kako izdrzati

• Začetnik teme Začetnik teme neshvatam
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N

neshvatam

Gost
vec dugoo dugo sam sa deckom koga volim ja ga nikada ne bih ostavila ali je on mene jednom ostavio i zamamlo sto nisam potpuno poludela(bez foliranja)Samo onaj ko je osetio tako nesto zna sta pricam.Bojim se da ce me kad tad ostaviti i iako mi prijatelji pricaju da se ne nerviram to je neizdrziv bol koji moze dovesti do tragicnih posledica.Znam da je bar neko to doziveo i da me razume.Sada smo srecni ali se i dalje plasim... :( :( :( :( :shock:

neshvatam:
vec dugoo dugo sam sa deckom koga volim ja ga nikada ne bih ostavila ali je on mene jednom ostavio i zamamlo sto nisam potpuno poludela(bez foliranja)Samo onaj ko je osetio tako nesto zna sta pricam.Bojim se da ce me kad tad ostaviti i iako mi prijatelji pricaju da se ne nerviram to je neizdrziv bol koji moze dovesti do tragicnih posledica.Znam da je bar neko to doziveo i da me razume.Sada smo srecni ali se i dalje plasim... :( :( :( :( :shock:
uvek su to strahovi u nama.sto se vise opterecujes bice ti gore.veruj mi ima mnogo gorih stvari u zivotu.iskustvo licno.sve ziv covek podnese.

neshvatam:

pa onda se ubij kad ne mozesh bez njega

Evo ja baš sada prolazim kroz to i odlično znam o čemu pričaš.Ljudsko biće može da podnese mnogo više nego što mu se čini.Stisneš zube i trpiš,isplačeš se jednom dnevno,prihvatiš to kao svoju kaznu i jednog lepog dana na neki čudan način sve to postane prihvatljivo i shvatiš da više nisi ista osoba nego neko bolji.Ako ništa drugo barem znaš da si jedna od retkih osoba koje umeju stvarno da vole a ne od onih koji ljubav poistovećuju sa potrebom da imaju nekog da im greje krevet.

neshvatam:
Kao glavno pitanje imam da li te je prevario? To je vrlo VRLO bitan faktor. Ako jeste onda situacija je mnogo mnogo teza (ali ne i nemoguca). A ako nije onda ima par mogucnosti. No da krenem sa prevarom:

Prevara
Ako te je decko prevario i ostavio, to je prakticno naj teza situacija koju bi u zivotu imala. Ali ako ga volis i ako ti istinski treba on ce morati debelo da se trudi da opet povrati tvoje poverenje, prakticno ce morati da dubi na trepavicama, a ako je i njemu stalo do tebe verovatno ce raditi. Vreme od prilike koje ce proci dok se ti ne uveris moze da bude i godinu dana. Godinu dana od kojih minimum pola ce ti biti vrlo tesko.

Samo pobegao
Ako je on samo raskinuo a pritom nije raskinuo sa tobom to je u naj cescim slucajevima GMM.

NOTE: GMM = Glupi Muski Mozak

Postoji sansa da te on mnogo voli ali da pod pritiskom nekog drustva ili druga koji mu zavidi na predivnoj devojci, da muskarac ne treba rano da se vezuje i ostale baljezgarije. E tada GMM upada u akciju i pocinje da razmislja o glupostima i u 90% slucajeva napravi takvu glupost da je docnije u stanju da se kaje do smrti.

Naj sigurnije resenje, ili bolje reci nacin pocinjanja resavanja onog sto ti smeta, a smeta ti je vrlo jednostavan, ima samo tri tacke:

1) Komunikacija
2) Komunikacija
3) Komunikacija

Pricajte o svemu sto vas muci medjusobno, dodjite do kompromisa koji ce vam oboma prijati i budite intimni, znaci nemoj od jednom da preseces lepe stvari sa njim, samo dodaj ove tri stavke.

Anonymous:
neshvatam:

pa onda se ubij kad ne mozesh bez njega
Koji si ti bednik...

Ja stvarno neke ljude uopste ne razumem. Mislim da nijedan covek ne zeli da pati vise nego sto mora. Ako zeli onda zaista nesto nije u redu sa njim, zar ne?
Pored toliko jednostavnih resenja odabrati najkomplikovanije(?!) mislim i to je cista nepatvorena glupost a sto je najgore bez nekog iole prolaznog opravdanja.
Cesto previse skolovani ljudi prave pomenute greske.
Da li postoji ista pametnije i prirodnije od obicnog ljudskog razgovora i to cak i cisto prijateljskog uz kaficu ili nego drugo pice ,nesto kao u stilu "sreli se stari znanci posle dugo vremena" sigurno bi se nasle neke teme za razgovor a da to ne mora biti ni udvaranje ni nabacivanje vec mozda samo razmena pozitivne energije izmedju ljudi koji se medjusobno uvazavaju i poznaju vec neizvesno vreme bez obzira na ostavljanja i vracanja. Prijateljstvo nikada ne moze da bude nesto negativno bilo ono pocetak ili kraj neke komunikacije a naravno i tu je narocito povoljno za nekex sto je ono zaista potpuno neobavezujuce.
Evo na primer ja i moj sadasnji i buduci muz smo dugo uz manje ili vec prekide (a ovo zbog nekih njegovih obaveza)bili samo prijatelji mada su i nasa osecanja imala svoj samostalni razvojni put kojeg mi nismo ni bili u potpunosti svesni (iako oduvek) sve do trenutka u kojem smo oboje shvatili koliko se VOLIMO ali i ne samo to vec koliko smo POTREBNIjedno drugom, tada smo se i vencali i evo sada intenzivno i "radimo na deci" a hvala bogu bice. Medjutim znate sta ,pustite decu i potomstvo svi ce oni sutra biti samostalni potpuno novi i drugaciji ljudi koji ce traziti sebi srecu onako kako njima odgovara a nas dvoje bicemo i ostajemo jedno drugom preko potrebni jer ljubav koju osecamo jedno prema drugom nista ne moze da zameni. Zato pamet u glavu kada birate coveka "za svaka vremena" to je neko ko zaista mora da vam odgovara u svemu i koga morate voleti toliko da vam ceo svet postane ta osoba i da ne postoji nista, nista sto ne bi uradili za nju\njega jer naravno znate da on\ona i ne bi trazio da ucinite nesto sto se kosi sa vasim mogucnostima ili principima.
Dopustite sebi da vas voljena osoba VOLI jer ona je najsrecnija osoba na svetu sto moze ,ukoliko joj pruzite priliku, da volibas Vas.

Back