Како је било могуће?

vučji čopor

Legenda
VIP
Poruka
66.947
Како је било могуће да ми као народ ( мислим на све грађане бивше заједничке државе) који има вишедеценијско ускуство са појмом и последицама "Морално-политичке подобности" са такво брзином успемо да прогутамо , не само мамац, него и удицу и струк и пецаљку "Политичке коректности" која је зацарила?

Како је било могуће да ми као народ ( мислим на све грађане бивше заједничке државе) који има вишедеценијско ускуство са појмом и последицама "Морално-политичке подобности" са такво брзином успемо да прогутамо , не само мамац, него и удицу и струк и пецаљку "Политичке коректности" која је зацарила?

Наведи нам пар примера политичке корекстости која је проблематична у Србији.

Зашто то тражим?

Зато што је то тема у Америци. У Србији баш и није. Србија има друге теме. Али, како Америка диктира све у свету, па и све наративе, и ми пресликавамо проблеме Америке у Србији. Па тако леви каче кецеље о слободном абортусу на споменик Патријару Павлу, иако Србија има један од најлибералнијих закона о абортусу на свету (а у америци је то честа тема, посебно пре годину годину и по дана је била), а они на другој страни политичког спектра се боре против Џендер идеологије, мада тога у Србији, ван твитера и полукруга двојке нема нигде нити је тема (А у Америци је честа).

Зашто то тражим?

Зато што је то тема у Америци. У Србији баш и није. Србија има друге теме. Али, како Америка диктира све у свету, па и све наративе, и ми пресликавамо проблеме Америке у Србији. Па тако леви каче кецеље о слободном абортусу на споменик Патријару Павлу, иако Србија има један од најлибералнијих закона о абортусу на свету (а у америци је то честа тема, посебно пре годину годину и по дана је била), а они на другој страни политичког спектра се боре против Џендер идеологије, мада тога у Србији, ван твитера и полукруга двојке нема нигде нити је тема (А у Америци је честа).
Довољан је само један пример а то је просвета.

Meni je sasvim normalno da sa decom radim na prihvatanju različitosti, imamo odeljenja sa učenicima iz Kine, Romima, Albancima. To su deca koja su građani države Srbije i kao takve ih i gledamo. Nisam primetila da u našem planu i programu ima preterivanja u izražavanju političke korektnosti, osim nekih par primera, gde su se i roditelji i prosvetni radnici pobunili jer je preuranjeno govoriti osnovcima o polnom i rodnom identitetu.

Зашто то тражим?

Ево још једног теоретског доприноса - уместо са свих страна из неког разлога упљуваног "круга двојке", сада се појавио још и "полукруг". Живим ту целог живота, али стварно не стигох да пребројим све те џендераше који ме изгледа окружују. Или сам и ја зато што ту живим џендераш, али ме изглед још нико о томе није обавестио?

Ево још једног теоретског доприноса - уместо са свих страна из неког разлога упљуваног "круга двојке", сада се појавио још и "полукруг". Живим ту целог живота, али стварно не стигох да пребројим све те џендераше који ме изгледа окружују. Или сам и ја зато што ту живим џендераш, али ме изглед још нико о томе није обавестио?
Hoce da kaze da ako trans osoba moze da bira gde ce da zivi, zivece u centru Bg, a ne u Bosilegradu.

Круг двојке је идеолошка одредница, а не географска, ограничена трамвајем број 2.

Tema: slazem se donekle sa Alterom, nismo mi ni blizu ovih nagdornjavanja. Npr, kod nas je tema jel okej da pitomci policijske akademije pokusaju da pregaze novinara

Лично, сматрам да то није у реду, мада, поштујем свачије мишљење и саслушаћу онога ко има потребу да изнесе контрааргументе.

Одјављујем се, идем да се нађем са неџендер кумовима који су на безбедној удаљености од око један километар од шина.

