Kako gledate na muskarce koji se usele kod devojke?

Već sam pojasnila,...njen teren, mnogo bolja varijanta od svih navedenih ( varijanta sa njenim roditeljima je svakako najgora).
Ако си ти појаснила, онда то значи да сам ја много глуп :( Није ти жао?

Занима ме резон. Ако можеш да га исчачкаш. Ништа на силу. Конкретно ме занимају предности домаћег терена. Другим речима, зашто је њој боље да буде на њеном терену?

Хајде да поједноставнимо ствари за почетак и изоставимо родитеље. Дакле, свако има свој стан и живи сам.

Занима ме резон. Ако можеш да га исчачкаш. Ништа на силу. Конкретно ме занимају предности домаћег терена. Другим речима, зашто је њој боље да буде на њеном терену?

Хајде да поједноставнимо ствари за почетак и изоставимо родитеље. Дакле, свако има свој стан и живи сам.
pa kad se posvadjaju lakse je kad ovaj drugi pakuje kofere :mrgreen:

Ništa loše.
Imam u komšiluku jendog tipa, došao kod njenih da žive, zapravo svi su bili zajedno neko vreme.. posle se njeni odselili, oni ostali tu.. sad su i deca velika, njih dvoje ostali. Renovirali su stan. A da, njenima su oni kupili manji, tako da ovaj stan je sada njihov. Mislim, ko to još gleda...

Drugi primer. On je došao u tazbinu, to mu je drugi brak. Kaže on prvi mi je propao što je žena bila kod mene, između svekrve i snaje uvek nešto. Sada sam bio pametan i ja došao kod druge žene.. pa kuvaju i o deci se najviše brinu ona i njena majka (u svemu mama pomaže i slažu se) i sve mirno .. Posle su dobili iseljeničku i sad žive na Novom Zelandu. Mislim, ne razumem što bi se to gledalo kao manje muško, svako ima neku svoju računicu.
Gleda se kao manje musko zato sto se smatra da on tu vise mora da slusa tastu, tasta i zenu, i ne pita se nista.

Tipa, on dodje sa posla, i hoce da odmara, a tasti bas tada dosla drugarica da se ispricaju na kafi. I kada on kaze tasti- ne mogu da ti drugarice dolaze kada ja spavam, tasta njemu kaze 'Ovo je moja kuca, ima da dolaze moje drugarice kada ja kazem'.

Dok, kada je svoj na svome, onda njega slusaju.

То сад повлачи једно друго питање које је може за засебну тему :kez:

Наиме, да ли је боље живети заједно ( нпр. у истој кући ) или одвојено.

Али рецимо да желе да живе заједно, који год да је разлог, које су предности домаћег терена?

Анљелија је навела једну.

'bre Svetozare,...to znači da, bi onda on morao da se svemu prilagodi, a ne ona.
Znam da to nije u muškoj prirodi, bar ne u mentalitetu ljudi sa naših prostora ( da tako kažem ,preciznije), što nimalo ne znači da ženi nije bolja varijanta.
Ofc,...ništa nije po defoltu, pa tako bi se neka radija preselila u njegov stan ( tipa, tamo imaju bolje uslove, mirniji kraj, lepša priroda, i sl.), ali bi onda ona opet bila ta, koja bi se morala svemu tome prilagoditi.
'Elem,...sve su to finese, koje se lako rasprave, kad ljudi reše da budu skupa. Mnogo manji problem, od onog da uopšte žive zajedno ( jer zaboga,...ljudi svuda živie, pa tako mogu živeti i kod nje ili kod njega).

То је и мени пало на памет :think:Не мораш ти да се селиш него овај други. Али да ли је то једина предност?
To uopšte nije prednost,...jer uvek je lakše popakovati kofere i otići, nego da nekog "napudrijaš" iz stana.
Ukoliko ona ne želi da se seli iz svog stana, đžentmenski je da onda on ponudi da se preseli kod nje. Ako i to ne upali, neka se presele na "neutralni teren". Kao što rekoh,...za sve postoji rešenje, ako je rešen glavni problem.

