Како изгледа Вучићев пакт са хулиганима: Велика анализа НИН-а о везама власти са "опасним момцима са трибина"

комшија

Stara legenda
Poruka
89.112

1698373793040.png

Kako izgleda Vučićev pakt sa huliganima: Veliki analiza NIN-a o vezama vlasti sa „opasnim momcima sa tribina“1697885294-Tan2023-10-2112405304_01-750x498.jpg


Autor: NIN 26. okt 2023

Godinama se vlast ponaša kao da protiv sebe ima brojčano nadmoćnog i bolje naoružanog neprijatelja, a svi znaju da bi za sat i po, koliko traje fudbalska utakmica, Vučić mogao da sredi problem huligana. SNS ih je, međutim, pretvorio u partijsku pretorijansku gardu, stvarajući dosad neviđenu simbiozu. Tamo gde država nije htela da vodi politiku, vodili su je, uz odobrenje vlasti, huligani. Svejedno da li se radi o razbijanju opozicionih demonstracija, paljenju stranih ambasada ili dilovanju droge, piše nedeljnik NIN.

Kada je maja 2016. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da država trenutno nema dovoljno snage za borbu protiv huligana, jer je za tako nešto neophodan društveni konsenzus, zazvučalo je pomalo komično, piše NIN.

Otprilike, država se ponašala kao da je reč o ozbiljnom okupatoru i da ne bi bilo iznenađenje da se opredeli za taktiku gerile protiv brojčano nadmoćnog i bolje naoružanog neprijatelja. Pri tome, svi su znali da je Vučiću potrebno otprilike sat i po ili trajanje jedne utakmice da sredi problem huligana, navodi NIN.

Kako prenosi NIN, tadašnji premijer, sada predsednik, sa huliganima je imao druge planove. Opasne tipove, koji bi po svim božijim i ljudskim zakonima trebalo da gledaju samo komad neba, pretvorio je u ličnu i partijsku pretorijansku gardu, stvarajući dosad neviđenu simbiozu organizovanog kriminala, huligana i vlasti.Inspektor Senta Milenković spreman da svedoči u postupku za „Jovanjicu“, postoje informacije da će vlast pokušati to da spreči


Tamo gde država nije htela da vodi politiku, vodili su je oni koji su je dograbili, uz autorizaciju vlasti – huligani sa tribina. Svejedno da li se radilo o razbijanju opozicionih demonstracija, ubistvima, paljenju stranih ambasada i bogomolja, dizanju barikada na Kosovu ili dilovanju droge. I više ništa nije bilo smešno u onoj Vučićevoj izjavi iz 2016.
Sa tribina su stigli nasilje, brutalna ubistva, droga, reketiranje, procenti od prodaje igrača, obaveštajne igre, policija i policajci, politika, i posebno političari koji su sve ovo aminovali i omogućili.

Od samog državnog vrha pa naniže. Sramotno malo optužnica bio je prvi pouzdan znak da iza svega stoji država, a hidra je narasla do razmera kada se ni mikroskopom ne vidi razlika između države i organizovanog kriminala, piše NIN.

Zato je, prateći preteće tragove, važno znati da ovaj inventar pre svega predstavlja podsetnik kako su se huligani preko pojedinaca u vlasti legitimisali kao opasan politički i moćan kriminalni činilac i ko su pojedinci koji su im to omogućili.

Ceo tekst pročitajte u novom broju nedeljnika NIN.

link


Сада је све на инспектору-хероју Слободану Миленковићу! Ако режиму не пође за руком да спречи његове сведочење пред судом у случају "Јовањица" заказано за новембар, криминална кула од карата ће да се уруши сама од себе. Држимо палчеве да се Мали Сента у новембру појави пред судом као сведок!
 
Рољо ускоро падају твоји напредњаци. Остајеш без средстава за живот, јер Ђидо ће морати своје ботове да запошљава а вас ће да отера из комуналних предузеће одакле ботујете.
Ne ide to tako. Ne otpuštaju stare botove samo dodaju nove , zato i ima toliko zaposlenih po javnom sektoru.
 

Back
Top