Kako izgleda odlazak u izraelsku ambasadu?

mario80

Legenda
Poruka
63.780
Pre jedno 10 godina sam dobio molbu da odnesem dokumenta u izraelsku ambasadu radi produženja važenja istih. To ću pamtiti do kraja života kao jedno vrlo neprijatno iskustvo.

Bio sam najavljen u ambasadi. U to vreme nisam baš znao gde se nalazi pa sam krenuo autom, polako vozeći od bolnice dragiše mišović uzbrdo pa sam se vratio autom nizbrdo. Ambasada nigde nije bila označena i objekat je bio potpuno neupadljiv. Ugledao sam vojnika sa automatskom puškom. Usporio i otvorio suvozačev prozor i pitao jel tu negde izraelska ambasada.

VOZI! VOZI! VOZI!

Vojnik se trgao i okrenuo prema meni i počeo da viče VOZI VOZI NE ZAUSTAVLJAJ SE! Opet sam ponovio pitanje i tada je uperio cev prema meni i viknuo VOZI, VOZI, JESTE, NE ZAUSTAVLJAJ SE! Do sam gas i krenuo dalje nizbrdo sa namerom da parkiram u prvoj sporednoj ulici. Ta prva sporedna ulica je bila barem kilometar dalje i skrenuo sam, okrenuo se i parkirao uz neke porodične kuće (tu lik ima neke stare automobile što je meni bilo zanimljivo)

HEKLER dobrodošlica.

Dok sam ja gasio auto, dizao prozor, ručnu shvatio sam sa se pored mojih vrata neko stvorio. Bio je to muškarac u crnoj uniformi sa heklerom koji mi je bio 30 cm od glave. Prst na okidaču ali mi nije bio uperen u glavu. Otvorio sam prozor i pitao jel smem tu da parkiram, idem u izraelsku ambasadu nosim dokumenta... Dobio sam bezbrižan odgovor što nebi mogao svašta pitam. Pomerio se i ja sam izašao iz auta i krenuo uzbrdo ka ambasadi. Noge su mi klecale a osoba je ostala pored mog auta. Onda sam shvatio da je ceo taj prostor u stvari šuma iz koje je on iskočio.

Znam znam javljeno.

Krećem teškim korakom uzbrdo, držeći dokumenta u ruci i negde na pola puta iz žbuna je iskočila grdosija od čoveka u neverovatno velikom sakou na kome je bilo zakačenih listića. Pričao je nešto i hodao ispred mene na šta sam ja rekao nosim dokumenta na šta me je prekinuo sa znam znam. On je na bubicu pričaoda dovodi čoveka koji nosi dokumenta. Došli smo gore do ambasade, tu je bio i prvi muškarac sa automatskom puškom Ak koji se pomerio u stranu.

Uđi u rupu i čekaj.

Pokazali su mi rukom da uđem u rupu koja je bila kao armirana polugaraža bez krova. Udnu se nalazila čelična vrata i pored je bio zvučnik koji je progovorio na engleskom sa pitanjem kosami šta tražimna šta sam ja odgovorio. Posle nekoliko trenutaka je ponovio pogrešno ime sa povišenim tonom (posle sam shvatio da izraelci i palestinci imaju slična imena)

Posle par trenutaka su se otvorila vrata i izašao je skupo obučen i doteran namirisan službenik ambasade. Sa osmehom preuzeo dokumenta i rekao mi da dođem ponovo za pola sata. Daleko ti lepa kuća mislim se... Nikad više.

Koliko sam ja shvatio oni imaju više krugova odbrane i kontrole oko ambasade tako da je prosto nemoguće ovo što se dogodilo prošle nedelje ili više ne funkcionišu tako kao pre 10 godina.
 
Poslednja izmena:
Обезбеђење је наше. А ти си се понашао ризично и чудно. Још ако си ваљда Палестинац или шта, јасно је да си био сумњив.

Пролазим често аутобусом 42 поред израелске амбасаде, сада се бар јасно види где се налази, има застава, и наоружани жандарм стоји испред. Додуше он је ту више као глинени голуб.
 
Možda, ovako nekako sam im izgledao

icegif-1084.gif
 

Back
Top