Како је било могуће?

Pa sto ne kazes Ekonomski. Ja Udovicki vise pamtim po tome sto je bila u vladi nego sta je zavrsila
Као и код Алтера, пре вашег рођења ништа битно се није дешавало. И молим те да смањиш ха, ха. Уколико је нешто заиста смешно, ха ха је непотребно.

Значи, на то треба да будемо љубоморни, како каже Трабелшутер?

Ја и не знам шта је круг двојке, нити где су му границе. Не знам где су те трамвајске шине, које сам први пут поменуо. Негде сам читао тумачење круга двојке.

Ја круг двојке тумачим као назив за одређену идеологију и начин политичког размишљања, а географски (или урбанистички), нити знам шта обухвата нити шта тамо има, нити сам у животу тамо боравио (осим изузетно), тако да сам израз везујем за нешто прилично имагинарно, те не видим ни један једини разлог зашто Трабелшутер помиње да би неко тамо желео да живи, а не живи.

Узгред, мислим да је прилично паланачки менталитет размишљање како је неки крај бољи од неког другог, само зато што припадамо томе крају, па га волимо више од неких других крајева града или Србије.

Ја не живим у малом граду, тако да никако не могу да будем опчињен светлима велеграда.
Zivis u Nisu, dakle hronicno si ljubomoran na Beograd hahah

Као и код Алтера, пре вашег рођења ништа битно се није дешавало. И молим те да смањиш ха, ха. Уколико је нешто заиста смешно, ха ха је непотребно.
Koga boli kara sta je ona zavrsila??? To sto je bila u Svetskoj banci je eto zanimljivije nego sta je jbn zavrsila u Srbiji.

Jasno je da je politicka korektnost floskula koja znaci zabranu medijske kampanje protiv protivnika koga podrzava jaca drzava, znaci zabrana medijske kampanje protiv cara...a realno u sred holivuda poznati glumac je izgovorio "car je go".
Stavise, divim se neukim ljudima koji su ucili skole dok je demokratija bila maska, a ostalo teorije zavere, sada je glavni svetski demokratski tok presao u fasisticki pokret, javnim, jasnim opredeljenjem. Idemo dalje, neki politicki korektni, strucnjaci ne usudjuju se da kazu ko su fasisti, pa za to koriste prenosno znacenje "vlasti koje teze da beli covek nastavi da vlada".

Jasno je da je politicka korektnost floskula koja znaci zabranu medijske kampanje protiv protivnika

Ја сам мислио да је то коректност као и свака друга
само у политици ?

Рецимо у боксу је коректно коментарисати противника
али не и то да ли га жена вара ?!

Како је било могуће да ми као народ ( мислим на све грађане бивше заједничке државе) који има вишедеценијско ускуство са појмом и последицама "Морално-политичке подобности" са такво брзином успемо да прогутамо , не само мамац, него и удицу и струк и пецаљку "Политичке коректности" која је зацарила?
Nemamo izbora, prezaduzeni smo i zivimo od zapdnih kredita a taj koji porobljava ekonomski, porobljava i na drugi nacin (politicki).

Можда је само студирао у време кад је студирала и Кори Удовички?
Био сам главни и одговорни уредник Кори у факултетском листу "Глас економиста". Она ме је касније наследила на том месту. Иначе, дружили смо се у то време. Касније су нам се путеви разишли, а и политички смо антиподи - она је "глобалиста", а ја сам српски националиста. Додуше њен политички утицај је био нешто већи него мој. :mrgreen:
Али срели смо се и необавезно попричали пре неколико година.
За заљубљивање је неупоредиво атрактивнија била њена сестра Ленка, али одавно то покупи Раде Шербеџија.

Како је било могуће да ми као народ ( мислим на све грађане бивше заједничке државе) који има вишедеценијско ускуство са појмом и последицама "Морално-политичке подобности" са такво брзином успемо да прогутамо , не само мамац, него и удицу и струк и пецаљку "Политичке коректности" која је зацарила?
Kod nas je to samo povrsno. Vidim da su mnogi zabrinuti zbog toga ali je u pitanju samo paranoja.
Kako si zakljucio da je to "zacarilo" kod nas?

Kod nas caruje politička nekorektnost i baš ono postoji sloboda govora, pljuvačina maksimalno.
Jedan tvrdi da je zacarila korektnost drugi nekorektnost.
Koliko ambivalencije u jednom malom narodu...

Mozda copor misli na LGBT a Straks na nas unutarnji mainstream medjusrpski diskurs? Kao da korektnost caruje za LGBT (zasto i kako? Zbog jedne parade godišnje?), a za većinu populacije je nema jer je tradicionalna? Koliko je tradicionalna srpska populacija?

Довољан је само један пример а то је просвета.
Prosveta trentuno ima gorući problem nastavnih programa na časovima istorije i srpskog. Na primer čvrsto držanje za jugoslovenštinu. U čitankama se i dalje obrađuje hrvatska književnost. Potrebne su sekcije srpske ijekavske književnosti pa da tu navodimo Dubrovnik, Desnicu i sl.
To je znatno veći problem a ne globalistički LGBT neokolonijalni uticaji. Postoje ali nama konkretno treba da se opasuljimo.

Био сам главни и одговорни уредник Кори у факултетском листу "Глас економиста". Она ме је касније наследила на том месту. Иначе, дружили смо се у то време. Касније су нам се путеви разишли, а и политички смо антиподи - она је "глобалиста", а ја сам српски националиста. Додуше њен политички утицај је био нешто већи него мој. :mrgreen:
За заљубљивање је неупоредиво атрактивнија била њена сестра Ленка, али одавно то покупи Раде Шербеџија.
И...кад си завршио Економски факултет?

И...кад си завршио Економски факултет?
И нисам и јесам. Остала су ми три испита (Економика предузећа два, Економска географија и некаква "индустрија", не сећам се више), али ми је признат први степен, тако да имам звање "економисте", али не и "дипломираног економисте".

И нисам и јесам. Остала су ми три испита (Економика предузећа два, Економска географија и некаква "индустрија", не сећам се више), али ми је признат први степен, тако да имам звање "економисте", али не и "дипломираног економисте".
Извињавам се због дигресије у односу на тему, али не могу да одолим. Ленка је била чудо још као девојчурак !

Back