Kako je biti srpski turista u Hrvatskoj?

Ne znam zašto bi to bio problem pored stotina automobila sa srpskim tablicama koji prolaze kroz moj grad ili parkiraju po njemu.
Да, па се прије пар мјесеци оном малом Американцу што се преселио у Србију разбила шајба и пробушила гума на Југићу који носи БГ таблице

И то у сред Загреба :rotf:

S MORA I KRAJA NEMANJA BERIĆ

Pregledali smo profil srpskog odvjetnika koji kaže da je neutemeljeno zatvoren u Šibeniku. Užas, toliko četništva...​

o_27891857_1024.png

Odvjetnik Nemanja Berić uhićen je i kažnjen kaznom zatvora zbog remećenja red i mira. Nakon povratka u Srbiju odmah ga je primio Aleksandar Vučić, a zatim je dao i ispovijest za Vučićev najomiljeniji tabloid – Informer. Informer, inače, sve Hrvate naziva ustašama...

https://slobodnadalmacija.hr/dalmac...bao-biti-zatvoren-toliko-cetnikovanja-1414351
A da je nosio ustasku kapu da li bi bio uhapsen? Sta je problem? Da li je nosio kapu u HR u centru Zagreba ili ne?
Eto vidis, ja ne vidim koga to njegova kapa ugrozava. Niti ima konotaciju sa nacizmom.

Moj drug veliki Srbin po osecanjima inace, milion puta je pustao ustaske pesme u kolima pojacane na maksimum sa spustenim prozorima, kad je bio klinac iz sprdnje. Nikog briga u Novom Sadu.
Ko jos u 21 veku mari za to, svako ima svoju verziju istorije i ko je za sta kriv, al malo demokratija, sloboda govora i slicno.

Eto ja sam jednom video lika u dresu HR pre 10 god na ulici , mi pripiti, i svi kao gle ovog lika i haha
Ne znam, sto se teme tice, Srbija je definitivno liberalnija od HR cini mi se sto se tice slobode misljenja, manjinskih prava, i nacionalizma. U Srbiji fasujes cuzu ako vredjas bilo koga na rasnoj verskoj ili etnickoj pripadnosti.

Eto iznesi ti scoje misljenje?

Da, pa se prije par mjeseci onom malom Amerikancu što se preselio u Srbiju razbila šajba i probušila guma na Jugiću koji nosi BG tablice

I to u sred Zagreba :rotf:

Taj mali američki šupak je par dana nakon objave da su mu probušili gume zbog srpskih registarskih tablica objavio da su gume probušili neki klinci jer imaju s njim osobno problema. Napali ga ljudi da izmišlja pa je izletio s nekakvim snimkama sa sigurnosnih kamera koje izgledaju kao da je sam snimao s balkona. Vidio da ljudi ne puše priču pa je morao nešto na brzinu smisliti.

https://www.index.hr/magazin/clanak...-u-zagrebu-srecom-bilo-je-kamera/2592784.aspx

"Tinejdžeri se ne mogu identificirati, predaleko su. Sve i da mogu, to su samo djeca. Pretpostavljam da su to napravili jer su znali da je to moj automobil. Ohladio sam se, opraštam momcima koji su ovo napravili. Iako je ovo bilo osobno, smatram da su to napravili jer im u životu nedostaje pozitive. To nije problem samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu", dodao je.
Meni osobno je lik toliko antipatičan i naporan da bi ga šutao nogom u guzicu sve do Amerike.

Да не

Није 1/100

И дешава се чешће него што би требало

Ал' није никаква срамота бити цивилизацијски ниво испод, напредоваћете
Daj dokaze! Osobno sam vidio gomile automobila srpskih registarskih oznaka na hrvatskim cestama i autocestama, mnoštvo parkiranih vozila i mnoštvo ekavičara iz Srbije koji rade u ugostiteljstvu u Hrvatskoj kao jeftina radna snaga. Početkom ljeta sam pio kavu u kafiću gdje konobari Srpkinja iz nekog mjesta kod Beograda. Mnoštvo vaših konobari, pere posuđe, namješta krevete itd. kod nas na Jadranu. Nitko ih nije dosad ubio. Poznat mi je samo jedan gadan incident s nekog našeg otoka od prije nekoliko godina, kada su neki huligani napali četvero srpskih radnika i slučaj primitivne poslodavke koja je financijski oštetila i ponižavala srpsku radnicu pa je ova, naravno, dala otkaz i pokupila se doma. Svi ostali, njih na vagone, nema loša iskustva na radu u Hrvatskoj, dapače, vraćaju se nakon prve odrađene sezone opet. Da im je loše, ne bi dolazili, ni kao radnici, ni kao turisti.

