kako izostriti sliku

hak1

Obećava
Poruka
54
Zdravo
nabavio sam neke slike,ali im je rezolucija dosta losa.Postoji li mogucnost u fotosopu,ili nekom drugom programu da ih izostrim,ili da povecam rezoluciju,a da mi ne upropasti sliku.Probao sam sa programom PhotoZoom ,ali su rezultati losi.
Evo jedna od slika.

Prilozi

• xxxxx.jpg
    xxxxx.jpg
    43,2 KB · Pregleda: 22

druga stvar je izostriti fotografiju, ovo o cemu sam pisao je povecati a da se ne izgubi mnogo u kvalitetu fotke..za samo izostravanje postoji gomila plug-inova za ps, a mislim da ima i neki softver za povecavanje fotki, ne znam kako se zove

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.

Treba da je povecam i izostrim,da bih mogao preko nje iscrtati vektore.Treba mi za ArtCAM program,koji se koristi za izradu 3D modela,za CNC masine.vecinom se rade ornamenti,ikone , duborez....Ukoliko nije kvalitet slike dobar,nemoguce je u njemu iscrtati vektore,jer po vektorima podizem reljef.Dobre su slike sto vece rezolucije,a velicina sto znam oko 500x500 ili 1000x1000 mm.
Pozdrav

Ja mislim da je najbolje da se ovo u Illustratoru prebaci u vektor i posle moze da se igra do mile volje.

Mada, nije ovo ni neki komplikovan oblik. Ima cetkica isith ovakvih verovatno. Probaj na DA da nadjes neke viktorijanske cetkice.

Back