Quantcast

Kako dobiti uzajmljeni novac nazad u slučaju naslestva

cowboy_175

Početnik
Poruka
4
Pomažem udaljenom rođaku financijski. Šaljem već 5 godina svaki mesec 100 evra (u početku sam slao više) i to će se verovatno tako nastaviti sve dok rođak živi. Rođak ima odraslu decu (ćerku i sina) koja zbog njihovih razloga neće da znaju ništa o svom ocu. Rođak ima u Podgorici, Crnoj Gori, veliki stan u kome živi i koji se nalazi u samom centru grada. On je finansijski zavisan od mene i niko drugi osim mene u familiji mu ne pomaže.

Ja bih hteo da se osiguram i da dobijem novac nazad kad dođe dan i rođak nas napusti. Ne bih hteo da ljudi koji se uopšte nisu starali o njemu naslede njegov stan, prodaju ga i uzmu pare a ja koji sam pomagao ispadnem budala i ne dobijem ništa. Ja ne želim nasledstvo, nego oću da dobijem pare koje sam uzajmio. Rođak je suglasan i potpisao bi dogovor sa mnom.

Kako bi bilo najbolje postupiti ? Dali mi je advokat dovoljan ili je bolje uzeti notara ? Kakav dogovor treba rođak i ja da potpišemo tako da imovina ne može biti prodata bez da se meni ne isplati uzajmljeni novac?
 

Uglješa1991

Zainteresovan član
Poruka
130
Za početak, ne možeš da biraš advokata ili notara, jer se ne bave istim stvarima. Notar overava ugovore, dok ih advokati sastavljaju. Najbolje rešenje je da napravite ugovor o doživotnom izdržavanju, u kome ćete precizirati šta su tvoje obaveze kao davaoca izdržavanja, da šalješ novac itd, dok će nakon rođakove smrti kuća postati tvoja.


"Kakav dogovor treba rođak i ja da potpišemo tako da imovina ne može biti prodata bez da se meni ne isplati uzajmljeni novac?"
- Ovakav aranžman nije moguć.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.