Daj dokaze! Osobno sam vidio gomile automobila srpskih registarskih oznaka na hrvatskim cestama i autocestama, mnoštvo parkiranih vozila i mnoštvo ekavičara iz Srbije koji rade u ugostiteljstvu u Hrvatskoj kao jeftina radna snaga. Početkom ljeta sam pio kavu u kafiću gdje konobari Srpkinja iz nekog mjesta kod Beograda. Mnoštvo vaših konobari, pere posuđe, namješta krevete itd. kod nas na Jadranu. Nitko ih nije dosad ubio. Poznat mi je samo jedan gadan incident s nekog našeg otoka od prije nekoliko godina, kada su neki huligani napali četvero srpskih radnika i slučaj primitivne poslodavke koja je financijski oštetila i ponižavala srpsku radnicu pa je ova, naravno, dala otkaz i pokupila se doma. Svi ostali, njih na vagone, nema loša iskustva na radu u Hrvatskoj, dapače, vraćaju se nakon prve odrađene sezone opet. Da im je loše, ne bi dolazili, ni kao radnici, ni kao turisti.
Ja znam neke koji iz Ns i okoline rade u hrvatskoj na moru

Niko od njih nije srbin. Niko.

Najviše hrvati, koji mađar musliman jedan...

A da je nosio ustasku kapu da li bi bio uhapsen? Sta je problem? Da li je nosio kapu u HR u centru Zagreba ili ne?
Eto vidis, ja ne vidim koga to njegova kapa ugrozava. Niti ima konotaciju sa nacizmom.

Moj drug veliki Srbin po osecanjima inace, milion puta je pustao ustaske pesme u kolima pojacane na maksimum sa spustenim prozorima, kad je bio klinac iz sprdnje. Nikog briga u Novom Sadu.
Ko jos u 21 veku mari za to, svako ima svoju verziju istorije i ko je za sta kriv, al malo demokratija, sloboda govora i slicno.

Eto ja sam jednom video lika u dresu HR pre 10 god na ulici , mi pripiti, i svi kao gle ovog lika i haha
Ne znam, sto se teme tice, Srbija je definitivno liberalnija od HR cini mi se sto se tice slobode misljenja, manjinskih prava, i nacionalizma. U Srbiji fasujes cuzu ako vredjas bilo koga na rasnoj verskoj ili etnickoj pripadnosti.

Eto iznesi ti scoje misljenje?
Postoji zakon u Hrvatskoj, svim državama Europske unije i u većini normalnih država svijeta, koji regulira kriminalne aktivnosti na društvenim mrežama i općenito na internetu. To se samo u Srbiji može nekažnjeno širiti govor mržnje na internetu, prijetiti, psovati i ugrožavati tuđa sloboda bez prekršajnih i kaznenih posljedica. Ne bih se čudio da Srbija još nema zakon o kriminalu na internetu.

Taj bahati primitivac Berić je uhićen s razlogom. Zakon ne dopušta takvo ponašanje na internetu i on je to kao advokat dobro znao ili je trebao znati. Usuditi se doći u zemlju za koju javno pišeš da je treba osvojiti, spaliti, oduzeti joj teritorije je čin moralne i ljudske gnjide. Postavljati četničke i velikosrpske materijale na internetu, a doći potom u tu zemlju je ujedno i znak manjka inteligencije.

Pusti ti verzije povijesti. To nije bitno. Ako zakon kaže da ne smiješ provocirati na internetu, širiti govor mržnje i poticati na nju te uvredljivo pisati o dotičnoj zemlji i njenim građanima, onda to znači da imaš samo dvije opcije. Ili zaobilaziti tu zemlju u širokom luku ili doći i popiti kaznu zatvora i plaćanje novčane kazne. Nikoga nije briga za tvoju ili njegovu verziju povijesti. Zna se što smiješ raditi i što ne smiješ. I moraš se toga pridržavati, bilo tebi drago ili ne. Ili poput njega odležati 15 dana u zatvoru. Bude li i dalje to radio, sljedeći put će odležati 30 dana i dobiti kaznu izgona iz Hrvatske i cijele Europske unije na 10 godina pa neka pjeva Bajine pjesme kod kuće u Srbiji.

