kako je bilo na drugarsko

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
img-6787.jpg

Punjene tikvice s pavlakom? Kako se to pravi? Zvuči... nisam sigurna kako zvuči, zato me zanima :D

Па купиш тиквице очистиш их изнутра, напуниш са млевеним месом и пиринчом и скуваш их. Кад се скувају извадиш метнеш у тањир, исечеш онако ко сарму или пуњене паприке и ставиш павлаку преко тога и промешаш... Деликатес пар екселанс ;)

shtaaaa? ;shock:
samo meso i pirinach? jest' da ih ne volim, al sledeci put probaj sa malo barilla sosa, origana i bosiljka.. :mrgreen:
chek' skuvash? zar ih ne pechesh?
inache ne volim ni parike... muka mi je od mirisa, a ukus tek ne mogu da podnesem...

shtaaaa? ;shock:
samo meso i pirinach? jest' da ih ne volim, al sledeci put probaj sa malo barilla sosa, origana i bosiljka.. :mrgreen:
chek' skuvash? zar ih ne pechesh?
inache ne volim ni parike... muka mi je od mirisa, a ukus tek ne mogu da podnesem...

Па то сам само на брзину рекао, има ту још доста ствари ;)
А оне се кувају не пеку се, ваљда :confused: Моја кева их ја мислим кува... или пече.... :eek: Не знам питаћу је :D

:mrgreen:

ташке су ти као гомбоце, само без кромпира ;) И нису округле као лоптице, него су више онако спљоштене ;) Тесто напуниш пекмезом од шљива, поспеш презле преко и испечеш... Много укусно ;)

Е сад сам добио инфо. из прве руке (од кеве), пуњене тиквице се кувају ;) А она није направила пуњене, него онако сецкане па поређане па је између месо и остало пуњење ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back