Pa znaš li koliko je Srbija treba da proda deviznih rezervi i zlata da bi cene ostale iste u dinarima? Ne znam ni ja koliko tačno ali sigurno mnogo, i opet ne bi bilo dovoljno da spreči rast cena u dinarima.А курс није пратио тај пораст
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Pa znaš li koliko je Srbija treba da proda deviznih rezervi i zlata da bi cene ostale iste u dinarima? Ne znam ni ja koliko tačno ali sigurno mnogo, i opet ne bi bilo dovoljno da spreči rast cena u dinarima.А курс није пратио тај пораст
A, da li i euro pada u odnosu naU odnosu na evro prevashodno.
1. Vrednost zlata ?
2. Nekretnina (zemlje, stanova, kuća) ?
3, Satnicu ljudskog rada ?
ili na druge valute ?
Znači nije stabilan?Pa znaš li koliko je Srbija treba da proda deviznih rezervi i zlata da bi cene ostale iste u dinarima? Ne znam ni ja koliko tačno ali sigurno mnogo, i opet ne bi bilo dovoljno da spreči rast cena u dinarima.
Naravno da da, pa svake godine je sve skuplje, ništa nije jeftinije. Imamo samo inflaciju ali ne i deflaciju (smanjenje cena).A, da li i euro pada u odnosu na sve prethodno navedeno
Онда се поставља питање зашто се чува курс.Pa znaš li koliko je Srbija treba da proda deviznih rezervi i zlata da bi cene ostale iste u dinarima? Ne znam ni ja koliko tačno ali sigurno mnogo, i opet ne bi bilo dovoljno da spreči rast cena u dinarima.
...Naravno da da, pa svake godine je sve skuplje, ništa nije jeftinije. Imamo samo inflaciju ali ne i deflaciju (smanjenje cena).
Нисам ти толики економски маг да могу да знам циљеве и механизме Европске централне банке, али претпостављам да је евро на слободном тржишту, па у односу на остале валуте иде горе и доле, у зависности од тржишта (горе-доле у односу на првенствено долар, али и на фунту, франак, јен...).
Кад евро падне и динар је слабији, кад евро скочи и динар је јачи. Динар прати судбину евра, јер је везан за евро.
...
Ok..
A vidi ovo:
Ako dignem kredit na 100.000 eura i vratim za neko duže vreme 200.000 .. da li sam uzrok inflacije ?
Види, ово је комплексна тема о којој ми буквално ништа не знамо и не можемо да знамо.ма какво 'слободно' ... ДОГОВОРНО ...
Па пре евра валуте средоземља су колективно девалвиране кад год су оне и они са валутама континенталнога дела ишле на одмор
или требале продати 'мењати' своју техно робу за 'безвредну' храну ... или смештај
У нека, не тако давна времена, обичај је био да ћерке остају кући ... траће прилику ... а СИН иде на чколовање ... ма како тупав био
Марка Фунта Франак су 'синови' ... који су настанком ЕУра изједначени ... али сада је требало 'игру''експолоатације' променити
Прво је пробано само са порастом цена некретнина ....али није 'ишло' ... убачене су две новеваријабле .. цена хране... цена здравља .....
Види, ово је комплексна тема о којој ми буквално ништа не знамо и не можемо да знамо.
На цену неке валуте утиче милион фактора. Од тих милион фактора, неки су јачи а неки слабији. Неки утицаоци могу неким потезом да утичу на цену (валуте, акције, берзанске робе...),
међутим,
у оваквим причама, увек се сетим сцене из филма "Вук са Вол Стрита". Сцене у којој Леонардо Ди Каприо седи у ресторану са Метју Меконахијем.
Метју Меконахи се у тој сцени зевзечи, прича о кокаину, кyрвама, о томе како дрка у тоалету на послу и сл.
јер...то је филм.
али...
оно што је рекао у тој сцени је, по мом мишљењу, прво правило берзанског пословања, а рекао је (парафразираћу)
"Нико не може да зна да ли ће акција да оде горе, доле, лево, десно, када ће и како да се креће"
Јер је милион фактора од утицаја (у филму он помиње цену акција, јер они тргују акцијама, међутим, потпуно су исти принципи и са валутама, са којима се свакодневно тргује на берзи).
Zbog predvidljivosti poslovanja u Srbiji i zbog sprečavanje izazivanja panike kod građana.Онда се поставља питање зашто се чува курс.
Чисто из маркетиншких разлога да може да се хвали као што и ти сад отвараш тему о стабилности динара.
A, da se protera dinar i uvede samo euro ?za stabilan dinar treba da se protera evro
Prosle godine u Maju mesecu su prodali tonu da bi pratili kurs Evra.Koja prodaja zlata, pa čitao sam da je Srbija nakupovala zlato u prethodnom periodu i da je lider u regionu po tom pitanju.
ajde uzmi iskustvo bilo koje evropske drzave koja je sopstvenu valutu zamenila evrom i vidi kako su prosliA, da se protera dinar i uvede samo euro ?
Bi li bilo bolje ili gore?
Možda isto ?
I ako smo pokupovali toliko zlata i podigli te silne kredite (a jesmo.)
da li ċemo profitirati na ceni zlata
ili će bankari profitirati na otplaćenom kreditu ?
Na to sam i ciljaoajde uzmi iskustvo bilo koje evropske drzave koja je sopstvenu valutu zamenila evrom i vidi kako su prosli
Moguće, ne stižem ave da ispratim.Prosle godine u Maju mesecu su prodali tonu da bi pratili kurs Evra.
od hurca marjanovogNa to sam i ciljao
Nego da pitam:
Od koga smo kupili zlato ?
Od Njih ?
https://sr.wikipedia.org/wiki/Експлоатација_злата_у_Србији