Usput, ako ti nije jasno, Berić jeste vrijeđao na etničkoj osnovi.

Poslednja izmena:
U Nemackoj je kaznjivi nositi nacisticka obelezja, al te niko nece uhapsiti zato sto si drzavljanin druge drzave i imas to na fb i nosio si u drugoj drzavi.
A kad me kofein malo popusti 100 kafa sam popio danas , podelicu jednu pricu
Onda neka Berić ide u Njemačku pa neka tamo radi što može. U Hrvatskoj su neprimjerene aktivnosti na društvenim mrežama prekršajno i/li kazneno djelo i to se tretira ozbiljno od strane policije i sudstva. Za pisanje koječega zakonski neprihvatljivog na Facebooku, Instagramu i ostalim mrežama kazne dobivaju i Hrvati od strane vlastitog pravosuđa. Shvati da sloboda govora ne znači da imaš pravo pisati što te je volja.

Onda neka Berić ide u Njemačku pa neka tamo radi što može. U Hrvatskoj su neprimjerene aktivnosti na društvenim mrežama prekršajno i/li kazneno djelo i to se tretira ozbiljno od strane policije i sudstva. Za pisanje koječega zakonski neprihvatljivog na Facebooku, Instagramu i ostalim mrežama kazne dobivaju i Hrvati od strane vlastitog pravosuđa. Shvati da sloboda govora ne znači da imaš pravo pisati što te je volja.
Де буди љубазан па нас обавијести кад у Хрватској буде притворен нпр. неки Американац због „непримјерених активности на друштвнеим мрежама”, а што је у Хрватској „прекршајно или казнено дјело”.

Vise ima budala u HR i nacionalizma podrzanog od strane drzave po onome sto ja vidim. Posebno ako je neko iz Krajine, ili je zabranjeno reci Krajina? Zatvor odma xD makar se mislilo i na Vojnu Krajinu.

onda je crna ovca, i dan danas sikaniran. Moj drug je sa Korduna, i otisao je da radi tamo preko leta, sefica ga je sikanirala samo po nacionalnoj osnovi jer je ekavicar a ima domovnicu.
Dalje, moj drug iz zaseoka kod Knina, njegovi imaju kucu tamo, par staraca samo zivi u selu i placaju vodu po cenama za Sibenik, jer je srpsko selo, a pored Katolicko selo placa po Kninskim cenama, dakle manje. Ako on laze, lazem i ja, ne znam iz prve ruke.
Moj drug, Katolik iz Novog Sada, izjasnja se kao Hrvat, iako ima Madjarsko prezime, bio negde oko Makarske, i zaustavi ga policajac, dokumenta ovo ono, sve ok, ovaj nesto preko voki tokija zove sefa, i sef mu kaze dobar je u Srbiji ovde nije. Policajac? To profesionalizam? A lik cak i nije Srbin, i po prezimenu kazem, odma znas da nije, plus iz Novog Sada, 27 razlicitih naroda zivi u gradu.

E sad, u Srbijance iskreno boli uvo ko je ko i odakle je ko. A policija te sigurno nece j zbog HR tablica.
E sad ispravi me ako gresim. Ovo je par primera koji mi orvi padaju na pamet.

U HR se promovisala preko propagande neka Srbofobija i to se iskreno oseca.
nezam, necu da ulazim u politiku, al mi to deluje kao neki vid cenzure slobode govora.
U demokratiji se uvek propagira neka sloboda govora. Al to je naravno sve privid.
Ja bih razumeo da se digne hajka ako politicar koji ima vojnu moc kaze da nesto treba osvojiti, pa da dodje do razgovora vrhonih zvanicknika na tu temu. Al ako neki vukla izer kaze tako nesto koji nema nikakvu moc smesno je, i krsi osnovna ljudska prava.
I budimo realni smeta sto je Srbin, priznaj :)
Da Svedjanin isto kaze ne bi bio uhapsen.
Al vidis kazes Eu ovo ono, pa sto ona pljujete po severnoj Koreji i cenzuri?

Al ajd, rekao sam necu u politiku. Samo ta Srbofobija je zalosna.

Daj ne rise! Usred Beograda me je domaća Srpkinja pitala je li sigurno doći na posao kod nas u Hrvatsku.
Da i do ro ti je rekao Amerikancu nista ne mozete,makar bio i Srbin sa Americkim pasosem. Dupli standardi, budimo realni. Inace poziv iz ambasade i pusten i jos pecke.
Dalje,
Де буди љубазан па нас обавијести кад у Хрватској буде притворен нпр. неки Американац због „непримјерених активности на друштвнеим мрежама”, а што је у Хрватској „прекршајно или казнено дјело”.
to ne moze, poziv iz ambasade i pusten, i jos dobije javno izvinjenje.

