Kako ispuniti obećanje?

ljubota

Veoma poznat
Poruka
11.976
Pa eto jednog ozbiljnog pitanja,za ozbiljne forumaše.
Kao prvo da objasnim novonastalu situaciju...
Živim i radim u EU,nekoliko godina.
Ovde sam vremenom navikao na navike i ponašanje ljudi u mom okruženju.
Morao sam svašta nešto da prihvatim,znači nema bacanja papira po ulici,nema mokrenja po žbunju u parku,
puštanje vetrova samo u strogo označenim prostorijama,kad usereš wc dasku - nema bežanije,već upotreba onog ćelavog Mr.Propera,kisele krastavčiće nikako u predigri,snošaj posle jakog pasulja ko kazneno delo...
Ma užas jedan.Sve sam to morao da prihvatim.
Ima tu i dobrih stvari.Jedna od tih je i ta što poštuju zaposlene,koji se i međusobno moraju poštovati.
Pa tako u slučaju smrti nekog od rodbine zaposlenog,cela firma skuplja kintu za pomoć.
U slučaju,neke bolesti,opet cela firma učestvuje,a velka je to firma...
Svako jutro prođem pored te oglasne table i vidim kome je pomoć najpotrebnija.
I to je sve ok,ali...
Ovde imam da tako kažem nerazdvojnog poznanika iz Srbije.
Uskoro mu se bliži rođendan ( 13.og augusta),i red je da se razmišlja o poklonu.
Ponekad u slobodno vreme,prošetamo malo po Beču,i primetio sam da svaki put kad prođemo pored Mulen ruža,u centru,dobije tužan izraz na licu.Više puta sam ga pitao šta je razlog,a on kaže "eh kad ću ja moći priuštiti sebi samo jednu noć u toj divnoj kući...".
Da se razumemo,zaradi i on neku kintu,al sve šalje dole u Srbiju,treba skupiti kintu za semenski kukuruz,(navadio se pa kupuje samo onaj skupi pionirov tretirani),pa zatim an,kan i ostala đubriva,dva nova akumulatora za traktor rakovicu i sl...
Ja rekoh,Mićo,obećajem ti...(e jesam go.vno pojeo,što nisam držo jezik za zubima)...
Elem,bude meni žao,i pade mi na pamet da preduzmem nešto.
Odem kod šefa i objasnim mu situaciju,predložim mu da Miću stavi na oglasnu tablu i da mu se skupi kinta za obilazak te čuvene javne ustanove.
Šef mi kaže da će da razgovara sa direktorom ,pa će mi javiti,jer ovakav slučaj još nisu imali do sada.
Sledećeg dana me zove i kaže,da je to teško sprovesti u delo,jer se boje da Mića tako prikupljenu donaciju ne uloži u semenski kukuruz,seme soje ili nešto sl.
Ja mu predložim da Mića uzme fiskalni račun iz Mulen ruža i da to direktor uvrsti u firmine troškove.
Direktor čuo,malo se nećkao i po prvi put mi odbio neki zahtev.
Sad smo tužni oboje,vreme prolazi,august se bliži a sa tim i Mićin rođendan.
Sam to ne mogu da finasiram jer i sam moram da kupujem semenski kukuruz (pionirov tretirani),kao i an za šljive,vinograd i ostalo dole što posedujem...
Ovde u gradu u kom živimo,također postoji takva javna ustanova,al Mića kad prođe pored nje(kad ide na pijacu),ni pogled da baci ,a kamoli da pusti suzu...
Šta uraditi dobri ljudi?Kako ispuniti dato obećanje i staviti Mići osmeh na lice kad prošeta pored tom ulicom?
Tema je veoma ozbiljna,vreme ide i molim samo ozbiljne odgovore i sugestije.

