kako do sajta.....100000000000 put!!!

• Začetnik teme Začetnik teme gold lee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AxeZ:
gold lee:
Kako ga zakaciti na net.....? :? :? :? :? Jel to kosta??????

Uzmes spenadlu i ubodes ga na neki server...:)

E ovako, uzmes lepo spenadlu i ...salim se...

Najbolji hosting po meni imaju geocities.com i jedan za koji verovatno nisi cuo...a to je port5.com

znaci idi na taj drugi posto je registracija na geocities.com - u veoma iscrpljujuca...

Kada odes na taj sajt (www.port5.com ) videces tamo free sub-domain...klikni tu i upisi neki domen

tvoj sajt ce biti oblika http://user.port5.com
ili samo user.port5.com sto i nije tako los sajt....

Dalje sledi uputsva, cekaj da ti proslede mail...
Kada ti proslede mail , dobices u njemu svoj user i sifru. Do tada nabavi neki FTP (File Transfer Protocol) program. On ti omogucava da fajlove koje si napravio u Front Page-u prebacis na internet server...

Najbolji FTP po meni je WS_FTP ...mozes ga naci na
www.download.com sajtu ....

Kada skines taj ftp program, moras da ga podesis da ti se nakaci na port5.com server....

U mailu koji ti salju ce ti pisati svi parametri koje treba da upises u tom ftp programu...

Aj srecno i ako negde zapne pitaj na mail...

Da krenemo iz pocetka. Front p. zaboravi stavi Dreamweaver, prouci ga nije tezak i lepo svoj sajt tu spakuj. Ja ne volim ovaj free fazon kacenja sajta, jer na veratu ti je recimo na god. nivou 1200 din stajanje tvog s. za pravna lica - co.yu, znaci neko ti da resenje svoje firme i ti to tako resis. Ili npr. kod nekog prijatelja okacis svoj site npr. lupam njegova adresa je site.co.yu , a tvoja ce biti site.co.yu/sanja/omeni.html, ovako ces moci i mnogo brze i lakse da radis update... Sto se tice podizanja na net -windows comander ili cutef su jednostavni i dobri samo podesis parametre koje ces dobiti od onih kod kojih kacis svoj site. Pozdrav.

Back