Kako izabrati pravu profesiju posle promašenog fakulteta?

gost 435342

Domaćin
Poruka
3.177
Upisao sam Pravni, sjajno mi je krenulo, došao sam i do stilendije, ali posle sam video da to nije za mene. Plus, bolest me je ozbiljno uzdrmala, kao i kriza u društvenom životu i finansijama. Fakultet sam napustio pre 2 godine, ali i dalje ne mogu da nađem posao. Imam 25 godina i razmisljam da se prekfalifikujem, da li neko ima savet za mene? 🙂

Upisao sam Pravni, sjajno mi je krenulo, došao sam i do stilendije, ali posle sam video da to nije za mene. Plus, bolest me je ozbiljno uzdrmala, kao i kriza u društvenom životu i finansijama. Fakultet sam napustio pre 2 godine, ali i dalje ne mogu da nađem posao. Imam 25 godina i razmisljam da se prekfalifikujem, da li neko ima savet za mene? 🙂

Koju srednju skolu si zavrsio i sta te zanima u zivotu?

Овде ти нико не може помоћи по том питању сем бесмислених савета. Ако ти сам не знаш шта те интересује, откуд неко на форуму може знати.
Седи, размисли који су твоји афинитети, могућности и пробај. Ако омашиш, тражи други.

Pravni tehničar, a u životu trenutno ništa, osim neki posao koji je legalan i donosi prihode kako bih napustio rodno mesto, a po mogućnosti i državu.

Hoces da sastavljas auto radija, navigacije i baterije?
Kod mene u firmi je buljuk tvojih kolega pravnika.

Lagan posao a da napustis drzavu ne mozes da dobijes, samo teze stvari su u ponudi.
Da napustis rodno mesto, tesko da ce biti neki boljitak jer za bolje prihode mora i vise da se zapne da bi se platila kirija.
Od kuce mozes da ucis kineze i japance engleski za pocetak preko neta.

Varioci su trazeni svuda ali sa atestom. Posao nije za svakoga jer je daleko od lakog.

Правник не значи само адвокат. Имаш ту гомилу опција.
Javni izvršitelj, javni tužilac, sudija, javni beležnik i pravnik u nekom preduzeću ili javnoj upravi, svuda se ulazi preko veza ili stranke, sporo ili malo se zarađuje i moraš biti korumpiran da bi opstao u takvom okruženju da bi opstao. Vremenom postaneš frustriran i sve ostale sfere života propadaju.

Javni izvršitelj, javni tužilac, sudija, javni beležnik i pravnik u nekom preduzeću ili javnoj upravi, svuda se ulazi preko veza ili stranke, sporo ili malo se zarađuje i moraš biti korumpiran da bi opstao u takvom okruženju da bi opstao. Vremenom postaneš frustriran i sve ostale sfere života propadaju.
Ау, ниси ни почео да радиш а већ ти се смучило?
"Arbeit macht frei"

Hoces da sastavljas auto radija, navigacije i baterije?
Kod mene u firmi je buljuk tvojih kolega pravnika.

Lagan posao a da napustis drzavu ne mozes da dobijes, samo teze stvari su u ponudi.
Da napustis rodno mesto, tesko da ce biti neki boljitak jer za bolje prihode mora i vise da se zapne da bi se platila kirija.
Od kuce mozes da ucis kineze i japance engleski za pocetak preko neta.

Varioci su trazeni svuda ali sa atestom. Posao nije za svakoga jer je daleko od lakog.
Ne znam za radio i baterije, varenje mi primamljivo zvuči, i u Srbiji imaju oko 100000, a van zemlje i preko 3 000 000 eura.

Овде ти нико не може помоћи по том питању сем бесмислених савета. Ако ти сам не знаш шта те интересује, откуд неко на форуму може знати.
Седи, размисли који су твоји афинитети, могућности и пробај. Ако омашиш, тражи други.
Slazem se sa tobom : )

Savetovao bih ti da se okušaš u frilensingu, to je jako široko polje ali je problem što država od 1.1. naredne godine kreće da uzima ozbiljan harač frilenserima pa ne znam koliko bi ti se to isplatilo.
Ako hoćeš u Beograd nekog posla ima ali pitanje je za kolike pare...da li bi mogao sam da se izdržavaš.

Snow, nisam razumeo za to sklapanje baterija, je l to u zemlji ili inostranstvu? Zar ti nisi vani?

Što se tiče varilaca tu je glavni problem što je to zanimanje opasno po zdravlje. A u inostranstvu strancima obično takve poslove uvaljuju gde se nadišu hemikalija.

Trenutno od prihoda roditelja.
Тако сам и мислио. Обезбеђен стан, храна, рачунар а ти се пренемажеш.
Видиш, мене би било срамота да ме са 25 година издржавају родитељи. Али није само твоја кривица. Родитељи те тако васпитали, размазили.
Ајде ти нађи било какав посао и почни да живиш од свог рада па онда размишљај.

Back