Kako i zašto je Alfa Romeo dospeo na rđav glas?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
241.569
Zbog čega je Alfa auto koji je verovatno najviše pominjan u vicevima? Kakve veze s tim imaju italijanski komunisti, a kakve njihovi poznati mafijaši? Da li su zaista jedno vreme pravljene od ruskog lima i zato brzo trulile?
Odgovore na sve to kao i još mnogo toga drugog možete videti u ovom videu na koji sam sad naišao.

Zbog čega je Alfa auto koji je verovatno najviše pominjan u vicevima? Kakve veze s tim imaju italijanski komunisti, a kakve njihovi poznati mafijaši? Da li su zaista jedno vreme pravljene od ruskog lima i zato brzo trulile?
Odgovore na sve to kao i još mnogo toga drugog možete videti u ovom videu na koji sam sad naišao.

Доспео је на рђав глас јер овде препродавац купи ауто са милион км и врати на 180 хиљада.

Друго, бензински мотори нису намењени да се возе до бесконачности.

Треће, ауто захтева правилно одржавање: редовна замена квалитетног уља, замена филтера, свећица,... То се овде не ради.

Четврто, ауто тражи добре путеве без рупа, увала, избочина или одрона. Кажу да пропада трап. Па пропада јер путеви нису добри, а и та кола су прешла доста пре него што су дошла код нас.

Да ли знате неког ко се жалио на новог алфа ромеа? Да ли знате неког да је купио нов ауто на не сатрвен 156 са милион км из увоза?

За наш народ је најповољнија варијанта алфа 156 1.9 дизел јер троши релативно мање, може да траје дуго и терај док иде. Све остало је проблем или због регистрације или због одржавања или зато што му је прошао животни век.

Проблем са Србијом је у томе што овде 90% људи није видело, а камоли возило нов ауто. Ја сам имао прилике да возим нов ауто и то не може да се пореди са рушевинама које долазе из увоза. И тај нов ауто ће временом постати крш и неупотребљив, али првих 100, 150 или 200 хиљада км ће радити како треба уз нормално и редовно одржавање. После тога ће кренути кварови који су типични за бензинске моторе, али то тако иде, јер не може ауто од 1.5 литара запремине мотора да траје као мерцедес W123 200D.

Ili provedes u Italiji par meseci druzeci se sa Italijanima i onda shvatis zasto je to tako.
Kakav narod - takvi su im i proizvodi.
U slucaju Italijana, tehnika nula - hrana desetka!
Tako se i ponasaju 24/7. :D

Legenda kaze da tamo negde postoji Alfa Romeo koji radi..

Ili provedes u Italiji par meseci druzeci se sa Italijanima i onda shvatis zasto je to tako.
Kakav narod - takvi su im i proizvodi.
U slucaju Italijana, tehnika nula - hrana desetka!
Tako se i ponasaju 24/7. :D
Ima italijanskih automobila koji vlasnike služe dugo i verno. Nisu svi Italijani isti, a nisu im iste ni sve fabrike. Na tu temu na videu postoji zanimljiva opservacija. Pogledaj.

Osnovni problem je što svako auto staro 10+ godina zahteva malo veće održavanje. A naš čovek bi da kupi auto staro 15 godina, sa pređenih do hajde 200 000 km i da nema ulaganja. E to ne biva. Alfe su verovatno malo ređe. Nema toliko delova po otpadima. Delovi samim tim skuplji. I zato toliko kukanje.
Da ali koreni zlog glasa o Alfama uopšte nisu stari 15 - 20 godina i nisu mitovi te vrste stvoreni u Srbiji niti na Balkanu uopšte.

Evo pogledajte u kakvom su stanju, takve su bile i pre 20 god

Ja sam sedeo u jednoj ovakvoj negde na senjaku čovek je novu kupio i čuvao u garaži davno pre 30 god. U prvoj boji.

Gledao sam i alfu sprint potpuno trula posle 5-6 god nema pola auta. Opel bio mala beba za alfe :lol:
Ovo je gtv alfa iz kraja 60tih početka 70th .. Izgleda top kad su je završili s i vredi mnogoo danas.. Koliko su Italijani sa tim sportskim autima dobri za dizajn ,meni je ona top ..

Poslednja izmena:

Back