Kako gledate na muskarce koji se usele kod devojke?

Nažalost,...lebdenje brzo prođe, dok je pitanje krova nad glavom, nešto što bi trebalo u krajnjem da bude consensus.
Više sam objasnila temu, sa svog ( ženskog) ugla,...i najbitnije, uopšte ne mislim ništa loše, niti pogrdno o muškarcima, koji se pod takvim uslovima i okolnostima, presele da žive kod žene ili devojke, svejedno.
Kako si mislila da ga je tesko izbaciti? Ja cak mislim naprotiv, ako se on useli kod tebe, deca su bezbedna ako on treba da ide. Jer budimo realni, majka je majka, retko je otac majka a majka maceha, obicno je obrnuto. Npr muz alkoholicar pravi haos, i sad njegova kuca a zena nema gde sa decom. :/ mislim da ima milion varijacija i primera na ovu temu.
Stan koji trenutno rentar rentam o bracnog para, stariji ljudi kmaju i unuke, gde se on uselio u kucu njenih, posto su ti ljudi odavno mrtvi, on je glava kuce :) a kuca ionako ostaje deci

Kako si mislila da ga je tesko izbaciti? Ja cak mislim naprotiv, ako se on useli kod tebe, deca su bezbedna ako on treba da ide. Jer budimo realni, majka je majka, retko je otac majka a majka maceha, obicno je obrnuto. Npr muz alkoholicar pravi haos, i sad njegova kuca a zena nema gde sa decom. :/ mislim da ima milion varijacija i primera na ovu temu.
Stan koji trenutno rentar rentam o bracnog para, stariji ljudi kmaju i unuke, gde se on uselio u kucu njenih, posto su ti ljudi odavno mrtvi, on je glava kuce :) a kuca ionako ostaje deci
Sam si rekao,...milion varijacija i sudbina, mda to sada nije tema.😁
Realno,...negde gde muž u kući maltretira ženu i decu, biva izbačen čak i iz svoje kuće, ukoliko žena s decom nema gde.

Legija je profesor doktor za laganje.

U zivotu nikad nikome nije rekao nista istinito, covek i kada prica sam sebi- laze.

Kada ti Legija kaze da je 8 ujutru, ti odmah znas da je negde ponoc.
Zene vole da ih se laze :D znaci je frajer haha
Samo trebalo bi mu malo da izbaci brate znaci razumes brate , i da nauci da sklapa prosto prosirene recine.
Mimo toga dusa od coveka, humanitarac 🥳 (ironic o naravno), al fizicki je atraktivan zenama sto vole macho tipove , tu je razumem

Gleda se kao manje musko zato sto se smatra da on tu vise mora da slusa tastu, tasta i zenu, i ne pita se nista.

Tipa, on dodje sa posla, i hoce da odmara, a tasti bas tada dosla drugarica da se ispricaju na kafi. I kada on kaze tasti- ne mogu da ti drugarice dolaze kada ja spavam, tasta njemu kaze 'Ovo je moja kuca, ima da dolaze moje drugarice kada ja kazem'.

Dok, kada je svoj na svome, onda njega slusaju.

U normalnim porodicama ne sluša se jedna osoba, već svi slušaju sve, tj postoji razumevanje.

Konkeratn primer, pristojna i tiha porodica, očigledno dovoljno dobra da sve funkcioniše. Na kraju, ne bi opstali tako dugo da nije tako. Mislim da u Beogradu ljude apsolutno ne zaninma ni šta im radi prvi komišija, te to nije tema. Ja lično nhe znam ni da li je stan pored mene iznajmljen ili su to vlasnici, niti me zanima, a živim tu preko 30 godina. Ali mislim da je pitanje teme lično, šta bih ja mislila. Muškost se ne ogleda u tome da ga svi slušaju, nego da bude osoba na koju se možeš osloniti i koji ume da rešava stvari. Na kraju i koji ima strpljenja, to je jako muževno. I da ima planove, da stvara. Ovaj tip je tako otišao da radi par god negde u bivšu sovj .republiku da bi zaradio tašti i tastu za manji stan. Nije lenština, inženjer.

Muškost se ne ogleda u tome da ga svi slušaju, nego da bude osoba na koju se možeš osloniti i koji ume da rešava stvari. Na kraju i koji ima strpljenja, to je jako muževno. I da ima planove, da stvara.
Dakle, čovek koji je u isto vreme oslonac, maher za probleme, strpljiv i kreativni vizionar sa ciljem prema kome stremi krupnim koracima. Ali eto pošto je strpljiv znači biće da je sitnim. E, sad ako pogledamo realnu sliku - ima i te kako dosta devojaka i žena koje su nestrpljive da se snovi i planovi što pre ostvare, gde bi se pojavio problem da ga prvo ona ne ceni, a samim tim i ne sluša. Onda on postaje nezadovoljan, vidi da ga čekag manjak poštovanja (zamalo da napišem autoriteta) i cipele-mipele porodica se polako udaljava od te kategorije - normalna porodica, gde postoji razumevanje. Još ako živi kod tašte, ko zna koje ona ambicije ima.......