Зар те толико повредила моја политичка некоректност према полукругу двојке, да мораш да у више постова скренеш пажњу на то, а затим да демонстративно напустиш конструктивну расправу на задату тему?

Зашто то тражим?

Слажем се.

Зар те толико повредила моја политичка некоректност према полукругу двојке, да мораш да у више постова скренеш пажњу на то, а затим да демонстративно напустиш конструктивну расправу на задату тему?
Не, стварно сам се дружио са кумовима и сада сам се вратио.
Иначе, веома сам заинтересован којим путем је "круг двојке", који је заиста центар Београда кружно одређен шинама трасе трамваја број два, постао "политичка одредница" и шта се под том "политичком одредницом" конкретно подразумева?
Ја сам то увек схватао као неку чудну врсту зависти оних који не станују на овом великом простору.
Не зависи од нас где ћемо да се родимо, а понекад не зависи ни то где станујемо.

Не, стварно сам се дружио са кумовима и сада сам се вратио.
Иначе, веома сам заинтересован којим путем је "круг двојке", који је заиста центар Београда кружно одређен шинама трасе трамваја број два, постао "политичка одредница" и шта се под том "политичком одредницом" конкретно подразумева?
Ја сам то увек схватао као неку чудну врсту зависти оних који не станују на овом великом простору.
Не зависи од нас где ћемо да се родимо, а понекад не зависи ни то где станујемо.
Znaci intelektualnu elitu tzv druge srbije koja je po predanju stanovala unutar tog nesrecnog ringstraßea serbijanske emancipacije.
Sad taj "krug" nastanjuju dileri. Uglavnom. Kumovi sa Kosmeta. Funkcioneri vladajuce stranke. Itd, dopisite.

Znaci intelektualnu elitu tzv druge srbije koja je po predanju stanovala unutar tog nesrecnog ringstraßea serbijanske emancipacije.
Sad taj "krug" nastanjuju dileri. Uglavnom. Kumovi sa Kosmeta. Funkcioneri vladajuce stranke. Itd, dopisite.
Ништа нисам разумео. А где спадају Роми са Дорћола коју су ту рођени или заиста огромна већина потпуно обичног света који је рођењем или пресељењем ту настањем? Или су сви, по упутству моје другарице са факултета Кори Удовички, продали своје станове дилерима и кумовима са КиМ?

Ништа нисам разумео. А где спадају Роми са Дорћола коју су ту рођени или заиста огромна већина потпуно обичног света који је рођењем или пресељењем ту настањем? Или су сви, по упутству моје другарице са факултета Кори Удовички, продали своје станове дилерима и кумовима са КиМ?
Sta je fakultet kori udovicki hahahha

Nije krug dvojke donji dorcol, zna se granica

Sta je fakultet kori udovicki hahahha

Nije krug dvojke donji dorcol, zna se granica
Стриктно, Дорћол је заиста ограничен Душановом и Француском, али то је у суштини једна целина. Пруга се, без прескакања шина, свакодневно прелази у оба смера.

Значи, на то треба да будемо љубоморни, како каже Трабелшутер?

Ја и не знам шта је круг двојке, нити где су му границе. Не знам где су те трамвајске шине, које сам први пут поменуо. Негде сам читао зашто се зове двојке.

Ја круг двојке тумачим као назив за одређену идеологију и начин политичког размишљања, а географски (или урбанистички), нити знам шта обухвата нити шта тамо има, нити сам у животу тамо боравио (осим изузетно), тако да сам израз везујем за нешто прилично имагинарно, те не видим ни један једини разлог зашто Трабелшутер помиње да би неко тамо желео да живи, а не живи.

Узгред, мислим да је прилично паланачки менталитет размишљање како је неки крај бољи од неког другог, само зато што припадамо томе крају, па га волимо више од неких других крајева града или Србије.

Ја не живим у малом граду, тако да никако не могу да будем опчињен светлима велеграда.

Back