- Poruka
- 22.396
Kako dobiti makedonsko državljanstvo ako vam je blizak rod npr baba ili deda odatle, ali zive u Srbiji ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako smem da pitam... a koji ce ti .l. jedno bezvredno drzavljanstvo?Kako dobiti makedonsko državljanstvo ako vam je blizak rod npr baba ili deda odatle, ali zive u Srbiji ?
Može. Drugar ga je dobio jer mu je otac makadonac
Ok, hvala.Najbolje je pitati u makedonskoj ambasadi u Beogradu.
Kome je cale odatle, kao meni, dobije drzavljanstvo bez problema.
Ili keva, naravno.
Za dede i babe vec ne znam ali znaju ovi u ambasadi.
pa bolji su ljudi u Makedoniji ,nego u Njemackoj,Austriji,Americi. Ti se stidis svoje zemlje ili omalovazavas Makedonce jer nemaju para kao zapadnjaci. Bitniji je duh kod tih ljudi nego sto svi gledate pare kod losih ljudi. Takvom logikom ko sto se sluzi vecina,onda mozes ostaviti svoje roditelje jer nemaju para i otici kod drugih ljudi koji imaju vise. Na sta spadosmo mi Srbi ,kakav duh poprimismo,i jesmo za okupaciju opet zreli.ako smem da pitam... a koji ce ti .l. jedno bezvredno drzavljanstvo?
Mislio je to čisto sa tehničke strane - možeš da putuješ i radiš sa njim po svetu manje nego sa srpskim. Emotivna strana je druga priča, ako neko baš zbog toga hoće makedonski pasošpa bolji su ljudi u Makedoniji ,nego u Njemackoj,Austriji,Americi. Ti se stidis svoje zemlje ili omalovazavas Makedonce jer nemaju para kao zapadnjaci. Bitniji je duh kod tih ljudi nego sto svi gledate pare kod losih ljudi. Takvom logikom ko sto se sluzi vecina,onda mozes ostaviti svoje roditelje jer nemaju para i otici kod drugih ljudi koji imaju vise. Na sta spadosmo mi Srbi ,kakav duh poprimismo,i jesmo za okupaciju opet zreli.
Zdravo. Znam da sam se veoma kasno ukljucio u ovu tematiku ali reci cu ti iz prve ruke situaciju... Zivim u Makedoniji vec 12 godina... Dosao zbog cure, sa nije nje uopste mi ne bi palo napamet da dolazim ovde... U pocetku jeste kao sve ok, ali kasnije vidis da i nije bas tako. Zavisi zbog cega bi trazio pasos? Zbog posla, da se preselis ovde? To ti ne bi savetovao. Ako si planirao, samo odustani. Eto ja posle toliko godina boravka i rada ovde, nemam mogucnost da apliciram za drzavljanstvo. Jedino imam regulisan stalni boravak, sa pasosem dobijam jedino pravo da izadjem da glasam... Ja sam pre par meseci aplicirao za slovenacki pasos... Makedonski mi stvarno ne treba. Makedonija nije zemlja u koju treba da ulazes vreme, zivce i naravno novac. Jednostavno, ne vredi. Vec godinama hara uzasna korupcija, narod finansira nato akcije, do guse su se zaduzili i se zaduzuju, vecita tenzija zbog albanaca... Ljudi... Sta znam...Ne znam. Nešto se predomišljam da li uopšte da se petljam u to. Imam rodjake puno dole, ali kad sam nekima rekao u fazonu su koji će ti q. Koliko vidim oni svi zive u glavnom gradu, bolje stoje nego ja u nekim situacijama npr ne rentaju stan i imaju dvospratne kuće. Kod mene neće da dodju, zabole ih za Bg, pre će u Grčku. Niko nije rekao ajde uzmi, nije Nemačka, ali bićeš naš građanin, pa ćemo naći posla i ovde ako nema kod tebe. Dodji bar malo da promeniš sredinu, pomoći ćemo ti. Ma jok, zabole ih.