Život svakog od nas se svodi na naš ego i naše želje (može i strasti), a u porodici gde žive on i ona, plus njeni mama, tata, a možda još ko svako ima svoj ego i svoje želje. Tako da nije to baš tako jednostavno. taj primer gde je on otišao čak u daleku tužinu da bi zaradio da se njenim roditeljima reši stambeno pitanje samo govori da su se složili po pitanju želja - da je i njemu i njima dosta života zajedno. U svakom slučaju, odlična tema za diskusiju.

To uopšte nije prednost,...jer uvek je lakše popakovati kofere i otići, nego da nekog "napudrijaš" iz stana.
Ти си требала да набројиш предноси домаћег терена а не мане :kez: Сама себи пуцаш у ногу.

Предност је то што, уколико дође до раскида а супротна страна је нормалана, нећеш морати да се селиш,

Мана је то што, уколико дође до раскида а супротна страна није баш нормална, нећеш моћи да избациш другу страну из куће одн. стана.

Дакле, имамо предност и ману. Није само једно или друго.

Ти си требала да набројиш предноси домаћег терена а не мане :kez: Сама себи пуцаш у ногу.

Предност је то што, уколико дође до раскида а супротна страна је нормалана, нећеш морати да се селиш,

Мана је то што, уколико дође до раскида а супротна страна је ненормална, нећеш моћи да избациш другу страну из куће одн. стана.

Дакле, имамо предност и ману. Није само једно или друго.
Ok,...nenormalne uopšte i nisam uzimala u obzir.😁
Jeste propust,...hvala što si i to pomenuo i ukazao.

Da se ne lažemo,...na dužim stazama, bez konstantnog rada na vezi i obostrane želje za prilagođavanjem i tolerancijom, nema ništa!
Хоћеш да кажеш да морају подједнако да се прилагођавају једно другом тј. колико он, толико и она? :think:

Али ти рече да је предност домаћег терена то што гост мора свему да се прилагоди док домаћин не мора.

to znači da, bi onda on morao da se svemu prilagodi, a ne ona

А сад се чини као да кажеш да количина прилагођавања мора бити иста :think:

Зашто је онда битно ко се где усељује? :think:

Хоћеш да кажеш да морају подједнако да се прилагођавају једно другом тј. колико он, толико и она? :think:

Али ти рече да је предност домаћег терена то што гост мора свему да се прилагоди док домаћин не мора.

А сад се чини као да кажеш да количина прилагођавања мора бити иста :think:

Зашто је онда битно ко се где усељује? :think:
Nisam ja kontradiktorna,...nego ti vadiš moje reči iz konteksta. Nigde nisam ni napisala da je bitno, ko se gde useljava, već da je to tehničko pitanje, koje se rešava dogovorom. Kao uostalom i sve drugo, na duže staze. Sad,...možda ovako deluje kako sam izrazito kompromisna osoba, dok u praksi ne pristajem, ni na šta ukoliko mi ne odgovara.

U normalnim porodicama ne sluša se jedna osoba, već svi slušaju sve, tj postoji razumevanje.

Konkeratn primer, pristojna i tiha porodica, očigledno dovoljno dobra da sve funkcioniše. Na kraju, ne bi opstali tako dugo da nije tako. Mislim da u Beogradu ljude apsolutno ne zaninma ni šta im radi prvi komišija, te to nije tema. Ja lično nhe znam ni da li je stan pored mene iznajmljen ili su to vlasnici, niti me zanima, a živim tu preko 30 godina. Ali mislim da je pitanje teme lično, šta bih ja mislila. Muškost se ne ogleda u tome da ga svi slušaju, nego da bude osoba na koju se možeš osloniti i koji ume da rešava stvari. Na kraju i koji ima strpljenja, to je jako muževno. I da ima planove, da stvara. Ovaj tip je tako otišao da radi par god negde u bivšu sovj .republiku da bi zaradio tašti i tastu za manji stan. Nije lenština, inženjer.
Tacno ali to je retkost u Srbiji....ono sto ja vidim je retkost mnogo veca nego sto iko i pomislja....
A ja to vidim kod posebnih situacija....npr jedna situacija koja ce da ofira prikrivenost odnosa je namera deteta da ide zauvek u inostranstvo....tu krecu sabotaze vrlo cesto u Srbiji....znaci nezamislive ....od mojih kolega koji su svi u inostranstvu , samo jedan par nije imao klecke ni sa njene ni sa njegove strane, ostalo , to je sramota sve i reci , stvarno sramota srpskog roda , u obliku roditelja....

Dobro sebicluk to opravdava....ali stvarno su potezi oprosteni, ali prljavo bas do koske..

Back