To uopšte nije prednost,...jer uvek je lakše popakovati kofere i otići, nego da nekog "napudrijaš" iz stana.
Ukoliko ona ne želi da se seli iz svog stana, đžentmenski je da onda on ponudi da se preseli kod nje. Ako i to ne upali, neka se presele na "neutralni teren". Kao što rekoh,...za sve postoji rešenje, ako je rešen glavni problem.
Brate mili koje kalkulacije, pa valjda kad si sa nekim u braku , posebno na pocetku ko jos razmislja sta i ako. Ne zivimo u Monaku, mnogi idu gde mogu, a ne gledaju kod koga.
Mada sta i ja pricam kad mi je pola drustva se rasililo po raznim kontinentima

Једна битна ствар на коју требају сви да обрате пажњу. Ако ти неко тражи да откријеш начин на који си дошао до закључка, не значи да они сами нису дошли до свог и то на много ригорознији начин. Можда једноставно хоће да чују како размишљаш. Теме где људи само износе своје ставове су помало бесмислене и самим тим досадне. Много је продуктивније, и самим тим занимљивије, кад људи објашњавају зашто верују у оно што верују. Зато сам те питао за објашњење. Не мораш да га даш ако нећеш. А ако већ одлучиш да га даш, немој беспотребно да претпостављаш.

to znači da, bi onda on morao da se svemu prilagodi, a ne ona.
Znam da to nije u muškoj prirodi, bar ne u mentalitetu ljudi sa naših prostora ( da tako kažem ,preciznije), što nimalo ne znači da ženi nije bolja varijanta.
Мислиш да је на дугим стазама жени у интересу да се он прилагођава а не она? Не причамо о кратким. Прилагођавање изискује одређени труд али може и да донесе одређене бенефите на дужим стазама.

Остатак твог поста читам и коментаришем чим нађем мало више времена.

Brate mili koje kalkulacije, pa valjda kad si sa nekim u braku , posebno na pocetku ko jos razmislja sta i ako.
O tome se prvo razmišlja, pre braka, još bolje. U braku je to pitanje, koje se prvo rešava, samo po sebi. Gde živeti?
Bzv.,...je da na početku zajedničkog života, to pitanje "lebdi u vazduhu", jer kasnije može biti samo kamen spoticanja.
Razumem kad su baš mladi ljudi u pitanju, kojima to uopšte nije bitno,...ali bi onda tu i roditelji trebali da sugerišu, u smislu da se to pitanje reši.

O tome se prvo razmišlja, pre braka, još bolje. U braku je to pitanje, koje se prvo rešava, samo po sebi. Gde živeti?
Bzv.,...je da na početku zajedničkog života, to pitanje "lebdi u vazduhu", jer kasnije može biti samo kamen spoticanja.
Razumem kad su baš mladi ljudi u pitanju, kojima to uopšte nije bitno,...ali bi onda tu i roditelji trebali da sugerišu, u smislu da se to pitanje reši.
Da razumem, nisam gledao iz tog ugla, slazem se. A i da sa godinama sve vise ide kalkulacija a manje lebdenje

Da razumem, nisam gledao iz tog ugla, slazem se. A i da sa godinama sve vise ide kalkulacija a manje lebdenje
Nažalost,...lebdenje brzo prođe, dok je pitanje krova nad glavom, nešto što bi trebalo u krajnjem da bude consensus.
Više sam objasnila temu, sa svog ( ženskog) ugla,...i najbitnije, uopšte ne mislim ništa loše, niti pogrdno o muškarcima, koji se pod takvim uslovima i okolnostima, presele da žive kod žene ili devojke, svejedno.

Прилагођавање изискује одређени труд али може и да донесе одређене бенефите на дужим стазама.

Остатак твог поста читам и коментаришем чим нађем мало више времена.
Da se ne lažemo,...na dužim stazama, bez konstantnog rada na vezi i obostrane želje za prilagođavanjem i tolerancijom, nema ništa! Ovo je više tehničko pitanje,...kako do svega toga doći i na što bezbolniji način ( znamo da je u moru zajedničkih problema, zapravo najobičnija, i "d' izvineš "što sam sada prosta) ,ali,..."zajebancija".😁

Једна битна ствар на коју требају сви да обрате пажњу. Ако ти неко тражи да откријеш начин на који си дошао до закључка, не значи да они сами нису дошли до свог и то на много ригорознији начин. Можда једноставно хоће да чују како размишљаш. Теме где људи само износе своје ставове су помало бесмислене и самим тим досадне. Много је продуктивније, и самим тим занимљивије, кад људи објашњавају зашто верују у оно што верују. Зато сам те питао за објашњење. Не мораш да га даш ако нећеш. А ако већ одлучиш да га даш, немој беспотребно да претпостављаш.
U redu,...ispričavam se!

Back