Kako doci do citaoca knjige?

idejo

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima.

Imam jedno uopsteno pitanje vezano za objavu i promociju knjige. Recimo hocu da napisem neku knjigu i da je objavim na Kindlu (znaci u formi e-booka) bez klasicnog izdavaca i sa fokusom na globalno trziste. I recimo da sam napisao tu knjigu, sve sredjeno.

Sta dalje?

Kako da dodjem do citaoca te knjige?

Znam da Amazon ima neka svoja pravila i slicno, ali me interesuje za sve van amazona.
Da li ima neko od vas da je objavljivao knjige na Kindlu ili generalno i kako je dolazio da citaoca? Kako ste ljudima rekli ''ee ja sam napisao knjigu, moja knjiga postoji, procitajte je"?

Jednu od strategija koju sam imao na umu jeste da probam preko drustvenih mreza kao sto su Facebook i Instagram doci do pratioca na strani na kojoj bi objavljivao krace, ali slicnije price pre objave same knjige. dakle da sakupim neki krug ljudi koji bi citali te krace price, a onda im predlozim da procitaju moju knjigu sa Kindla. Posto i dizajniram, imao sam ideju i da to iskoristim da privucem ljude.

Ili mislite da nema potrebe za tim, da se moze krug citaoca stvoriti nakon objave knjige?

Generalno me interesuje sta je najbolje da se radi nakon zavrsetka pisanja knjige i kako doci do citaoca?

Hvala unapred.
 
Bez promocije nema ništa. Uz dobru reklamu možeš da prodaš šta god (isprati samo najprodavanije knjige prethodnih sajmova).

Instagram mi deluje kao najbolja strategija, počneš sa stranicom na kojoj ćeš kačiti citate i kratke priče, kasnije kad skupiš bazu pratilaca (shvati da ovo neće ići tako brzo, možda ćeš morati da plaćaš reklame da bi drugi videli tvoj profil i šta ti ja znam) i povežeš se sa njima možeš i svoju knjigu da im predataviš.
 
I recimo da sam napisao tu knjigu, sve sredjeno.
Sta dalje?
Kako da dodjem do citaoca te knjige?

Управо то је THE проблем малтене свим писцима у свету, не само почетницима. И то је разлог зашто опстају издавачке куће. Оне раде маркетинг са стручним тимовима, и за то имају организацију, материјалне ресурсе и искуство, ствари које ће само ретко који писац моћи обезбедити у приватној режији. Посебно сада у ово време отуђења где је тешко протурити сугестију за читање чак и уз кафу. Бивши писац трилера Gonzalo Lira је недавно говорио о овоме на јутјубу.
 

Back
Top