- Poruka
- 72.161
Ako Bog postoji, u nekom fizičkom obliku, kako je stvoren?
Odakle uopšte ideja da bog postoji u pojavnom svetu?
To je kako mi zamisljamo. No za tu tvrdnju ne postoje cinjenice koje bi nam ukazale da je to tako...Bog je svemoguc.. sto znaci da je on stvoritelj svega pojavnog i nepojavnog. I u velikoj igri moze da se manifestuje kako pozeli pa i u fizickom otelotvorenju. Ne vidim sta bi bio problem.
Ne vidim ni ja problem, ali ovde se na svakoj temi pre ili kasnije pojaviBog je svemoguc.. sto znaci da je on stvoritelj svega pojavnog i nepojavnog. I u velikoj igri moze da se manifestuje kako pozeli pa i u fizickom otelotvorenju. Ne vidim sta bi bio problem.
Izidje isys i rece.Ja sam.istina put i zivot.To je kako mi zamisljamo. No za tu tvrdnju ne postoje cinjenice koje bi nam ukazale da je to tako...
Meni nista drugo ne preostaje nego da zamisljam sto je u sustini i neka forma pokusaja razumevanja i potrage za Bogom. Sta ja imam kod sebe osim moc poimanja? Rodim se kao tabula rasa i samo mi preostaje da se osvescujem. S druge strane ako trazis fizicki dokaz da Bog postoji ili ga nikad neces naci ili ces shvatiti da sam tvoj um i sposobnost osvescivanja je dovoljan dokaz. No put ka kuci nije za sve isti i to tako treba da ostane.To je kako mi zamisljamo. No za tu tvrdnju ne postoje cinjenice koje bi nam ukazale da je to tako...
Znas kako, ta vera je prilicno naivna. Svet je nesavrsen i konstantno se menja. Ne mogu da zamislim tvorca ovog sveta slicnog onome sto zamisljas.Meni nista drugo ne preostaje nego da zamisljam sto je u sustini i neka forma pokusaja razumevanja i potrage za Bogom. Sta ja imam kod sebe osim moc poimanja? Rodim se kao tabula rasa i samo mi preostaje da se osvescujem. S druge strane ako trazis fizicki dokaz da Bog postoji ili ga nikad neces naci ili ces shvatiti da sam tvoj um i sposobnost osvescivanja je dovoljan dokaz. No put ka kuci nije za sve isti i to tako treba da ostane.
Isti farisej onaj od pre 2000 godina ako ne jos gori ne na syd pravac u lazu haha.Rekao bih da je Isus bio sizofrenik, al ajde...
To je ludilo. Kada verujes da si nesto sto nisi. Jedno je verovati, drugo biti. Nema teorije da neko veruje da je neko nebitan...Ti si ono u sta verujes.
Postoji ozbiljna i detaljna knjiga The Spiritual Laws of Life (Duhovni Zakoni Života) od blizu 200 strana koja obuhvata i objašnjava zakone.Kako je jedan mudrac rekao,sve postoji oduvek. Sve je promenjivo,osim pet zakona kreacije .
Pogledajte prilog 1278533
Svako iz svog stanja svesti ima pravo da zamišlje, pretpostavlja i zaključuje.Ako Bog postoji, u nekom fizičkom obliku, kako je stvoren?
Otuda, Da li Kreator može da se manifestuje ovde. Siguran sam da može, ali nikako u celosti jer je to nemoguće već samo deo njega budući da je ON (TO) duhovno Biće i kada bi stvarno pkušao razorio bi sve svetove i svu kreaciju svojim strašno visokim vibracijama. Čak je to razlog da Mi, Duše, u ovom svetu moramo imati nekoliko tela ili omota. Bez njih, ovaj svet ne bi izdržao ali nama Dušam bi niske vibracije ovog sveta i te kako naudile.Bog je svemoguc.. sto znaci da je on stvoritelj svega pojavnog i nepojavnog. I u velikoj igri moze da se manifestuje kako pozeli pa i u fizickom otelotvorenju. Ne vidim sta bi bio problem.
Činjenice?To je kako mi zamisljamo. No za tu tvrdnju ne postoje cinjenice koje bi nam ukazale da je to tako...
Isus je uzdigao svoju svest do stadijuma koji je zvan Hrist ili Kraist - zavisi od jezika - i on je govorio iz tog stanja svesti kada je izneo citirasnu rečenicu, "Ja sam, istina, put i život." To znači da ove reči nisu došle od čoveka koji se zvao Isus ili Isa, kako ga neki zovu, već su došli iz same suštine života odnosno iz pomenutog stanja svesti.Izidje isys i rece.Ja sam.istina put i zivot.
a taj sto je stvorio sebe ko je pa sad toKako da je stvoren kad je on stvorio sve. Onda valjda i sebe.
Jos jedan dokaz o besmislu te price.w taj sto je stvorio
Mozes da veruješ i da si dinosaurus ali nisi.Vera je opasna rabota i samo iscaseni mozgovi veruju u boga i takve izmišljotineTi si ono u sta verujes.
Mnogo pametniji su pokušavali...Ne vidim ni ja problem, ali ovde se na svakoj temi pre ili kasnije pojavi
to pitanje, pa da ga rešimo nekako.
Svaki religiozni fanatik je.Rekao bih da je Isus bio sizofrenik, al ajde...
Bog nije stvoren - stvorenje nego je Stvoritelj.Ako Bog postoji, u nekom fizičkom obliku, kako je stvoren?