Kako i zašto ste postali ateista?

Ц

Цврц на куб

Gost
Ni u jednom svom postu nisam rekla ni da sam vernik nit da sam ateista, samo navodim da razumem i jedne i druge i da svako iz svog ugla ima opravdanja zašto je to što jeste...
И не мораш да кажеш а није ни битно. Коментар и резон показују да припадаш атеистичкој религији.
Jeste, ako ateista ubije čoveka, baš će izbeći kaznu vadeći se da je
Хтедох рећи, добије коју годину у лудници па га пусте. Верник добије то и још горе плус. Тако да ти је претпоставка о вађењу на ђавола чиста фикција јер не постоје олакшавајуће околности.

Ц

Цврц на куб

Gost
A onda se postavi pitanje, ako ne činiš zlo samo zato što se plašiš
Božije kazne, šta s tobom zapravo nije kako teba?
I tek onda postane zanimljivo.. :kafa:
А ко је поменуо страх од казне? Шта није у реду с тобом па га ти учитаваш верницима кад има Х примера који показују супротно?

Помињано је само позивање на ђавола као оправдање и начин на који се као верници ваде. А то ниђе везе ни са чим.

Serafim 00

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.819
И не мораш да кажеш а није ни битно. Коментар и резон показују да припадаш атеистичкој религији.
Не показују. Показују само реално сагледавање оба погледа (мада их има доста више) на веровање..
Хтедох рећи, добије коју годину у лудници па га пусте. Верник добије то и још горе плус. Тако да ти је претпоставка о вађењу на ђавола чиста фикција јер не постоје олакшавајуће околности.
Онај ко није имао "гласове" у глави, не може да разуме онога ко јесте. Нисам ни ја, додуше, али се трудим да их разумем

Ц

Цврц на куб

Gost
Не показују. Показују само реално сагледавање оба погледа (мада их има доста више) на веровање
Онда мора да си се уживео у улогу атеисте али опет, није битно.

Реално не постоји више од два погледа. Или ти је вера познато осећање које и проживљаваш, па си верник, или је не осећаш а можда је никад ниси ни осетио, па си атеиста.

Serafim 00

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.819
Онда мора да си се уживео у улогу атеисте али опет, није битно.
Sada definitivno znam da ne citas ono sto pisem sa razumevanjem, jer da jesi, shvatio bi da sam ONA, ne on...

Реално не постоји више од два погледа. Или ти је вера познато осећање које и проживљаваш, па си верник, или је не осећаш а можда је никад ниси ни осетио, па си атеиста.
To je potpuno nebitno...jer ne raspravljam o religiji nikad...jer je veoma osetljivo licno pitanje

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Pojedini vernici nisu sposobni da prihvate činjenicu da ateizam nije religija već jednostavno ne verovanje da Bog ili bilo koje božanstvo postoji.
U takvim vernicima ne postoji tolerancija pre razaličitom verovanju ili ne verovanju. Radi o veoma neobrazovanim i površnim osobama koje nisu sposobne da prihvate činjenicu da neko ne veruje u isto što oni.