Kako izlečiti ljubomoru?

Nisam još uvek sreo osobu koja nije uopšte bila ljubomorna, pa je postala posesivno ljubomorna kroz život.

Znači da to neguje neke crte karaktera u osobi. Mislim da neke lične nesigurnosti možda negde pomažu u tome da to podignu na neki veći nivo, npr, ako naleti lepša devojka ili zgodnija, malo proradi to ili neki zgodan tip pa ga ona pogleda... Neke od tih situacija mogu da pojačaju, ali suština je da je to karakterna stvar i smatram da se to ne leči.

Bio sam u prošlosti sa jednom koja je bila nenormalno ljubomorna, ona je išla ulicom i posmatrala žene koje prolaze kako me gledaju, da li me gledaju i slično... Bouže sačuvaj.

Šta mislite o ljubomori u braku?

Zašto su ljudi ljubomorni?

Прво видети шта је љубомора,
а онда приступити демонтажи исте.

Љубомора,
сама реч каже, то је кад те љубав мори.

Где грешиш у љубави ?
Е па сад морамо видети и шта је љубав !

А ја вам кажем,
Љубав је кад се двоје љубе,
и траје само у тренутку љубљења.

Ето, сад думајте,
дал' се превише љубите и мозак остављате предуго без кисеоника ?

Da je ljubomora deo ljubavi?

To da, ali nisam te ja to pitao, nego šta znači kad svako od nas ima svoju definiciju ljubavi.

To znači da je ljubav sve i ništa, i da je Ajlavko Čvorić u pravu kad peva "Ljubav je samo reč i ništa više, obična slova lista papira".

Ipak je lepa reč pa joj ja dadoh značenje kakvo sam gore opisao (ljubav je kad se dvoje ljube, isto kao svađa je kad se dvoje svađaju, a sex je kad se dvoje ebu).

Bojiš se da će neko da ti ukrade osobu.
Pa ako još pomisliš da će njoj biti dobro a tebi loše :zloca::nono3:

Pukneš od ljubomore! :aaa:

Ako si ljubomoran na nekog što ima stvari ili životne okolnosti bolje, isto dolazi od nemanja toga.

Al može ljubomora biti složeni mix osećanja koji ide u pravcu ljubomore i gde je ista dominantan začin :think:

Back