Kako izabrati?

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Kako izabrati knjigu po svom ukusu?
Da li ste dugo sarali i citali svasta dok niste otkrili jednog pisca ili zanr koji vam se dopada?
Ili menjate shodno raspolozenju/godinama/zivotu?

Da li ste posle svake knjige ispunjeniji ili vam od deset jedna ostavi trag?

Cesto pomislim kako znam sta zelim da citam, ali ne nadjem uvek bas to sto zelim.
Retko se desi da me neka knjiga iznenadi ali desava se, da danima posle razmisljam o njoj.

Ipak, ma koliko cesto se iznerviram sto knjiga nije ispunila moja ocekivanja, kad malo bolje razmislim, mozda je put taj koji se zaista mora preci dok ne dodjes do onog pravog.
Ili su pak moje zelje previse...

Bilo kako bilo, na osnovu cega birate knjigu koju cete procitati?

kako kad..preporuka, cesto sam na stranicama izdavaca pa prelistam sta su novo objavili..kad me nanese put svratim u knjizaru i onda volim da izlistam naslove i izaberem novo
ne citam uvek ista stiva, a to sto citam zavisi od stanja u kome sam
ima perioda kad samo citam, a ima kad nisam opustena da bi u citanju uzivala..pokusam, pa ostavim,,takve su mi poslednje dve godine..mogla sam da citam samo strucnu literaturu
postoje knjige kojima se vracam i koje ponovo citam posle nekoliko godina..i mnoge sasvim drugacije dozivim i imam utisak kao da ih nisam citala

Mrzim eksperimente, tako da sam sklona da čitam sve od istog pisca koji mi leži, dok mi ne dosadi, što nije dobro. Treba biti malo fleksibilniji i širi
. Drugarica mi radi u knjižari pa me snabdeva knjigama za koje misli da bi mogle da mi se svide i ne maši. Samo što slabo čitam, pa mi se gomila literatura. :lol:

Prvenstveno prema žanru, potom autoru, preporuke uzimam sa dozom opreza, zavisi od koga je i čime se,uopšte,knjiga i bavi.
Ceo život čitam, izgradila sam se kao uživalac površne i lake literature, daj mi pokoji izmaštani univerzum ili ubistvo i meni super.
Volim istorijske i avanturističke i poneku dramu. Čiklit me smara, nije da nisam probala al ne mogu evo tu me seci.
Neka dublja filozofska dela ne mogu, nemam koncentraciju, to mi je najveći problem i u svakodnevnom životu

preporuke prijatelja i kolega, goodreads, razni sajtovi sa recenzijama na stranim jezicima, blogovi, kulturni dodaci dnevnih novina, intervjui sa piscima, sajmovi knjiga, književne nagrade ili njihov uži i širi izbor. ponekad mi se čini da više vremena provodim tražeći dobru knjigu, nego što provedem čitajući ih :)

Evo za vas koji volite elektronske knjige. Baš na krstarici sam i našla ovaj link.

https://mega.nz/#F!YtI2SYIA!FqwV29sFuVon7wEV8BDV0w
Ovo je mršavo.
Lik je nedavno postavio 700 naslova iz Lagune... Za dž, vkors....ima svega.
Ako vas interesuje, pronađite.
El. Knjige čitam samo na plaži i tokom puta....

Ni ja ne volim preporuke, odn. Ukus je lična stvar....po tom kriterijumu, pročitam ovde kako je knjiga Kije Kockar wow..haha..

Kursevi jezika? Neki autori izbozne koji nisu prodali Ništa...kod ovog Sf.vido sam ima Klark, ako ima cela Zadužbina ok...ako ne, mačku o rep...Naravno da sam otvarao. Mršavo

Nađ sama link, ja sam u Srbijl(:

Poslednja izmena:
Mene ne interesuju ni kursevi jezika ni SF, tako da ne znam da li ima Zadužbina. Ne znam ni odakle su autori, već sam rekla da sam link na Krstarici pronašla. Samo me inetresuje kakve veze ima to što si ti iz Srbije? Da želiš da ljudi nađu te knjige dao bi link, nego izgleda voliš samo da pljuneš malo na druge. Jer su iz Bosne, a ti iz Srbije, moramo da ti odamo počast.

Znači samo si lupila link bezveze...i istrošila mi 20 sec vremena?

Ima veze, muahahaa kad moram da objašnjavam.... već neko vreme neki srpski izdavači nude kupovinu el izdanja...da kupe, kontaš, ba...pa tjitaš...za najnovijeg Nesbea i sve od istog..platiš-tjitaš....onda je neko,nočigledno vođen svojim razlozima, napravio čisto delo piraterije objavivši 700pdf-naslova... I ja da ti dam link?...eo ti.....kiflice sa sirom...

Aha, ne smeta tvojim etičkim načelima da čitaš knjige sa tog linka, ali ti smeta da podijeliš sa drugima. Zadrži ti svoje kiflice, mada vjerujem koliko visiš na ženama da si odlično i naučio kako da ih praviš.

Back