Ne razumijem zašto brineš tuđu brigu. Brini o tome što ti ne smiješ.

Ne razumijem zašto brineš tuđu brigu. Brini o tome što ti ne smiješ.
Ne brinem ja njegovu brigu, nego mi smesno uplasila se dzava cela jednog advokata da ce da je osvaja😅 brate to je smesno.
Al ajd necu da se bakcem politikom, ja u familiji imam i Srbe i Hrvate, zivim u Vojvodini u kojoj zivi 46. ukljucujuci i Hrvate i nadam se da se niko od njih ne oseca ugrozeno u Srbiji i da mogu da slave svoje.
I da imaju slobodu govora, a totalno sam apolitican, ne idem na glasanje uopste inace.

Vise ima budala u HR i nacionalizma podrzanog od strane drzave po onome sto ja vidim. Posebno ako je neko iz Krajine, ili je zabranjeno reci Krajina? Zatvor odma xD makar se mislilo i na Vojnu Krajinu.
Da, zabranjeno je javno veličati, na bilo koji način isticati ili podržavati tzv. Republiku Srpsku Krajinu i to je ozbiljna povreda zakona u Hrvatskoj. Znaš ti vrlo dobro da Berić ili bilo tko drugi ne misli na Vojnu krajinu.
Dalje, moj drug iz zaseoka kod Knina, njegovi imaju kucu tamo, par staraca samo zivi u selu i placaju vodu po cenama za Sibenik, jer je srpsko selo, a pored Katolicko selo placa po Kninskim cenama, dakle manje. Ako on laze, lazem i ja, ne znam iz prve ruke.
Jesu li oba sela pod istom općinom? Mogu ona biti pored, ali to ne znači da su u istoj općini. Također, imaju li isti vodovod? Moguće je da jedno selo dobiva vodu iz šibenskog vodovoda, a drugo iz kninskog.
Moj drug, Katolik iz Novog Sada, izjasnja se kao Hrvat, iako ima Madjarsko prezime, bio negde oko Makarske, i zaustavi ga policajac, dokumenta ovo ono, sve ok, ovaj nesto preko voki tokija zove sefa, i sef mu kaze dobar je u Srbiji ovde nije. Policajac? To profesionalizam? A lik cak i nije Srbin, i po prezimenu kazem, odma znas da nije, plus iz Novog Sada, 27 razlicitih naroda zivi u gradu.
Ne razumijem kontekst tog razgovora.
E sad, u Srbijance iskreno boli uvo ko je ko i odakle je ko. A policija te sigurno nece j zbog HR tablica.
E sad ispravi me ako gresim. Ovo je par primera koji mi orvi padaju na pamet.
Naravno da Srbijance nije briga. Nitko nije dolazio iz Hrvatske u Srbiju bombardirati ih, etnički ih tjerati, osvajati srpske gradove i organizirati Hrvatske Autonomne Oblasti (HAO) po Srbiji. No, ti tolerantni Srbijanci jesu bacali cvijeće na tenkove koji su išli na Hrvatsku, jesu podržavali režim koji je sijao smrt po Hrvatskoj i BiH i slao te tolerantne Srbijance da kolju i ubijaju po Hrvatskoj i BiH.

