Daj dokaze! Osobno sam vidio gomile automobila srpskih registarskih oznaka na hrvatskim cestama i autocestama, mnoštvo parkiranih vozila i mnoštvo ekavičara iz Srbije koji rade u ugostiteljstvu u Hrvatskoj kao jeftina radna snaga. Početkom ljeta sam pio kavu u kafiću gdje konobari Srpkinja iz nekog mjesta kod Beograda. Mnoštvo vaših konobari, pere posuđe, namješta krevete itd. kod nas na Jadranu. Nitko ih nije dosad ubio. Poznat mi je samo jedan gadan incident s nekog našeg otoka od prije nekoliko godina, kada su neki huligani napali četvero srpskih radnika i slučaj primitivne poslodavke koja je financijski oštetila i ponižavala srpsku radnicu pa je ova, naravno, dala otkaz i pokupila se doma. Svi ostali, njih na vagone, nema loša iskustva na radu u Hrvatskoj, dapače, vraćaju se nakon prve odrađene sezone opet. Da im je loše, ne bi dolazili, ni kao radnici, ni kao turisti.
Vise ima budala u HR i nacionalizma podrzanog od strane drzave po onome sto ja vidim. Posebno ako je neko iz Krajine, ili je zabranjeno reci Krajina? Zatvor odma xD makar se mislilo i na Vojnu Krajinu.
onda je crna ovca, i dan danas sikaniran. Moj drug je sa Korduna, i otisao je da radi tamo preko leta, sefica ga je sikanirala samo po nacionalnoj osnovi jer je ekavicar a ima domovnicu.
Dalje, moj drug iz zaseoka kod Knina, njegovi imaju kucu tamo, par staraca samo zivi u selu i placaju vodu po cenama za Sibenik, jer je srpsko selo, a pored Katolicko selo placa po Kninskim cenama, dakle manje. Ako on laze, lazem i ja, ne znam iz prve ruke.
Moj drug, Katolik iz Novog Sada, izjasnja se kao Hrvat, iako ima Madjarsko prezime, bio negde oko Makarske, i zaustavi ga policajac, dokumenta ovo ono, sve ok, ovaj nesto preko voki tokija zove sefa, i sef mu kaze dobar je u Srbiji ovde nije. Policajac? To profesionalizam? A lik cak i nije Srbin, i po prezimenu kazem, odma znas da nije, plus iz Novog Sada, 27 razlicitih naroda zivi u gradu.
E sad, u Srbijance iskreno boli uvo ko je ko i odakle je ko. A policija te sigurno nece j zbog HR tablica.
E sad ispravi me ako gresim. Ovo je par primera koji mi orvi padaju na pamet.
U HR se promovisala preko propagande neka Srbofobija i to se iskreno oseca.
Onda neka Berić ide u Njemačku pa neka tamo radi što može. U Hrvatskoj su neprimjerene aktivnosti na društvenim mrežama prekršajno i/li kazneno djelo i to se tretira ozbiljno od strane policije i sudstva. Za pisanje koječega zakonski neprihvatljivog na Facebooku, Instagramu i ostalim mrežama kazne dobivaju i Hrvati od strane vlastitog pravosuđa. Shvati da sloboda govora ne znači da imaš pravo pisati što te je volja.
nezam, necu da ulazim u politiku, al mi to deluje kao neki vid cenzure slobode govora.
U demokratiji se uvek propagira neka sloboda govora. Al to je naravno sve privid.
Ja bih razumeo da se digne hajka ako politicar koji ima vojnu moc kaze da nesto treba osvojiti, pa da dodje do razgovora vrhonih zvanicknika na tu temu. Al ako neki vukla izer kaze tako nesto koji nema nikakvu moc smesno je, i krsi osnovna ljudska prava.
I budimo realni smeta sto je Srbin, priznaj
Da Svedjanin isto kaze ne bi bio uhapsen.
Al vidis kazes Eu ovo ono, pa sto ona pljujete po severnoj Koreji i cenzuri?
Al ajd, rekao sam necu u politiku. Samo ta Srbofobija je zalosna.