijima bio bih bar naglup, ali ne raspravljam.Pitao sam te KOLIKA je vrednost zlatnih rezervi Srbije koje navodis kao nekakav faktor koji nam daje neku *moc*ekon. suverenosti? Nacices to za 20 sekundi i onda napisi da li i dalje mislis da je istina to sto si prethodno napisao?
A onda mozemo da nastavimo i o *skidanju cena proizvoda* tj. KOLIKO tih 20-ak *ponizenih* proizvoda u srpskim ducanima realno moze da utice na inflaciju u Srbiji (tj. KOLIKO ce to popraviti zivotni standard stanovnika Srbije). Ja volim preciznost a ne manipulativno propagandnu galamu i dreku
Zasto sam trol? Zato sto te pedagoski navodim da shvatis koliko si gluposti naveo u tako malo recenica?Kada bih raspravljao sa svim trolovima koji se placaju po medijima bio bih bar naglup, ali ne raspravljam.
Ko napada TEBE? Sta si ti da bi te bilo ko napadao? Halucinator koji pise da Srbija ima suverenost da se odupre poveriocima jer je *mocna* u zlatnim rezervama???Da nisi trol ne bi napadao mene nego bi izneo argumente, trol razvodnjava pricu napadom na onoga ko pise..
Али на овај начин све фирме које послују са иностранством имају губитке и мање зараде јер не могу да дижу цену у еврима.Zbog predvidljivosti poslovanja u Srbiji i zbog sprečavanje izazivanja panike kod građana.
Cene su već podignute jer su nafta i gas akočile i u evrima i u dolarima.Али на овај начин све фирме које послују са иностранством имају губитке и мање зараде јер не могу да дижу цену у еврима.
Како на западу нису толико скочиле?Cene su već podignute jer su nafta i gas akočile i u evrima i u dolarima.
Sredoje, drži se ti pluga, rala i volova, odlično ti stoji taj tvoj novi outit.
https://www.google.com/amp/s/www.slobodnaevropa.org/amp/nemacka-rekordna-inflacija/32207657.htmlКако на западу нису толико скочиле?
Odakle znam, možda su u zakonodavstvima tih zemalja marže organičene i (ili) konkurencija veća? U prodavnici u kojoj ja kupujem gazda ,,šiba" trgovačku maržu 30%, to sigurno znam.Онда ми објасни зашто Хрватски, Грчки, Румунски, Лидл имају повољније цене истих производа од нашег?
Skok evra u dinarima odmah prati i skok cena u svim sferama ekonomije u Srbiji. Efekat panike kod proizvođača. Zato je i najbolje kada je kurs stabilan zbog predvidljivosti poslovanja.НИје брате него јер ми фурамо чврст курс и цене скачу у еврима код нас.
Da ista znas o ekonomiji znao bi da je upravo prisutnost (npr. zbog stampanja) vece kolicine novca (koji nije pokriven isto tolikim povecanjem kolicine robe) upravo uzrok inflacije. Tako da bi u Nemackoj inflacija morala da bude veca nego u Srbiji... sto nije slucaj.Nemačka je na primer mnogo privredno jača (i bogatija od Srbije), a i evri se štampaju najvećim delom tamo koliko mi se čini,
Jestw, ali kad je valuta nacionalna a ne u ternacionalna valuta. Po tvojoj logici cene u Americi treba da divljaju, ali se to ne dešava jer je dolar ujedno i nezvanična svetska valuta.Da ista znas o ekonomiji znao bi da je upravo prisutnost (npr. zbog stampanja) vece kolicine novca (koji nije pokriven isto tolikim povecanjem kolicine robe) upravo uzrok inflacije
jel? Dizel u Nemackoj 1.76€,u Srbiji preko 200RSD.Imamo skuplje gorivo ali jeftiniji parizerCene su skočile zbog porasta cena energenata (nafta i gas).
Akcize su visoke u Srbiji.jel? Dizel u Nemackoj 1.76€,u Srbiji preko 200RSD.Imamo skuplje gorivo ali jeftiniji parizer
sta su akcize i cemu sluze,znas li?Akcize su visoke u Srbiji.