IMG_9982.jpg

Tako blizu,a tako daleko :(

Poslednja izmena:
Znam za Mulen Ruz u Parizu, nisam znao da imaju primerak u Becu. Sto ga ne odvedes na neko manje elitno mesto? Siguran sam da imaju neke varijante za euro tresh. Ili ga odvedi negde na pecenje u dijaspora kafanu i bice taj srecan.

Ma probali smo,našli čak i finu kafanicu sa prasetinom sa ražnja od 10e po kg i u kojoj puštaju Olju Karleušu i Brushalter,pa čak i Jandrino jato i Nema raja bez rodnoga kraja,al džaba sve...

Poslednja izmena:
Ulaznica za Mulen Ruž je bila (nekada davno) oko 93EUR, a to ti je odprilike jedna dnevnica molera na crno,
tako da ne vidim problem :)

Inače taj isti Pigal kao i veći deo Pariza je poprilično prljav i zapišan,
Mon Martr iznad istog je u malo boljem stanju :lol:
Tako da i ako te uhvati policija na rolerima ili biciklama, naebaćeš samo ako si dimljen :lol:

Ulaznica za Mulen Ruž je bila (nekada davno) oko 93EUR, a to ti je odprilike jedna dnevnica molera na crno,
tako da ne vidim problem :)

Inače taj isti Pigal kao i veći deo Pariza je poprilično prljav i zapišan,
Mon Martr iznad istog je u malo boljem stanju :lol:
Tako da i ako te uhvati policija na rolerima ili biciklama, naebaćeš samo ako si dimljen :lol:

Mića neće samo ulaznicu,on bi ful tretman zajedno sa prodžaranjem jednog ili možda i više spolovila po izboru...
Za nas,običnu buraniju,to je velka kinta,a kredit ne dolazi u obzir...

Ima rešenje.
Neka dovede taštu, svastiku, tetku i neki dalji rod,
što ih je više to bolje.
Pa se vas dvojica dogovorite i na smenu ih kljukajte kreozanom
ili stavljajte plavi kamen u čorbast pasulj...
Da navuku neki belaj.
Onda će direktor da turi Miću na spisak.
I eto njemu stranog kupleraja, mirisa otmenih dama i EU piččke !
I može smesta da vrati osmeh.
A, svoju redovnu zaradu neka i dalje troši na kukuruz i ostale seljačke potrebe.

I još nešto.
Ako se desi da neko od familije ne pretekne, eto njemu opet kupleraja....
Pred Mićom je zavidna perspektiva.

Ima rešenje.
Neka dovede taštu, svastiku, tetku i neki dalji rod,
što ih je više to bolje.
Pa se vas dvojica dogovorite i na smenu ih kljukajte kreozanom
ili stavljajte plavi kamen u čorbast pasulj...
Da navuku neki belaj.
Onda će direktor da turi Miću na spisak.
I eto njemu stranog kupleraja, mirisa otmenih dama i EU piččke !
I može smesta da vrati osmeh.
A, svoju redovnu zaradu neka i dalje troši na kukuruz i ostale seljačke potrebe.

I još nešto.
Ako se desi da neko od familije ne pretekne, eto njemu opet kupleraja....
Pred Mićom je zavidna perspektiva.

...nečuveno...a zar može ku.rva, prostitutka, da bude nekome (tebi očigledno da) "otmena"? Otemna može biti samo nekome ko je, po otmenosti, gori od nje...

Ma probali smo,našli čak i finu kafanicu sa prasetinom sa ražnja od 10e po kg i u kojoj puštaju Olju Karleušu i Brushalter,pa čak i Jandrino jato i Nema raja bez rodnoga kraja,al džaba sve...

Sinovac, najbolje da ti Mici za rodjendan odradis Mulen Rouge, ili pak da napravite sedeljku kod kuce i da mu narucis veliku tortu iz koje da izadje igracica i da mu odigra ples do dzadza, pa ce Mica da vidi sve zvezde i da pamti
za cel zivot svoj, :rotf:

- - - - - - - - - -

Back