I kad smo već kod istinitih priča da ti ja ispričam jednu o Srbinu iz Hrvatske kojeg su za vrijeme rata uhvatili, ispitali i pretukli pripadnici HV-a, da bi potom jedva izvukao živu glavu kada su četnici iz Srbije upali noću u njegovo selo, a on čuo njihov razgovor. Pita jedan četnik, je li ovo naše (srpsko) selo ili ustaško, a drugi odgovara da ga boli briga žive li u selu Hrvati ili Srbi, da pobije sve na koje naiđe bili Srbi ili Hrvati i opljačka sve što se dadne opljačkati. To su ti divni, tolerantni Srbijanci koje doista, kako si napisao, nije briga tko je tko i odakle je tko. Samo kolji, Bog će već prepoznati svoje.
U HR se promovisala preko propagande neka Srbofobija i to se iskreno oseca.
U Srbiji se desetljećima preko svih medija propagira Hrvatofobija u svom najgorem izdanju. Dovoljno je pogledati naslove glavnih srpskih medija unazad samo 10 godina pa se preneraziti od količine mržnje prema Hrvatima koja izbija od naslova pa do kraja članka. Ti očito to nisi primjetio, jer te nije briga.
nezam, necu da ulazim u politiku, al mi to deluje kao neki vid cenzure slobode govora. U demokratiji se uvek propagira neka sloboda govora. Al to je naravno sve privid.
Nije to nikakva cenzura slobode govora, nego je u Srbiji jako puno neobrazovanih ljudi koji glupo vjeruju da sloboda govora znači da se može govoriti sve što se poželi. To je čisto nepoznavanje osnovnih principa slobode govora i demokracije. Svatko je odgovoran za izgovorenu riječ, osobito ako je ona podložna zakonskim sankcijama. Ili ti misliš da je sloboda govora javno govoriti da treba pobiti sve crnce, da su Židovi za odstrel i ostale gadosti. To nije sloboda govora, već širenje etničke i rasne mržnje, a ni ti niti bilo tko drugi nema pravo nekažnjeno govoriti i širiti medijski takve stvari.
Ja bih razumeo da se digne hajka ako politicar koji ima vojnu moc kaze da nesto treba osvojiti, pa da dodje do razgovora vrhonih zvanicknika na tu temu. Al ako neki vukla izer kaze tako nesto koji nema nikakvu moc smesno je, i krsi osnovna ljudska prava.
I budimo realni smeta sto je Srbin, priznaj :)
Mislim da si ti ostrašćen, sklon etničkoj mržnji i nesposoban shvatiti što je to sloboda govora i razlikovati dobro od zla.
Da Svedjanin isto kaze ne bi bio uhapsen.
Al vidis kazes Eu ovo ono, pa sto ona pljujete po severnoj Koreji i cenzuri?

Al ajd, rekao sam necu u politiku. Samo ta Srbofobija je zalosna.
To što živiš u zemlji u kojoj se ne poštuju i ne provode zakoni, ne znači da trebaš očekivati da će i ostale države biti tako nefunkcionalne. Možda je kod vas u Srbiji normalno nekome hebati mater ustašku, veličati osvajanje tuđe zemlje i slično, ali to u drugim zemljama nije normalno. Već sam ti bio napisao, tko poštuje zakone države koju posjećuje i ne provocira, najčešće neće imati bilo kakvih problema. Ovi drugi mogu očekivati samo najgore i ne mogu reći da ih žalim.

Poslednja izmena:
Да ли си ти нормалан?

Мени који сам из Глине покушаваш продавати те неке твоје бајке и да се ништа не дешава

Ако мислиш да ћу пасти на те твоје приче, зајебао си се гадно

Ne brinem ja njegovu brigu, nego mi smesno uplasila se dzava cela jednog advokata da ce da je osvaja😅 brate to je smesno.
Al ajd necu da se bakcem politikom, ja u familiji imam i Srbe i Hrvate, zivim u Vojvodini u kojoj zivi 46. ukljucujuci i Hrvate i nadam se da se niko od njih ne oseca ugrozeno u Srbiji i da mogu da slave svoje.
I da imaju slobodu govora, a totalno sam apolitican, ne idem na glasanje uopste inace.
Tvoja analiza je nebitna. Tvoje viđenje situacije je nebitno. Ti si za taj slučaj nebitan. Postoji zakon i postoje kazne. Bez iznimke će se uvijek kažnjavati svi takvi poput Berića i oni to moraju znati. Oni imaju pravo doći u Hrvatsku, ali isto tako će morati platiti novčanu kaznu i odležati u zatvoru. Prvi put. Drugi put slijedi izgon iz Hrvatske i iz svih zemalja Europske unije na rok koji se Hrvatskoj sviđa. Od godinu dvije do 10.

Ponavljam, u slobodu govora ne spada veličanje bombardiranja hrvatskih gradova, ubojstva civila, osvajanje teritorije i etničko čiščenje stanovništva. To nije sloboda govora, već kriminalna radnja.

Да ли си ти нормалан?

Мени који сам из Глине покушаваш продавати те неке твоје бајке и да се ништа не дешава

Ако мислиш да ћу пасти на те твоје приче, зајебао си се гадно
Nisi ti sav svoj. Pa tvoji mediji svake godine pa i ove pišu o brojnim Srbima koji dolaze na rad u Hrvatsku. Pored domaćih i Bosanaca, glavna ste radna snaga u našem turizmu. :lol:

Back